bulgursalade kip mango

Recept – salade met bulgur, vegakip en mango

Yes! Eindelijk lopen de temperaturen weer op en breekt de zon door! Ik heb dan vaak direct minder zin in zware maaltijden en de salade-recepten worden uit de kast getrokken. Bulgur is daarvoor een perfecte basis, het vult goed, bevat allerlei goede vezels (hoera darmen) en is te combineren met alles! Vandaag maken we bulgur met mango, geroosterde kikkererwten en vegakip.

Ingrediënten

  • 1 klein blikje kikkererwten
  • een halve zak verse spinazie, gewassen (na onverwacht oog in oog te hebben gestaan met een slak in mijn zak ‘gewassen’ spinazie, was ik hem zelf altijd nog maar een keer)
  • 125 gram grove bulgur, te koop bij de turk of Jumbo (bij de ‘gekke ingredienten’ afdeling)
  • een rijpe mango (ruik er even aan, dan weet je of ie rijp is), in blokjes
  • 1 bakje vegakip
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • Ras-el Hanout kruiden
  • handje cherry tomaatjes

Bereiding

Ras el Hanout

Begin met het roosteren van de kikkererwten: Laat het blikje goed uitlekken en spoel de kikkererwten goed af. Dep ze dan een beetje droog met keukenpapier (dit is belangrijk voor het bereiken van extra knapperigheid!). Meng ze in een schaaltje met een klein beetje olijfolie (klein scheutje maar) en Ras-el Hanout kruiden. Ras-el Hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van 20+ kruiden, te koop bij de meeste supermarkten of bij de turk. (of je bent lucky bastard zoals ik en hebt een zakje direct uit Marokko, yum!)

Rooster de kikkererwten 25-30 minuten in de oven op 200-220 graden (afhankelijk van je oven) en haal ze eruit als ze begin te geuren en knapperig worden.

In de tussentijd kun je de bulgur klaarmaken: doe de bulgur in een schaaltje en giet er kokend water overheen tot de bulgur flink onderstaat. Laat dit 15 minuten staan en roer af en toe om. Als het water op is voordat de 15 minuten over zijn, kun je nog bijgieten. Giet het na 15 minuten af en roer er nog wat Ras el Hanout kruiden en wat olijfolie doorheen.

Bak ondertussen de kip bruin en breng op smaak met een klein beetje zout en peper.

Vul twee schalen met de helft van de spinazie, schep daar de bulgur overheen en daar overheen de mango, avocado en wat cherry tomaatjes. Strooi de geroosterde kikkererwten eroverheen.

Serveer in de zon met een biertje en geniet van de zomer! Of neem als lunch mee naar je werk 🙂

Bulgursalade mango kip

Post a Comment