Makkelijke kaneelbroodjes

Breakfast Food Zoet

Recept – makkelijke kaneelbroodjes

Na mijn vorige blogpost over echte kaneelbroodjes leek het me ook wel lief om te denken aan de mensen die niet zo houden van lang in de keuken staan. Daarom deel ik vandaag een recept voor super makkelijke kaneelbroodjes, in een handomdraai klaar! Een beetje cheaten, maar niet minder lekker. Lees gauw verder!

Makkelijke kaneelbroodjes

Makkelijke kaneelbroodjesDeze makkelijke kaneelbroodjes hebben niets te maken met gist en deeg laten rijzen. Het enige wat je moet doen is croissantdeeg aan elkaar plakken, boter en suiker er tussen stoppen, oprollen en bakken! De ‘echte‘ kaneelbroodjes zijn natuurlijk niet te evenaren, maar deze makkelijke kaneelbroodjes zijn een goede vervanging. Zeker als je iets minder tijd hebt. Ik maakte de kaneelbroodjes in cakevormpjes, zodat ze ruimte hebben om te groeien, maar ook blijven staan.

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 1 rol croissantdeeg
  • 25g roomboter in kleine blokjes
  • 3 el suiker (ik gebruikte kokosbloemsuiker, want dat had ik nog liggen)
  • 1 el kaneel
  • 3 el poedersuiker
  • 1 el water

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rol het croissantdeeg uit en plak het deeg aan elkaar tot een lange lap. Meng de suiker en de kaneel en strooi dit er over uit:

 

Makkelijke kaneelbroodjes

Je ziet dat ik de croissantjes per 2 aan elkaar heb geplakt. Dus in de breedte!

Verdeel hier de blokjes roomboter over (een beetje een priegel werk om het goed te verdelen) en rol het deeg op. Snij de rol in 6 gelijke stukken en zet de rolletjes rechtop (met de opgerolde kant boven) in een cakevormpje, zodat ze niet weer uitrollen.

Makkelijke kaneelbroodjes

Bak de kaneelbroodjes 8-10 minuten in de voorverwarmde oven, houd ze goed in de gaten zodat ze niet aanbranden!

Los ondertussen het poedersuiker op in water tot je een dik glazuur krijgt.

Poedersuiker

Druppel het glazuur random of in een mooi patroontje over de kaneelbroodjes wanneer ze klaar zijn. Smakelijk! Welke van de twee recepten vind jij het lekkerst?

Makkelijke kaneelbroodjes

Leave a Comment