Rocking chair

Hotspots Travel

Hotspot Utrecht – Rocking Chair

En alweer een nieuwe hotspot! Dit keer in mijn oude buurtje, in de Willem van Noortstraat, genaamd Rocking Chair. De antiquair die hier eerst huisde was voorheen een bank en er bevindt zich daarom een gigantische kluis middenin de koffietent. Kijk snel mee!

Rocking Chair UtrechtDe eigenaresses van deze zaak zijn van oorsprong Indonesisch. Je vindt er voornamelijk Engels-sprekend personeel en vandaar ook de engelse naam Rocking Chair. Dit geeft een hippe uitstraling aan de koffiezaak die natuurlijk eigenlijk midden in een woonwijk staat. Perfect voor locals, die er dan ook al veelvuldig te vinden zijn. Als dit tentje er had gezeten toen ik er nog naast woonde, was ik er zeker elk weekend te vinden!

Leuk feitje: de schommelstoel heeft in Indonesie een belangrijke rol in de huizen van mensen! Het staat voor huiselijk, gezellig en ontspannen. Dat is denk ik hier best goed gelukt!

De inrichting

Het pand was dus voorheen een bank en daarna een antiquair. De kluis is bewaard gebleven en ingericht als een wat meer prive zithoekje! De inrichting is een combinatie van zithoekjes met vintage meubilair maar heeft ook een deel tafels en stoelen voor een lunchdate. En buiten in het zonnetje is het ook prima vertoeven!

Rocking Chair kluisRocking chair inrichting

 

Rocking Chair kluis

Eten & Drinken & More

Rocking Chair is 7 dagen per week open van 08:00-17:00 en serveert naast koffie en thee ook een scala aan ontbijt en lunch mogelijkheden, en alles huisgemaakt. Ga je voor een croissant of scone, of de bananencake? Of gewoon aan de frisse granola of een van de 4 lunchbroodjes? Ze houden het simpel en eenvoudig, maar de smaken zijn verfijnd. Je kunt natuurlijk ook alle koffiebonen en verse thee kopen, en er is nog meer merchandise te vinden in de winkel, in de vorm van Japanse theepotten en kopjes of leren portemonneetjes van lokale designers. Een echte Utrechtse hotspot dus!

Rocking Chair UtrechtRocking Chair Utrecht

 

 

 

 

 

 

Rocking Chair Utrecht

 

Een aanwinst voor de buurt, maar het is ook zeker een klein wandelingetje waard als je toch al aan de voorstraat-kant van de stad bent.

Ben jij er al geweest?

Ben je benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Neem eens een kijkje op mijn overzichtskaart van hotspots Utrecht!

Leave a Comment

Comments (1)