Komkommernoodles met miso zalm

Recept – komkommernoodles met miso zalm

Voor mijn verjaardag afgelopen augustus kreeg ik een spirelli. YES! Ik wilde al een tijdje zo’n apparaat, vooral omdat je dan noodles kan maken van alle soorten groente. Helaas lust vriendjelief geen komkommer, dus toen hij er laatst een week niet was, ben ik los gegaan. Komkommernoodles met misozalm. Yum!

Een spirelli?

SpirelliEen spirelli is een soort puntenslijper voor groente. Je kunt er noodles of spaghetti mee maken van bijvoorbeeld wortel, pastinaak, komkommer, courgette. Alles is mogelijk, zolang de groente maar in de lengte ‘geslepen’ kan worden! Ik heb gekozen voor een klein formaat, omdat ik een mini keuken heb, maar er zijn meerdere opties mogelijk. Je kunt hem eigenlijk inmiddels bijna overal kopen! Ik heb er dus komkommernoodles van gemaakt, maar omdat komkommer uit 90% water bestaat, heb ik ook 1 portie gewone sobanoodles erbij gemaakt. Dit ziet er uit als een enorme lijst ingredienten, maar veel komt meerdere keren voor en heb je waarschijnlijk gewoon in huis!

Ingredienten voor 2 personen

Voor de zalm:

 • 300g zalm zonder huid, in twee stukken gesneden
 • 2 el rode miso pasta (te koop bij de toko!)
 • 2 el bruine suiker
 • 60 ml sojasaus
 • 2 el geraspte of fijngesneden gember
 • 2 el witte wijn azijn of rijstazijn
 • 2 el sesamolie
 • 2 tl witte sesamzaadjes

Voor de komkommernoodles:

 • 2 komkommers
 • 1 portie sobanoodles (boekweitnoodles van de toko)
 • 10 radijsjes
 • 2 el sesamzaadjes, zwart of wit

Voor de dressing:

 • 60 ml sesamolie
 • 80 ml witte wijn azijn of rijstazijn
 • 3 el honing
 • 2 el sojasaus
 • 1 tl fijngemalen gember
 • limoensap

Bereiding

Marineer eerst de zalm: mix de witte wijn azijn, miso pasta, bruine suiker, sesamolie, sojasaus en gember in een kommetje totdat ze goed gemengd zijn. Doe de zalm in een ovenschaal en bedek met misosaus. Bedek alle zalm met marinade. Dek hem dan af met een plastic of aluminiumfolie en laat in de koelkast rusten voor 20 minuten.

komkommernoodlesOndertussen kun je de komkommer tot noodles raspen en laat ze uitlekken in een vergiet tot vlak voor serveren. Snij de radijsjes in dunne plakjes. Zet water op voor de sobanoodles.

Verwarm de oven voor tot 180C. Doe de ovenschaal met zalm in de oven en bak voor ongeveer 15-20 minuten tot de zalm gaar is. Als je een grillstand hebt in de oven, kun je de zalm ook 10 minuten bakken en dan nog 5-10 minuten de grill aan doen.

Kook nu de sobanoodles gaar. Pers de komkommernoodles uit, doe deze samen met de sobanoodles in twee kommen en voeg de radijsjes, sesamzaadjes en de dressing toe. Leg de zalm erop, doe er nog wat sesamzaadjes overheen en eet smakelijk!

ps. Met leftover misopasta kun je nog veel meer lekkere gerechten maken! Later meer op de blog!

Komkommernoodles met miso zalm

 

Post a Comment