verjaardag little bit of sunshine

Personal

Little Bit of Sunshine is jarig!

Hoera! Little Bit of Sunshine bestaat vandaag precies 1 jaar! Alweer een jaar vol toffe (leer)momenten en goede redenen om lekker te eten, overal koffie te drinken en op reis te gaan. Ik neem je mee door 1 jaar Little Bit Of Sunshine en geef alvast een tipje van de sluier voor het komende jaar. Lees je mee?

A lot of sunshine

Het afgelopen jaar bestond voor mij uit een heleboel sunshine. Elke week 1 of 2 blogs schrijven was een feestje. Ik maakte een infographic over het afgelopen jaar:

Little bit of Sunshine

Zo schreef ik 85 blogs en werden deze al bijna 15.000 keer bekeken! Ik at zeker de helft van het jaar iets lekkers om recepten uit te proberen, en le BoyFriend klaagde niet. Zijn vrienden stuurden hem al meerdere malen jaloerse berichtjes, dat hij zo goed te eten kreeg, gezien mijn Instagram feed.

De blogpost over het stekken van je pannenkoekplant ging het hardst, blijkbaar wil iedereen hier iets over weten. Goed nieuws: half augustus sta ik in de IJhallen met een flinke dosis vintage, maar hier verkoop ik ook al mijn overgebleven pannenkoekplant babies! Voor als je er altijd al een hebt willen hebben..
Verder was het meest bekeken recept die van makkelijk naanbrood en de best gelezen hotspot was Meneer Peer.

Een van de leukste dingen vond ik het maken van een hotspots overzicht, een kaartje waar je ten alle tijden kunt kijken waar je de leukste hotspots kunt vinden. Als ik nu koffie ga drinken met vriendinnetjes vragen ze al: ‘moet je nog ergens heen voor je blog?’. Heerlijk!

Een jaar van Leermomenten…

Ik leerde foto’s maken met slecht licht, dit te optimaliseren en collages te maken van m’n eten zonder dat het koud werd. Nog steeds fotografeer ik alleen maar met mijn iPhone, een mooie camera (+bijbehorende cursus) is een wens voor de toekomst.

Ik leerde omgaan met Photoshop, Illustrator en Indesign (lang leve youtube tutorials!). Ik verdiepte me in het maken van leuke infographics zoals hierboven en ik volgde een cursus journalistiek schrijven. Ik leerde de ins en outs van WordPress, SEO en Google vindbaarheid, ontdekte wat wel en niet handig is in je bloglayout en er zijn nog zoveel dingen die ik wil veranderen, haha!

Het spannen