Notitieboekjes

Rare eigenschappen #1: mijn notitieboekjes fetish

Waarschijnlijk zit het in de familie, want mijn jongste zusje heeft het ook: ik heb iets met notitieboekjes. Een echte fetish vrees ik. Altijd als ik mooie boekjes zie liggen (of gewoon eigenlijk bij de meeste notitieboekjes) gaat mijn hart harder kloppen. Ik heb er zoveel, en hopelijk ga ik ze ook allemaal een keer gebruiken. Lees hier meer over waar je de beste kunt vinden!

Het begon al als kind: ik kocht ze, kreeg ze, of spaarde ervoor: mooie notitieboekjes! In de een tekende ik, in de ander schreef ik een dagboek (die ik elk half jaar weer opnieuw begon aangezien ik echt ‘the worst diary-writer ever’ ben), en in weer een ander schreef ik al mijn to do lists en vakantiepaklijsten. Waar het vandaan komt, weet ik niet, maar ik doe net alsof ik gewoon heel erg georganiseerd ben en overal een ander boekje voor wil hebben. In de praktijk kan je er gewoon nooit genoeg hebben. Vandaag deel ik iets over de mooiste, de meeste en de origineelste notitieboekjes. Lees gauw mee!

Notitieboekje Kate Spadenotitieboekje kate spade

Hierboven zie je een notebook van Kate Spade, mintgroen met goud!

De mooiste notitieboekjes van Moleskine

Ik denk dat de mooiste notitieboekjes (of in ieder geval de meest stylish en strakke) gemaakt worden door moleskine. Ze zijn niet goedkoop, maar o. zo. mooi. Het dichtst bij een moleskine notitieboek zat ik een aantal jaar geleden met een agenda+notitieboekje in een. Fantastisch! Ook nog eens een 18 maanden ding, zodat je van je schoolagenda over kon gaan naar volwassen jaar agenda. Toen ging ik over op de agenda in de iCloud..

De meeste notitieboekjes bij de HEMA

Hema, oh Hema. Wat zou ik toch zonder jou en je notitieboekjes moeten. Ik denk dat ik hier al naar zat te staren toen ik jong was en de HEMA net begon. Met het kopen van schoolspullen wilde ik het liefst alles hier in schrijven. Totaal niet praktisch, maar hé, who cares! Hier koop ik vaak to-do-list blokken en kleinere notitieboekjes met 3 in een pakje, alhoewel ik ook erg fan ben van de moleskine-nepper waar je je pen in kan bewaren.

notitieboekjes HEMA

Esthetisch verantwoord bij de Sissyboy

De Sissyboy verkoopt naast kleding en servies ook geweldige notitieboekjes. Sommige zijn dikker, een echt journal (die ik vervolgens gewoon gebruikte voor mijn to do lists, aangezien ik geen journal bij kan houden), en andere zijn dunner, meer voor het snelle schrijfwerk. De Sissyboy vind ik soms wat overpriced, maar ik kan er niets aan doen: alles is esthetisch verantwoord. Gewoon mooi.
Het notitieboekje met de uiltjes hieronder kreeg ik van een vriendinnetje. Een paar jaar later zag zij hem bij mij thuis liggen en zei: wat een super leuk notitieboekje! Vergeten dat zij hem had gegeven, still her taste. Sissyboy is gewoon altijd goed.

Notitieboekje sissyboy Notitieboekjes Sissyboy

 

 

 

 

De Dille en Kamille

De winkel waar ik nooit met lege handen naar buiten loop. Waar ik heen ga voor de klassieke muziek en de geuren van van alles en nog wat. Maar waar ze bovenal fantastische notitieboekjes hebben. Het oranje notitieboekje is een soort schrift, ik kocht hem voor een nerdy vak wat ik moest volgen voor m’n werk, maar wat er een stuk minder erg op wordt met dit boekje. De blauwe heeft de nepper-moleskine van de HEMA met fijne pennenhouder verjaagd. Deze is gewoon zo lief! Zonder pennenhouder overigens, maar met elastiekje. Warning: de Dille en Kamille kost je geld!

Notitieboekje Dille KamilleNotitieboekje Dille Kamille

 

 

 

 

Bijzondere notitieboekjes: de kleine ondernemers

Ik denk niet dat ik de enige ben met een notitieboekjes fetish. Verschillende lokale marktjes hier in Utrecht en kleinere winkeltjes verkopen ook zwaar esthetisch verantwoorde notitieboekjes, zoals die met de druppels hieronder. Een voorbeeld van een van mijn lievelingswinkeltjes is ‘All the luck in the world‘, die ook in Amsterdam zit. Een winkeltje met alleen maar mooie dingen. Zoals notitieboekjes!

Notitieboekje alltheluckintheworld

Bijzondere notitieboekjes: onbekende merken & andere materialen

Vorige week liep ik tegen een wel heel bijzonder notitieboekje aan: een notitieboekje gemaakt van steen! Op hun site vind je nog veel meer informatie over hoe ze deze Rockbooks maken en van welke materialen. Ik heb aan al hun winacties mee gedaan en anders hij staat op de kerst-wishlist. I want one!

Kerst is overigens een fantastisch moment voor notitieboekjes: vorig jaar kreeg ik een fantastisch notitieboek, met alle maten, kledingsoorten en stoffen erin, een Fashionary! Hierin kun je naast een dagboek bijhouden (waarin geen weken of data staan, zodat hij vrij invulbaar is), ook dromen maken van kledingstukken die je nog wil maken of inspiratie op doen. Aangezien ik af en toe nog wel eens de naaimachine pak, was deze voor mij echt perfect.

Notitieboekje Fashionary

Welke vind jij het leukst?? Laat snel een reactie achter!

Comments: 5

 • reply

  Anne A

  oktober 26, 2016

  Heej Siroon
  Leuk stukje 🙂 Ik las laatst dat Japanners een woord hebben voor mensen met boeken koopdrang terwijl ze weten dat ze wss nooit gelezen worden: Tsunduko! Heb jij dat met notitieboekjes 😉
  Ik vind deze site leuk: http://www.mylovelynotebook.nl Heb zelf een leren van Nkuku (wel duur maar zo mooi!) en Happy Jackson is ook leuk!

 • reply

  Leah

  oktober 26, 2016

  Wat een super leuk artikel! Bevordert mijn koopdrang naar leuke boekjes alleen nog maar meer.. haha

Post a Comment