bounty breakfast

Recept – Bounty Breakfast

Het is zomer in Nederland. Zonnige warme dagen, met bikini naar het strand… Oh nee wacht, het regent. Al weken. Zin om je te wanen op een tropisch eiland met een bounty breakfast? 

Dit recept is geïnspireerd op een recept uit het ‘5-or-less‘ kookboek van Chickslovefood. Een ontbijt met Quinoa, cacao en kokos, dat klonk echt fantastisch! Ik heb de hoeveelheden een beetje aangepast en er mijn eigen heerlijke recept van gemaakt. Perfect voor een lazy sunday breakfast!

benodigdheden bounty breakfast met quinoa

Benodigdheden voor 2 personen

  • 100 gram Quinoa
  • 2 el cacao
  • honing
  • kokosrasp
  • ongeveer 200 ml amandelmelk

Bereiding

Was de quinoa goed. Doe het dan in een steelpan en bedek met een goede laag water. Kook de quinoa voor ongeveer 10 minuten (zie verpakking, dit is bij elke quinoa weer anders)

quinoaIMG_5961

 

Giet af en doe terug in de pan. Voeg dan amandelmelk toe tot de quinoa net onder staat. (als je teveel erbij doet, zoals het hele pakje, dan wordt het meer soeperig)
Voeg de 2 el cacao toe en roer goed. Kook de quinoa nog ongeveer 2 minuten, maar blijf roeren, anders bakt ie aan.

quinoa ontbijt bounty kokos cacaoVerdeel de quinoa over twee schaaltjes en voeg honing naar smaak toe. Meng om de honing te verdelen.
Bedek met kokosrasp en enjoy!

Ook heerlijk met verse aardbeien.. MMM!

ps. Gewone sojamelk gebruiken kan ook, maar amandelmelk is wel echt lekkerder. De Chicks gebruiken overigens hazelnootmelk, maar die zijn dan weer niet in van die kleine handige pakjes te koop. Hoe vind jij hem het lekkerst?

 

 

Post a Comment