DIY adventskalender

DIY Lifestyle

DIY adventskalender voor december

Vandaag begint de decembermaand, en wat hou ik daarvan!! Kerstcadeautjes kopen, gedichten schrijven, veel chocola eten.. Toen ik vorige maand op een DIY adventskalender stuitte, ging bij mij meteen mn hart sneller kloppen: dat wil ik ook! Samen aftellen naar kerst met persoonlijke activiteiten en kleinigheidjes.. Kijk snel mee!

De decembermaand is altijd zo druk druk druk

De decembermaand is altijd een drukke maand met veel familieverplichtingen en afrondingen van het kalenderjaar. Maar het is ook belangrijk om tijd in je relatie te blijven steken! (of je vrienden, als je deze voor een vriend/vriendin maakt). Daarom maakte ik een lekkers- en activiteiten kalender voor le BF. Hij heeft me plechtig beloofd deze blogpost niet te zullen lezen, omdat hij anders al teveel weet van wat er gaat komen 😉 laat ik hem maar op z’n puppy ogen geloven!

voorbeeld_activiteit

Officieel begin je pas af te tellen naar kerst vanaf pakjesavond. Maar dit jaar vier ik geen Sinterklaas en ik dacht dat ik wel genoeg ideeën zou hebben voor 24 pakjes. Daarom begint mijn kalender vandaag! Maar als je nu denkt: dit wil ik ook? Dan kun je altijd nog beginnen vanaf 6 december. Dat zou ik achteraf gezien de volgende keer ook doen!

Een DIY adventskalender van kleine cadeautjes en activiteiten

Voor het maken van een adventskalender heb je eerst een inspiratiebron nodig. Die van mij kwam van Teamconfetti, een van de blogs die ik volg. Een van hun gastbloggers post hier al meerdere jaren ideeën voor een DIY adventskalender, en er zitten ook gratis printables bij! Super handig, kijk deze zakjes printte ik uit:

Benodigdheden DIY adventskalender

Verder kocht ik zo ongeveer de halve HEMA foto en DIY afdeling leeg. Ik haalde touw, glittertape, zakjes om cadeautjes in te doen, blanco kerstkaarten en kleine knijpertjes om straks alles mee op te hangen. Ik heb thuis een grote magnetische wereldkaart, waar ik magnetische klemmen op heb hangen om de touwtjes aan te bevestigen. Je kunt natuurlijk ook ge