Vegetarische Lasagne

Recept – lekkerste vegetarische lasagne ever

Met de pompoen weer volop in de schappen is het tijd voor een vegetarische lasagne met deze herfstgroente! Dit recept is er een om te onthouden, mee te scoren en vooral vaak te eten want hij is heerlijk! Let op: het is wellicht wel een weekendreceptje, want het kost net iets meer tijd! Maar gelukkig is het al vrijdag 🙂

Ooit was ik op zoek naar een recept voor tomatensaus-loze lasagne. Ik stuitte op de website van ZTRDG, waar ze volgens een van mijn zussen de lekkerste vega tomatenloze lasagne hadden die ze ooit had gegeten. Ik maakte hem, verfijnde en veranderde het recept natuurlijk naar eigen smaak (waarom kloppen recepten nooit helemaal??), en deel hem nu met jullie! Nu met de herfst in opkomst een heerlijk comfort food recept en geloof me: deze ga je vaker maken!

Ingredienten

 • Een kleine of halve grote flespompoen, gewassen
 • 1/2 liter groentebouillon
 • 500g (kastanje)champignons
 • 100 ml witte wijn
 • 250 ml kookroom
 • 450g spinazie
 • lasagnevellen
 • ongeveer 70g zachte geitenkaas
 • parmezaanse kaas
 • 2 tenen knoflook
 • olie, zout en peper

Vegetarische lasagne ingredienten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180C.

Was de flespompoen en snij hem in dunne plakjes van ongeveer 4 mm dik. Kook de pompoen net gaar in groentebouillon (ongeveer 10-15 minuten). Tijdens het koken verdwijnt de schil vanzelf, je hoeft hem dus niet te schillen! (life-hack..) Giet af, maar bewaar de bouillon!

Snij de champignons in plakjes en bak in 2 el olie. Breng op smaak met zout en peper en blus af met de witte wijn. Voeg vervolgens 150 ml bouillon toe (ja, die van de pompoen die net gekookt heeft) en ongeveer 2/3e van de kookroom. Kook in tot een dikke saus.

Roerbak de spinazie met de knoflook, breng op smaak met wat peper en zout, giet af en druk het vocht eruit. Nu kunnen we de spinazie gaan opbouwen!

Schep de helft van de champignonsaus op de bodem van een lasagneschaal (laag 1). Bedek met lasagnebladen. Schep de andere helft van de champignonsaus erop (laag 2). Dek weer af met lasagnebladen. Verdeel nu de spinazie erover en leg hierop de geitenkaas in kleine brokjes (laag 3). Leg hierop weer een laag lasagnebladen. Verdeel vervolgen de pompoen daaroverheen (laag 4) en giet er en klein beetje bouillon over. Bedek de pompoen ook met lasagnebladen, giet de rest van de kookroom erover en bedek de hele bovenkant met geraspte parmezaanse kaas. Kijk nu of er voldoende vocht in de ovenschaal zit, vul evt. aan met nog wat extra bouillon aan de zijkanten. (dit hoeft niet als je bijvoorbeeld verse lasagnebladen gebruikt!)

Bak de lasagne ongeveer 35-40 minuten bij 180C, houd goed in de gaten of de bovenkant niet verbrand! Bedek eventueel met aluminiumfolie als het te hard gaat.

Smakelijk! Laat je weten hoe hij smaakte?

Vegetarische Lasagne

Vegetarische lasagne

 

Post a Comment