Recept – bulgursalade met pompoen en feta
Bulgursalade, ideaal voor in de zomer en finally een vezelrijke saladebasis! Maar met pompoen? Dat is toch een herfstgroente? Indeed, maar pompoen uit de diepvries is én niet schadelijk voor het mileu en ZO lekker!
Een overvloed aan mogelijkheden
Als je zin hebt in bulgursalade en je googlet hierop, krijg je een soort overdaad aan mogelijkheden. Dat biedt bulgur dan ook! Ik heb al een salade met granaatappelpitjes en melasse geprobeerd, een met kip en mango en geroosterde kikkererwten, en een met falafel. Dit is deel 4 in de serie bulgursalades: met pompoen en feta!
Je hebt nodig voor 4 personen:
- 250g bulgur (ik koop altijd de grove bij de Turk)
- 1 doosje pompoenblokjes uit de diepvries (of 1 flespompoen)
- Chilipoeder of chilivlokken
- 200g feta in blokjes
- 1 zak rucola
- Ras el Hanout kruiden (of iets anders pittigs, bijvoorbeeld garam masala)
- Olijfolie
- Verse koriander, 2 el fijngesneden
- Verse munt, 1 el fijngesneden
- 50g amandelschaafsel
Bereiding
Leg de pompoenblokjes op een bakpapiertje op een ovenplaat, besprenkel met wat olie, zout en peper en chilipoeder/vlokken en bak voor ongeveer 30 minuten op 180graden. (Ik heb een gasoven en doe altijd maar wat, houd dan je blokjes gewoon in de gaten)
Breng 1L water aan de kook en giet dit over de bulgur totdat hij goed onder water staat (mag zeker een laagje van 3 cm op staan. Laat dit ongeveer 15 minuten staan.
Bak het amandelschaafsel in een koekenpan op een laag vuur. Blijf roeren, want ze bakken ineens aan. Bak tot ze licht bruin kleuren en heerlijk gaan ruiken
Meng dan de bulgur met 1,5 tl Ras el Hanout kruiden (of iets anders wat je lekker vindt, maar ik houd erg van Ras el Hanout!), met de verse kruiden en pompoen.
Leg per persoon een grote hand rucola in een schaal, doe daar ¼ van het bulgurmengsel bovenop en bedek met feta en amandelschaafsel. Ik had nog wat verse cherrytomaatjes liggen, dus die heb ik er ook bij gedaan.
Giet nu een scheutje olijfolie over de salade en enjoy!