Slataart

Dinner Food Vegetarisch

Recept – hartige slataart met cheddar

Slataart? Sla in de oven? Dat was mijn eerste reactie toen ik de titel van dit recept las. Vorig jaar besloot ik dat ik meer quiche wilde maken, maar op de een of andere manier komt het er nooit van. Tot ik dit spannende recept zag en dacht: let’s try! Le Boyfriend keek met argusogen toe..

Veggie

VeggieHet kookboek Veggie kreeg ik vorig jaar voor mijn verjaardag, nadat ik hem bij een vriendinnetje had zien liggen. Een kookboek met groenten in de hoofdrol, dat leek me wel wat! Wij proberen doordeweeks zoveel mogelijk vegetarisch te eten, omdat vlees gewoon niet altijd hoeft, en dan kun je in het weekend een gerecht bouwen om iets met vlees heen! En serieus, die vegetarische gerechten… yumyumyum. Vandaag gaan we dus slataart maken. Nu het geen weer meer is voor salade, kun je de sla beter in een quiche stoppen!

Ingredienten slataart voor 3-4 personen

  • 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
  • 2 grote little gem slakroppen
  • een bosje lente-uien, in ringetjes gesneden
  • 100 cheddar (of geitenkaas, naar keuze)
  • 1 groot ei + 1 eierdooier
  • 100 ml slagroom of kookroom
  • 100 ml volle melk
  • 150 boter
  • olie, zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180C. Bedek de bodem van de quiche vorm met de 4 plakjes bladerdeeg, prik op een paar plekken in met een vork en zet alvast voor 15-20 minuten in de oven. Hierna komt er namelijk een natte vulling op, dus je wil dat de bodem ook goed gaar is!

Slataart bereiding

Snijd de onderkant van de little gem slakroppen af en snijd de kroppen in 4 kwarten. Verhit olie in een koekenpan, voeg de slaparten toe, breng op smaak met zout en peper en bak elke kant tot ze goudbruin zijn. Voeg de boter aan het einde toe en bedek de sla er mee. Leg de sla in de quiche vorm op de voorgebakken bodem.

Bak de lente-uitjes in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur voor 5 minuten en strooi over de sla in de vorm. Verkruimel of rasp de kaas erover.

Klop het ei en de eierdooier, de room en de melk in een kom en breng op smaak met zout en peper. Schenk over de taart (afhankelijk van hoe groot je taartvorm is heb je meer of minder nodig). Bak de slataart in de oven voor 30-35 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de vulling niet meer zo vloeibaar.

Slataart

Leave a Comment

Comments (2)