Wortelgembersoep

Recept – winterse wortelsoep met gember

Ik houd ontzettend van zelfgemaakte maaltijdsoep; het is makkelijk en snel en super gezond! Er staan inmiddels alweer aardig wat soepgerechten op mijn blog, maar ook deze kan niet ontbreken! Dit keer is het een goed vullende wortelsoep met gember en kokosmelk. Lees gauw mee!

Maaltijdsoep is comfortfood. Maak er zelf wat crunchy croutons bij, en het is helemaal af. Ik kan me bijna niet meer herinneren dat ik soep uit een zakje of pakje at, het is zo simpel en snel (en goedkoop)! Dit recept is geïnspireerd op een recept van de blog van Yellowlemontree, die overigens een heleboel meer fantastische recepten plaatst.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 500g winterpeen, in stukjes gesneden
 • 1 grote ui, grof gesneden
 • 1 teen knoflook, gesneden
 • 5 cm gember, geschild en fijngesneden
 • 750 ml groentebouillon
 • 200 ml kokosmelk
 • sap van 1 limoen
 • olie, zout en peper

Om te serveren:

 • handje amandelen
 • feta, in blokjes
 • koriander

Bereiding

Fruit de ui en knoflook in wat olie. Voeg de wortel en gember toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout en peper (je voegt later nog groentebouillon toe wat erg zout is, houd daar rekening mee!).

Voeg de groentebouillon toe tot de groenten net onder staan en breng aan de kook. Kook ongeveer 20 minuten tot de wortel gaar is.

Pureer de soep met een blender of staafmixer totdat ie mooi glad is. Voeg dan een half blik kokosmelk toe en de limoensap. Warm nog even op, maar breng niet meer aan de kook.

Serveer met verse feta, amandelen en verse koriander. Je kunt er eventueel nog croutons bij maken door een afbak ciabattabrood in stukken te scheuren, met olie en versgemalen zeezout in te besprenkelen en 8 minuutjes in de oven te bakken. Smakelijk!

Wat is jouw lievelings maaltijdsoep?

Wortelsoep met gember

ps. wetenschappelijk weetje: wortel bevat ontzettend veel Vitamine A, wat goed is voor je ogen! Het zorgt er onder andere voor dat je ogen zich kunnen aanpassen aan de schemer. Overigens kun je ook teveel aan vitamine A eten. Dus eet deze soep niet elke dag 😉

Post a Comment