De Pieper Utrecht

Hotspot Utrecht – Groentefrietjes bij De Pieper

Een van mijn favoriete bijgerechten bij een homemade burger is zoete aardappelfriet. Het duurt alleen best lang om te maken en lukt niet altijd even goed! Ik was daarom ook blij verrast toen een tijdje geleden een biologische friettent opende in de stad die groentefriet verkocht, de pieper! Kijk snel mee naar deze hotspot! Een aanrader voor als je gaat borrelen bij Puschkin, het zit er vlakbij!

De Pieper UtrechtOp de Biltstraat bevindt zich een restaurantje genaamd ‘de Keuken van Thijs’. De eigenaar hiervan, Thijs Rullens, verhuisde recent met zijn pand naar een grotere locatie in dezelfde straat, en door het vrijkomen van de oude locatie had hij opeens ruimte voor het concept De Pieper. Een haute friture ofwel ‘gezonde snackbar’ zoals hij het zelf noemt.

De inrichting

Binnen is het fris en gekleurd in hippe kleuren. De muren zijn okergeel, er hangt in grote lichtblauwe letters ‘Friet!’ op de muur, en in scrabble letters is de naam van de zaak betegeld. Heel anders dan een gewone friettent! Ze hebben ook aan leuke details gedacht zoals een lamp gemaakt van een grote frietbak.

De Pieper Utrecht

Het menu

Naast gewone frietjes zijn er hier dus groentefrietjes te bestellen: frietjes van biet, pastinaak, wortel en zoete aardappel. Dit wordt geserveerd met speciale Piepersaus, een kerrie achtige saus die echt super goed smaakt bij de groentefrietjes!
Bijgerechten te bestellen zijn stoofvlees, kipnuggets, kroketten, kaaskroketten, garnalenkroketten, en alles waar mogelijk biologisch.

Persoonlijk vond ik de groentefrietjes het best. De kipnuggets waren een tikkie droog en de gewone frietjes waren… gewoon frietjes! Maar hee, groentefriet <3! Daarvoor zou ik er zeker nog een keer teruggaan!

Groentefrietjes De Pieper Utrecht

De locatie

Ik moest even zoeken, maar verderop in de Biltstraat op nummer 83 (de Keuken van Thijs zit iets eerder, rond nummer 40), vind je de Pieper. Je kunt hier perfect frietjes halen voor als je gaat borrelen bij Puschkin, waar ik eerder een recensie over schreef!

Ben jij er al geweest?

De Pieper Utrecht

Ben je benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Neem eens een kijkje op mijn overzichtskaart van hotspots Utrecht!

Post a Comment