Personal

Personal – Waarom ben ik deze blog gestart?

Het is inmiddels alweer meer dan 2 maanden geleden dat ik deze blog begon. Vanaf het moment dat ik hem lanceerde tot nu heb ik al enorm genoten van het schrijven, alhoewel ik al veel langer bezig was met het verzamelen van foto’s, onderwerpen en ideeën. Tijd om hierover wat meer met jullie te delen!

Hoe het allemaal begon

OnderzoekerHet begon allemaal.. een tijdje terug, toen ik nog bezig was met mijn opleiding tot onderzoeker. Ja, that’s me in the middle! Dat was een nogal veel-urige job, en het vergde veel van mijn tijd. Mijn werk was mijn hobby (wijze woorden van Ghandi, dan hoef je nooit meer te werken), ik genoot, maar toch miste er ook iets. Ik had niet zoveel tijd voor mijn hobby’s, en dat zijn er veel! Zo houd ik van koken (goh), dansen (ballet en vintage Lindy Hop), zingen & muziek maken, Utrecht ontdekken, kleding maken en andere creatieve dingen zoals tekenen en schilderen.

Nu zul je je afvragen hoe een normaal mens dat sowieso combineert, maar bij mij gaan de meeste hobby’s in vlagen: dan heb ik weer zin om kleding te maken, dan ga ik weer tekenen, enzovoort. Een aantal wat meer vaste favoriete bezigheden zijn koken (eten moet je toch elke dag), dansen en Utrecht verkennen. En daar moest meer tijd voor komen!

Op ontdekkingstocht in Utrecht

Utrecht me stadsie. Na mijn middelbare schooltijd (waarin ik de charme van Utrecht zwaar heb onderschat) verhuisde ik naar Nijmegen om te studeren en daarna te werken. Ik woonde daar 7 jaar! Ik verveelde me daar uiteindelijk zo dat ik terug verhuisde naar Utrecht, en vrijwillig heen en weer ging reizen naar Nijmegen voor mijn werk. Ik ging op ontdekkingstocht en ontdekte zoveel leuke plekjes! Op de een of andere manier vragen vrienden mij altijd voor tips over wat te doen in de stad, zoals ik ook hier beschrijf. Ik dacht: dit kan ik beter ergens centraal delen. En toen zei een collega tegen mij: moet jij niet eens een blog beginnen?

Oudegracht Utrecht

En daar is ie dan! Een blog over alles wat ik leuk vind, waaronder Utrecht! Maar de rubriek eten kon daarin natuurlijk ook niet ontbreken..

Op onderzoek uit in mijn eigen eetpatroon

Ik ben natuurlijk stiekem altijd een onderzoeker, en ik hield mij al redelijk bezig met welk eten goed voor me was, omdat mijn darmen niet alles even lekker vinden om te verteren. Dit ontdekte ik ooit tijdens een klassiek uit-een-pakje-studentenmaaltje, namelijk Spaghetti Carbonara. Ham en room: geen goede combi. Ik ontdekte gaandeweg dat zowel varkensvlees als hele vettige romige gerechten geen feestje waren voor mijn darmen. Ik ging dus verder op onderzoek uit.

Ik las het boek ‘de mooie Voedselmachine‘ van Guilia Enders, waarin zij uitlegt hoe je darmen werken, welke zeven soorten poep er zijn, en welke bacteriesoorten zorgen voor welke vertering en je eten omzetten in goede voedingsstoffen. Met hilarische plaatjes en wetenschappelijke uitleg (voor mij zeker belangrijk) leerde ik zoveel over hoe je beter voor je darmen kunt zorgen!

Geen nieuwe voedingsgoeroe

HongerNee, ik was en ben niet op zoek naar een nieuwe voedingsguru (haha) of een nieuw dieet. Ik ging op zoek naar welk voedsel voor mij werkt. Lunch waarvan ik geen mega after lunch dip krijg (zzz bureauwerk), of na welk ontbijt ik niet na een uur alweer honger krijg. Maar ook geen gerechten waarvoor ik het hele weekend in de keuken moet staan, want zoals je leest heb ik ook nog andere dingen te doen! En ik wil ook af en toe gewoon iets ongezonds eten! Chocolade addict die ik ben (hebben jullie de nieuwe Tony Chocolonely Worteltaart al geproefd!? YUM).

En zie daar mijn blog

En daarom voorzie ik jullie nu sinds twee maanden van recepten en hotspots en leuke dingen in Utrecht. De website is nog under construction, zo ben ik bezig met een recepten index, waarvan de eerste versie zojuist online is verschenen, maar het liefst maak ik er een met plaatjes! Ook wil ik graag een mooie tekening van Utrecht maken met daarop alle hotspots, zodat je altijd weet waar in de stad iets leuks te vinden is!

Typemachine

Op het moment probeer ik elke week een recept en iets anders te posten, twee keer per week, en vaak is dat een recept en een Hotspot in de stad. Maar zoals je wellicht al hebt gezien komen er ook andere blogposts voorbij. Ik zou graag wat boeken reviewen zoals het zojuist genoemde boek ‘de mooie Voedselmachine’, ik deel graag nog wat leuke DIYs en heel belangrijk: ik hoor graag jullie mening wat jullie het leukst vinden! Meer recepten? Meer persoonlijke blogs? Meer over Utrecht? Laat het me weten in een comment hieronder!

Post a Comment