eierkoek ontbijt

Recept – Eierkoeken ontbijt

Vriendjelief houdt erg van eierkoeken. Hij heeft alleen één strenge eis: het randje van de eierkoek moet krakend knapperig zijn! In de supermarkt zijn die helaas niet te vinden, of je moet ze vers uit de oven krijgen, anders verslappen ze nadat ze in het schap verdwijnen. Daarom verraste ik hem met een zelfgemaakt eierkoek ontbijt!

Eierkoeken maken is ontzettend makkelijk. Niet alleen als ontbijt, maar ook als semi-gezond tussendoortje! En daarom vraag ik me steeds af waarom ik ze niet vaker maak? Je hebt nodig:

Ingredienten voor 6 stuks:

Ingredienten eierkoeken– 1 ei
– 50g fijne kristalsuiker
– rasp van 1/4 citroen
– 1/2 tl bakpoeder
– 50g bloem
– snufje zout

Bereiding

Warm de oven voor op 180C.

Zeef de bloem en bakpoeder en voeg de citroenrasp en zout toe in een droge kom
In een tweede kom: Klop de eieren en de suiker goed luchtig, tot de substantie ongeveer is verdubbeld qua size.
Voeg dan rustig het bloemmengsel toe en vouw/spatel dit rustig door het beslag (ik gebruik hier altijd een pannenlikker spatel voor, dan kun je alles goed verdelen)

IMG_5691eierkoekeneierkoeken

 

 

 

 

 

Schep dan met 2 eetlepels beslag op een met bakpapier beklede ovenplaat. Gebruik 1 eetlepel per eierkoek, dit loopt nog uit en rijst nog in de oven. Uit deze hoeveelheden haalde ik 6 eierkoeken van ongeveer 12 cm groot.

Bak de eierkoeken 10-12 minuten op 180C, tot de randjes bruin en knapperig zijn (strenge eis), en het midden nog licht van kleur, maar wel gaar!

Serveer als ontbijtgerecht met bijvoorbeeld verse aardbeien. Suiker is niet eens meer nodig, zo heerlijk zijn deze baksels! Hoe eet jij je eierkoeken het liefst?

eierkoek ontbijt

 

Post a Comment