Blackbird Utrecht

Hotspot Utrecht: Blackbird – Koffie, vintage en fietsen; what else?

Toen ik een aantal jaar geleden naar Utrecht verhuisde, werd ik vrijwel direct verliefd op Blackbird – Coffee and Vintage. Nu, een aantal jaar later, kom ik er nog steeds graag, en ik neem jullie er vandaag ook digitaal mee naar toe! 

Utrechters en hun fietsen, het is een fenomeen. Niet alleen door de Tour de France vorig jaar, maar in het algemeen staat de Utrechter bekend als fietsenliefhebber. Utrechters gaan schijnbaar nooit zonder fiets op pad, ook niet als ze ergens lopend naar toe gaan. Japanners komen hier kijken hoe we elkaar niet van de sokken rijden. De Utrechtse fietser haalt de tourist guides.

Blackbird Utrecht fietsen

Daarom is het dan ook niet zo gek dat fietsen niet alleen meer te koop zijn in een fietsenwinkel, maar ook gewoon in het koffietentje om de hoek, waar je toch al zo graag zat. Dat concept pakte goed uit voor de eigenaars van ‘ Blackbird, Coffee and Vintage ’ op de Oudegracht in Utrecht.

Blackbird UtrechtBlackbird Utrecht koffie

 

‘Gewoon een goeie kop koffie in een goeie ambiance’

Een aantal jaar geleden wilden de eigenaren van Blackbird ‘terug naar de essentie’ door iets kleins heel goed op te bouwen. Ze waren al sinds jongs af aan bezig met koffie; nu wilden ze goede koffie maken en mensen een fijne plek bieden, ontspannen, niet te pretentieus, waar men dingen even kan loslaten.

Blackbird UtrechtDat kreeg vorm in de hotspot ‘Blackbird, Coffee and Vintage’, waar de koffie wordt gezet op een echte Marzocco (voor de kenners) met bonen van het Koffielab (een Nederlandse koffiebranderij), in een ontspannen omgeving. Dat geeft dan ook drie goede redenen om er eens een bezoekje te brengen:

De koffie is heerlijk! Je proeft dat de bonen anders zijn (en gelukkig kan je ze ook kopen)

Het interieur is fantastisch! Vintage jaren ‘60 stijl met een hint naar jaren ‘70, ik ben natuurlijk op slag verliefd… En nog beter: alles is te koop! Dit is echt de hobby van de eigenaresse. Draai je even om en bekijk het prijskaartje aan de bank waarop je zit. En vergeet vooral niet als je er bent even de kelder in te duiken voor de vintage meubel en fietsen opslag!

Blackbird Utrecht vintage

 

Blackbird Utrecht vintageBlackbird Utrecht vintage fietsen

Ze  serveren ook nog eens good food. Van een simpele tosti tot verfijnde taartjes (zo heb ik er eens een polenta citroentaart gegeten die nog steeds op mijn ‘voor herhaling vatbaar’ lijst staat. Helaas is de bakster van deze taart er mee gestopt en heb ik hem recentelijk maar eens zelf gemaakt. Recept is hier te vinden!). YUM!

Dus ben je in Utrecht en heb je zin in een heerlijke kop koffie in een vintage omgeving? Loop dan nét even dat stukje verder op de Oudegracht (iets voorbij de Dom) en waan je terug in de jaren ’60, de tijd waarin alles kon en mogelijk was, en zak in die oude bank!

Blackbird Utrecht interieur

Ben je benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Neem eens een kijkje op mijn overzichtskaart van hotspots Utrecht!

Post a Comment