Curryburgers

Burgers Dinner Food Vegetarisch

Recept – Crunchy curryburgers

Ik ben altijd op zoek naar lekkere vegetarische burgers. En toen ik tegen dit recept van curryburgers aanliep, was ik verkocht: wat een heerlijke smaak en perfecte combi met crunch van de cashewnoten en zachtheid tegelijkertijd! Natuurlijk heb ik het recept een beetje verfijnd en aangepast, want ik vind een recept nooit perfect (behalve de mijne natuurlijk, haha!). Lees je mee?

Curryburgers

Curryburgers van Naturally Ella

Naturally Ella is een van die foodblogs die ik al een tijdje volg en waar ik eigenlijk (bijna) altijd enthousiast over ben. Ze kookt vegetarisch en kleurrijk en heeft een goede uitleg van recepten. Zo geeft ze bijvoorbeeld altijd opties om groenten te vervangen door andere groenten, omdat je soms nou eenmaal al iets in je koelkast hebt liggen. Met deze curryburgers is dat niet anders. Ik verving echter niets aan de curryburgers zelf, maar wel aan de topping.

Funnyfact: Ella kon 2 jaar geleden helemaal niet koken! Maar met het beginnen van deze blog dwong ze zichzelf er toe, en moet je nu zien…

Ingrediënten voor 3 burgers

  • 3 eetlepels cashewnoten
  • 80g kikkererwten uit blik (gewassen), van de rest maak je bijvoorbeeld borrelnootjes
  • 1 grote hand spinazie (de rest van de spinazie gebruik je voor een salade erbij)
  • 1 lente-ui, gesneden
  • een handje verse peterselie
  • 2 tl currypoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • eiwit van 1 groot ei
  • 35g broodkruim/paneermeel
  • snufje zout
  • olijfolie om in te bakken
  • hamburgerbroodjes om te serveren

Voor de toppings:

  • Een paar blaadjes spinazie
  • Ketchup
  • Blauwe kaas (of andere kaas naar keuze)

Bereiding

Rooster de cashewnoten even in de pan. Doe ze samen met de kikkererwten in de keukenmachine/blender en pulseer een paar keer tot ze gelijk gemalen zijn.

Voeg dan de peterselie, lente-ui en spinazie toe, pulseer nog een paar keer. Voeg dan de currypoeder, olijfolie, tomatenpuree, eiwit, broodkruim en het snufje zout toe en pulseer tot het een gladde puree is (een beetje bite is wel lekker!). Laat het mengsel even rusten.

Snijd de broodjes in twee helften en bak ze even in een (grill)pan. Maak dan met natte handen (geheim van de smid) burgers van het mengsel en bak ze in de pan. Bak voor ongeveer 5 minuten per kant.

Bouw dan de broodjes op: leg een handje spinazie op de onderkant van het broodje en leg daar de burger op. Doe een stukje blauwe kaas op de burger (dit kan ook alvast in de pan, zodat het gaat smelten) en doe wat ketchup op de bovenste helft van het broodje. Combineer en eet smakelijk!

Serveer met een salade van de rest van de spinazie, blauwe kaas en bijvoorbeeld aardbeien.

Curryburgers

Curryburgers

Variatietips:

Als je niet van blauwe kaas houdt, zal geitenkaas ook heel goed kunnen, of natuurlijk een klassieke cheddar. Speel eens met de topping en kijk wat je in huis hebt!

De spinazie kun je ook vervangen door andere groene groenten.

Leave a Comment

Comments (3)