Recept – Pindacurry met zoete aardappel

Met druilerig herfstweer is het lekkerste eten een stoofpotje. Toen ik deze pindacurry voor het eerst at, was ik op slag verliefd! Ik houd niet van pindakaas, maar dat maakte niet uit: dit is heerlijk (ook als je wel van pindakaas houdt natuurlijk)! Makkelijk te maken en genoeg mee te variëren. Oh en ondanks dat ik nooit echt vegan zal worden, is dit recept wel vegan proof!

Le Boyfriend houdt van Indonesisch koken en van een van zijn laatste kookavonturen stond er nog een half potje pindakaas. Perfect, want meer heb je ook niet nodig voor dit gerecht. Deze pindacurry is van oorsprong West-Afrikaans en met de ingrediënten valt goed te variëren. Oorspronkelijk gaan hier ook erwten in, maar dat lust le BF niet, dus ik gooide er maïs in. Net zo knapperig. Geloof me, dit wordt ook een van jouw favorieten nadat je het geprobeerd hebt!

Ingrediënten voor 4 personen

 • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 1 cm gember, fijngesneden
 • 1 ui, fijngesneden
 • 1 zoete aardappel van ongeveer 250g, in blokjes gesneden
 • 150g spinazie
 • 1 klein blikje mais (of 1,5 cup bevroren tuinerwten)
 • 1 blik kidneybonen of zwarte bonen (wat je voorkeur heeft)
 • 1 blik tomatenblokjes van goede kwaliteit (geloof me, hier gaat je eten beter van smaken)
 • 2 grote eetlepels pindakaas
 • 1/2 groentebouillon blokje
 • 1/2 tl chilipoeder
 • 1 tl komijnzaadjes
 • olie, zout en peper
 • rijst of platbrood om te serveren

Bereiding

Bereiding Pindacurry

Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak daarin de komijnzaadjes kort. Voeg de ui toe en fruit tot deze glazig ziet. Voeg dan de gember en knoflook toe en bak kort mee, om de rauwe smaak te verwijderen.

Voeg de zoete aardappelblokjes en de chilipoeder toe en wok even kort mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe en het bouillonblokje toe en de twee eetlepels pindakaas. Voeg ook nog een kopje water toe (ongeveer 250 ml). Roer goed, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen met een deksel erop. In de tussentijd worden dan de zoete aardappels gaar.

Als je dit met rijst wil serveren, kun je in de tussentijd de rijst koken.

Voeg dan de bonen, mais (of erwten) en de spinazie toe en verwarm nog even door, tot de bonen warm zijn en de spinazie wat geslonken. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met rijst of met platbrood. Ziet het er niet kleurrijk uit? Smakelijk!

Pindacurry

Pindacurry

Post a Comment