Recept – snelle mihoen met edamame boontjes
Sinds een tijdje zijn edamame boontjes niet alleen bij de sushitent of Japanner te krijgen, maar ook bij sommige supermarkten en de toko! Daarom vandaag een super lekker recept met deze mega gezonde en heerlijke boontjes. Dit gerecht is trouwens heerlijk als diner maar ook de volgende dag als lunch! Wanna know more?
Edamame boontjes
Edamame boontjes lijken op tuinbonen qua vorm, maar zijn veel groener, iets harder en nootachtiger. Knapperig zou ik ze noemen. Naast heerlijk zijn ze dus enorm gezond, ze zijn eiwit- en vezelrijk en rijk aan omega-3-vetzuren, vitamine A en C. Eigenlijk zijn ze het perfecte groenten voor vegans en vegetariërs omdat ze echt vlees vervangen. In de toko kun je ze kopen als ‘in de boon’ of als losse edamame boontjes. Als losse boontjes worden ze ook wel eens sojaboontjes genoemd. De peul zelf kun je niet eten, dus als je ze als hele boontjes koopt, kun je ze stomen, maar dan moet je ze nog wel doppen.
INGREDIËNTEN voor 4 personen
Voor de noedels
- 200g rijstnoedels (van die smalle)
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 300g gedopte edamameboontjes
- 3 bosuien, in dunne ringetjes gesneden
- 1 verse rode chilipeper, fijngehakt
- 3 el verse koriander, fijngehakt
- 3 el verse munt, fijngehakt
- sesamzaadjes, geroosterd
- ongezouten pindas
Voor de saus
- 2 el geraspte gemberwortel
- limoensap
- 3 el arachideolie (of sesamolie)
- 2 el honing
- 2 tl tamarindepasta (of wat extra limoensap)
- 1 tl sojasaus
- 1/2 tl zout
Bereiding
Kook de noedels gaar volgens de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Bereid intussen de saus: meng alle ingrediënten in een kommetje samen.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak de knoflook. Voeg de saus en noedels toe (als die gaar zijn) en voeg ook de edamameboontjes toe (sommige edamame boontjes, bijvoorbeeld als ze bevroren zijn, moet je nog even koken. Let daar goed op). Doe daarna de bosui, chilipeper, koriander en munt erdoor.
Serveer met sesamzaadjes en pinda’s. Smakelijk!
Laat je het me weten als je het hebt gemaakt? Tag me bijvoorbeeld op Instagram (@littlebitofsunshineblog) of stuur me een berichtje, dat zou ik leuk vinden!
Karlijn
Ik heb nog nooit edamame boontjes gegeten, maar als vegetariër ben ik er nu wel benieuwd naar! Ik ga eens kijken of de toko bij mij in de buurt ze ook verkoopt 🙂
Siroon
Ja, het is zo lekker! Sommige supermarkten hebben ze ook in blik, maar ik weet niet of ze dan net zo knapperig zijn, dat ga ik nog uitproberen!
Pingback: Little bit of Diary #9: April 2018 - Little Bit of Sunshine
Pingback: 9 recepten voor lunchsalades om mee te nemen - Little Bit of Sunshine