Recept – Zomerse pasta met vegetarische spekjes en munt
Deze week wordt het WARM! Meestal heb ik dan geen zin in een uitgebreide maaltijd, want honger verdwijnt met elke temperatuurstijging, maar goed. Een mens moet eten. Vandaag een zomerse pasta met vegetarische spekjes, citroen en doperwten, perfect voor warme dagen!
Dit gerecht is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver, maar aangepast naar mijn eigen smaak. Zo voegde ik meer citroen toe, minder parmezaanse kaas en tja vegetarische spekjes natuurlijk. Proef het zelf!
Ingredienten (voor 4 personen)
- 1 bak vegetarische spekjes
- een bosje verse munt
- een blok Parmezaanse kaas, geraspt
- 400g pasta naar keuze, ik eet het liefst volkoren penne
- 300g doperwten uit de diepvries
- 1 citroen
- 2 volle dessertlepels crème fraîche (light of full fat, wat jouw voorkeur heeft)
- Olie, zout & peper
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Bak de spekjes in een hapjespan/wok/grote koekenpan, tot het gaar is (zie de verpakking). Breng op smaak met peper en doe even in een schaaltje tot later.
Bak de doperwten 5 minuten in dezelfde koekenpan. Doe de creme fraiche erbij en voeg de gehakte munt en spek weer toe.
Laat de pasta in een vergiet uitlekken en bewaar een beetje kookvocht. Voeg de pasta toe aan de pan. Rasp de helft van de citroenschil boven de pan en knijp ook het sap er boven uit. De saus moet lekker romig zijn. Als er te weinig vocht bij zit, voeg dan wat kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper.
Hussel er wat geraspte kaas door of strooi die er overheen op het bord.
Enjoy! Hoe vond je de pasta met vegetarische spekjes?
Megan
Super super lekker recept en makkelijk te maken, thanks!