Zomer pasta Jamie

Recept – Zomer pasta van Jamie & Siroon

Deze week wordt het WARM! Meestal heb ik dan geen zin in een uitgebreide maaltijd, want honger verdwijnt met elke temperatuurstijging, maar goed. Een mens moet eten. Vandaag een zomer pasta met citroen, wat deze pasta heel licht maakt dus perfect voor warme dagen!

Ondanks dat mijn darmen altijd steigeren van de combinatie varkensvlees & room, kan ik dit gerecht – al dan niet met mate – goed hebben! Als je de spek goed uitbakt, is het vetgehalte enorm gekelderd, en qua room ga ik gewoon voor de light variant. Mocht je hier geen last van hebben, ga dan vooral je gang met volle room! Dit gerecht is geinspireerd op een recept van Jamie Oliver, maar natuurlijk aangepast naar mijn eigen smaak. Zo voegde ik meer citroen toe, minder parmezaanse kaas en tja. Proef het zelf!

Ingredienten (voor 4 personen)

  • Ingredienten zomer pasta10 plakjes pancetta / mager gerookt spek, in reepjes gesneden
  • een bosje verse munt
  • een blok Parmezaanse kaas, geraspt
  • 400g pasta naar keuze, ik eet het liefst volkoren penne
  • 300g doperwten uit de diepvries
  • 1 citroen
  • 2 volle dessertlepels crème fraîche (light)
  • Olie, zout & peper

Bereiding

Kook de pasta volgens de verpakking in ongeveer 10 minuten beetgaar.

Bak het spek goed uit in een hapjespan/wok/grote koekenpan, tot het goudbruin en krokant is. Breng op smaak met peper en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.

Bak de doperwten een paar minuten in de pan (als er nog teveel vet in zit van het spek, giet dan een deel af). Doe de creme fraiche erbij en voeg de gehakte munt en spek weer toe.

Laat de pasta in een vergiet uitlekken en bewaar een beetje kookvocht. Voeg de pasta toe aan de pan. Rasp de helft van de citroenschil boven de pan en knijp ook het sap er boven uit. De saus moet lekker romig zijn. Als er te weinig vocht bij zit, voeg dan wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper.

Hussel er wat geraspte kaas door of strooi die er overheen op het bord.

Zomer pasta Jamie

Enjoy! Hoe vond je de zomer pasta?

Comments: 1

  • reply

    Megan

    oktober 4, 2016

    Super super lekker recept en makkelijk te maken, thanks!

Post a Comment