Gnocchi met pompoensaus

Recept – Gnocchi met pompoensaus

Herfst en regen vraagt om comfort food. Warme maaltijden met veel pompoen en kaas. YUM. Vandaag deel ik een heerlijk recept van gnocchi met pompoensaus. Je kunt natuurlijk de gnocchi zelf maken, maar daar ben ik te lui voor. Misschien ooit. *droomt* Lees gauw verder voor het recept!

Comfort Food is een begrip wat door Jamie Oliver goed begrepen is. Hij is een van mijn favoriete koks en schreef een heel kookboek met comfort food! Gelukkig heb ik die in mijn bezit, en anders is dit kookboek perfect voor op je kerstverlanglijst. Een van de recepten in dit boek is die van gnocchi met pompoensaus. De combi klinkt al lekker! In het recept in het boek staat ook hoe je de gnocchi zelf moet maken, maar dat vind ik nog even een stapje te ver. Het moet ook gewoon doordeweeks te maken zijn! Daarom dus hierbij mijn aangepaste versie.

Ingredienten voor 3 personen

 • 1 pak gnocchi
 • 1 kleine flespompoen (ongeveer 1 kilo)
 • 2 tenen knoflook
 • 1 verse rode spaanse peper
 • rozemarijn
 • olijfolie
 • 1 groentebouillonblokje
 • Parmezaanse kaas

Bereiding

Bereiding Gnocchi met pompoensaus

Schil de pompoen, snijd hem voorzichtig in de lengte doormidden. Ik vind dat persoonlijk het makkelijkst door aan de boven- en onderkant een klein plakje af te snijden zodat ie kan staan, en dan van boven naar beneden te snijden met een goed groot mes. Verwijder de pitten en snijd beide helften in plakjes van ongeveer 0,5 cm.

Pel de tenen knoflook en hak samen met de Spaanse peper fijn. Bak de knoflook, Spaanse peper en rozemarijn naaldjes 1 minuut in een beetje olie een grote pan (eigenlijk een braadpan, maar die heb ik niet #kerstverlanglijst). Doe de pompoen erbij, kruimel het bouillonblokje erover en giet ongeveer 500 ml kokend water in de pan. Laat de plakjes pompoen, terwijl je af en toe roert, pruttelen met de deksel op de pan voor ongeveer 25-30 minuten. Als de pompoen uit elkaar begint te vallen is hij klaar. Als je de saus dan nog te dik vindt, kun je de pan nog even door laten koken zonder deksel. Breek met de spatel de pompoen in kleine stukjes (als het goed is vallen ze nu zo uit elkaar) tot een saus en breng op smaak met zout en peper.

Breng een grote pan water aan de kook en schep de gnocchi erin. De gnocchi moeten ongeveer 2 minuten koken, ze zijn klaar wanneer ze beginnen te drijven! Schep de gnocchi door de saus.

Serveer met Parmezaanse kaas, en klaar is je gnocchi in pompoensaus. Smakelijk!

Gnocchi met pompoensaus

Comments: 1

 • reply
  november 21, 2016

  Ziet er heerlijk uit, lekker herfstachtig ook met pompoen <3

  Liefs,
  Shalane

Post a Comment