9x leuke dingen om te doen in Utrecht in het najaar

Het is alweer bijna half september en alhoewel de zomer er opeens toch nog lijkt te zijn, zijn alle studies/scholen weer begonnen en de meeste vakanties voorbij.. Toch zijn er echt nog veel leuke dingen te doen in de stad de komende maanden. Ik zette het voor je op een rijtje!

Activiteiten genoeg, van vintage markten tot food/bierfestivals, Utrecht is enorm actief de komende maanden! Ik ben geen enorme festivalganger, maar voor kleine festivalletjes ben ik zeker te porren. Hier mijn lievelings leuke dingen van de komende tijd:

17&18 september: MEKKA goes vintage & Kathedraalfestival

img_5626De metaalkathedraal is een nieuwe culturele broedplaats & werkplaats voor kunstenaars in Utrecht, en inmiddels vinden hier steeds meer muziek-, film- en vintage-festivals plaats. En op de een of andere manier blijven vintagemarkten leuk!

17 sept – Mekka goes vintage. Naast vele vintagekramen zal er muziek zijn, genoeg te eten, een graffiti show en -mocht je met kinderen komen- een knutselhoek. Entree 3€. Meer info: zie het Facebook evenement!

18 sept – De dag na de vintage markt vindt op dezelfde locatie het Kathedraalfestival plaats, een onafhankelijk muziekfestival met veelbelovende acts uit de underground-scene. Verder zal er een kunstexpo zijn en een markt met eten&drinken! Entree €12,50

schermafbeelding-2016-09-11-om-19-48-49

21 september – Nordic Delight Swedish Night

Ik ga al jaren naar de Nordic Delight avonden in de EKKO, Scandinavisch ingerichte avonden met diner, film, muziek en kunst. Steeds word ik weer verrast door nieuwe bands, goed eten en toffe films of nieuwe Scandinavische series. Natuurlijk ben ik enorm gebiased omdat ik in Kopenhagen heb gewoond en nog steeds een beetje Deens spreek, maar voor iedereen die ook maar een beetje van Scandinavie houdt: dit is een aanrader! Dit keer een Swedish night met 3 toffe artiesten en korte films. Entree €25 met diner, €12,50 voor alleen muziek/film/kunst.

21-30 september Nederlands Film Festival

BrommerbiosDit jaar vindt het 36e NFF in Utrecht plaats. Naast nieuwe Nederlandse films, zullen er ook awards worden uitgedeeld zoals het Gouden Kalf en discussie-avonden.

De Brommerbios zal hier ook aanwezig zijn op vrijdag 23 september, een evenement wat ik nog even speciaal wil uitlichten, omdat ik de Brommerbios zo’n leuk initiatief vindt én omdat ze hierna even tijdelijk op pauze gaan, omdat een van de initiatiefnemers naar Australie gaat! Houdt hun Facebook in de gaten voor meer details!

24&25 september – Maliekwartier binnenstebuiten & Snorfestival

Op 24 september van 11-17 is het straatfestival Maliekwartier Binnenstebuiten. Alle ondernemers van het Maliekwartier halen alles eruit om te laten zien wat deze buurt allemaal te bieden heeft. Entree is gratis, dus als je in de buurt bent…

SnorOp 24&25 september is er ook het Snorfestival, van drukkerij Snor in de Snorfabriek in Utrecht. De Snorfabriek zal officieel open gaan voor het komende jaar, en de nieuwste najaarsboeken zullen worden gepresenteerd. Er zijn workshops, er is een circus, een boekenmarkt, muziek en natuurlijk zal eten&drinken niet ontbreken.

30 september – Opening de Vershal in de Vechtclub XL

De Vechtclub XL is al een aantal jaar een inspirerende ontmoetingsplek voor creatievelingen in Overvecht in Utrecht. Er zijn werkruimtes voor ondernemers, restaurant De Klub, een moestuin, vergaderruimten en nog veel meer. Nadat het restaurant vorig jaar open gaat, is nu dan ook de vershal open, waar je verse producten uit de streek kunt kopen. In combinatie met muziek, proeverijen, rondleidingen en een feestmaal van De Klub zal deze dag hoe dan ook een feestje worden. Houd de Facebookpagina in de gaten voor meer info! Entree is gratis.

1 okt. Le Bazarre / Vinokilo 1-2 Okt

Le Bazarre is echt mijn lievelingsmarkt van Utrecht! Fantastische vintage kleding van verzamelaars of gewoon mensen die hun kledingkast hebben uitgeruimd, vintage meubels, Utrechtse creatievelingen die hun ambachten ten toonstellen, lekkere etenskraampjes en nog veel meer. Moeilijk om me in te houden als ik hier rondloop! Helaas heb ik al twee edities moeten missen (oke luxeprobleem, ik was op vakantie), maar ga hier zeker heen! Dit keer op het Stadhuisplein. Entree is gratis!

Voor vintageliefhebbers is dit weekend trouwens een soort walhalla. Op 1&2 oktober vindt ook een Vintage per Kilo sale plaats in De Stadstuin. Entree 3€ en kosten vintage: 15€ per kilo! (om een idee te krijgen: een blouse weegt ongeveer 150g en kost 2 euro. Een Levis kost ongeveer 7 euro!)Le Bazarre Utrecht

13 oktober – Popronde Utrecht

Om het aanbod muziek in deze rubriek wat op peil te houden, hier nog een muziektip: de Popronde! De popronde is een gratis, klein festival, waar nog onbekende, maar veelbelovende muzikanten optreden, waarna er een aantal toch zeker heel bekend wordt! Zo deden o.a. Kensington, Blaudzun, De Staat, Mister & Mississippi, Chef’ Special en Go Back To The Zoo allemaal eerst mee met de Popronde! Kijk op de site voor wie waar speelt.

4-6 november – Streekbierfestival

Tot nu toe zijn er nog geen geruchten van een bockbierfestival op het Ledig Erf, maar niet getreurd: het streekbierfestival zal alle bierliefhebbers voldoende aanbod bieden! 3 dagen lang genieten van 40 Utrechtse biertjes, in 16 verschillende cafés. Er is geen entree, maar de biertjes zullen natuurlijk wel wat kosten. Houdt de Facebookpagina in de gaten voor meer info en het menu!

10-13 november Le Guess Who & Le Mini Who (12 nov)

Sinds 2007 wordt Le Guess Who in Utrecht georganiseerd,  is een groeiend muziekfestival met veelbelovende maar nieuwe muzikanten, die hier een podium krijgen om hun talent te laten spotten. Het is inmiddels hét evenement geworden voor experimentele en out-of-the-box muziek. Dagtickets zijn aardig prijzig (€40) en een weekendticket is zelfs €125, maar voor een echte muziekliefhebber is dat niets voor 4 dagen nieuwe muziek!

Voor mijn doen is Le Guess Who echter wat te ruig, en ik ga vaak alleen naar Le Mini Who, een klein minifestival met wat rustigere muziek. In de Voorstraat (en dit jaar ook de kades) gooien kledingwinkels en cafeetjes hun deuren open voor kleine gratis mini concertjes. Le BazarreDit keer is Le Mini Who op zaterdag 12 november in de Breedstraatbuurt en op zondag 13 november op de Ooster en Westerkade. De line-up wordt later bekendgemaakt, dus houd ook hier de Facebookpagina in de gaten! Ook op Le Mini Who is Le Bazarre altijd van de partij en zal weer een markt organiseren.

 

Genoeg te doen dus, de komende tijd! Heb ik nog evenementen gemist? Laat het me weten!

Post a Comment