film kijken

10x film kijken deze winter

Nu de dagen korter worden en de kaarsjes al gauw aan gaan thuis, is het ook tijd voor film kijken in de bios! In de winter komen er altijd erg veel leuke films in de bios, en ik maakte voor jullie een favorietenlijstje. Lees gauw verder!

Dit jaar schafte ik een Cinevillepas aan. Een aantal jaar geleden had ik al eens een Pathé pas, en daarmee ging ik echt naar alle films die draaiden, maar in Utrecht heb je daar helaas niet zoveel aan. Er is maar 1 Pathé, en er zijn wel drie (!!) filmhuizen. Dit jaar dus een Cinevillepas. Een aantal van onderstaande films heb ik dus al bekeken, en hierbij geef ik mijn persoonlijke mening. Andere ken ik van trailer en staan op de verlanglijst. Ik zette ze op volgorde van release, sommige zijn al uit, op andere moet ik nog even wachten!

1. Captain Fantastic (1 september 2016)

Captain Fantastic

Wat een fantastische film! Dit was echt een mega feel good film, met veel glimlach en een beetje traan. Viggo Mortensen (die wij toch allemaal kennen als Aragorn) speelt hier een vader van zes jonge kinderen, die hij opvoedt in de jungle van het Pacific Northwest. Hij is een toegewijde vader en zorgt er voor dat zijn kinderen fysiek en academisch worden opgeleid.

Wanneer echter een tragedie zich aandient, zijn ze gedwongen hun paradijs te verlaten en zich in de bewoonde wereld te bevinden. Met alle gevolgen van hun holbewoner opvoeding van dien. De kinderen zijn schattig en spelen fantastisch en de beelden zijn goed. Geen klassieke roadtrip maar een echte feelgoodmovie dus. Aanrader!

2. Miss Peregrines school for peculiar children (29 september)

Miss peregrines school for peculiar children

Deze film staat nog op mijn wishlist, maar ik ben nog op zoek naar een partner in crime die hem met mij gaat zien!

Jake ontdekt een magische plek: miss Peregrine’s school for peculiar children. Hij maakt kennis met de bewoners die allen hun bijzondere en vreemde gaven hebben. Het mysterie wordt groter en gevaarlijker als hij de vijanden van deze kinderen ontdekt…

Dit lijkt me nou echt zo’n Alice in Wonderland achtige film, met veel fantasie en mooie beelden 🙂

3. The girl on the train (6 oktober 2016)

The girl on the train

Dit boek las ik vorig jaar zomer in één ruk uit, zo spannend was het!

Tijdens haar reis in de trein ziet Rachel Watson (Emily Blunt) elke dag een -in haar ogen- perfect stel; Megan en Scott Hipwell. Dit krijgt snel een keerzijde als Rachel iets gruwelijks ontdekt en de nachtmerrie waarheid wordt. Rachel wordt onverklaarbaar gewond wakker en Megan is vermist.

Een spannende thriller, waarvan ik niet zeker weet of ik de bios overleef en hem maar gewoon thuis op de bank kijk als ie op Netflix komt…

4. Trolls (12 oktober)

Trolls

Stiekem houd ik erg van alle animatie films; afgelopen weekend nog zag ik ‘Mary en Max’ (leuk!!). Maar de makers van Shrek komen deze winter met een nieuwe animatiefilm: Trolls!

Het verhaal gaat over Poppy, een trol met het talent om in mum van tijd uit te barsten in muzikale mash-ups. Ze onderneemt samen met Knoest (die altijd somber is) een reddingsmissie om haar vrienden te redden uit handen van Koning Gristle, leider van de duistere Bergens. Klinkt als een heerlijke feelgood animatiefilm. Ik moet hem nog zien, iemand van jullie al ervaring?

5.Genius (20 oktober)

Genius

Genius vertelt het verhaal van Max Perkins, die werkt als redacteur bij uitgeverij Scribner, die onder andere de legendarische schrijvers Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald onder zijn hoede had. In deze film gaat hij aan de slag met ‘genius’ Thomas Wolfe.

Het verhaal speelt zich af in New York, in de jaren ’20 (alleen al de entourage maakte dat ik deze film natuurlijk graag wilde zien als vintage-lover!). De dan nog onbekende Thomas Wolfe legt een script van meer dan duizend paginas op zijn bureau en Max denkt een nieuw genie te hebben ontdekt. Samen proberen ze er een leesbaar verhaal van te maken, maar dat duurt langer dan verwacht.

Het verhaal van Wolfe is ingewikkeld (zowel Le Boyfriend als ik dachten bij het naar buiten lopen: waar ging dit boek nou over?), maar de film is heerlijk en was perfect voor een regenachtige zaterdagmiddag.

6. The light between oceans (10 november)
The light between oceans

De film ‘The light between oceans’ is gebaseerd op het boek van M.L. Stedman. Het verhaal gaat over vuurtorenwachter Tom (Michael Fassbender) en zijn vrouw Isabel (Alicia Vikander, een van mijn favoriete actrices, bekend van The Danish girl). Samen wonen ze op het onbewoonde eiland Janus in West-Australie en proberen al jaren kinderen te krijgen, maar zonder succes.

Op een dag spoelt er een roeiboot aan met een baby erin, een klein meisje, die ze besluiten te adopteren. Eindelijk zijn ze een gezin en ze genieten met volle teugen, totdat ze na een aantal jaar een vrouw (Rachel Weisz) ontmoeten op het vaste land, die haar man en baby kwijt raakte op zee…

Meer vertel ik niet en moet je zelf maar gaan bekijken! Ik vond deze film mooi en rustig, de muziek is prachtig en de beelden ook. Het verhaal gaat wel wat traag, maar is perfect voor een zondagmiddag waar je verder niet zoveel mee wilt.

7. Fantastic Beasts and where to find them (17 november)

Fantastic Beasts and where to find them

Deze gaat sowieso op mijn kerstvakantie lijstje. Een nieuwe J.K. Rowling meets hunger games, met in de hoofdrol Eddie Redmayne (van de Theory of Everyting, een van mijn favoriete films van vorig jaar)!

Eddie (in de film Newt Scamander) speelt een magi-zoöloog van de magische wereld. Het verhaal begint in 1926 (hoera, jaren 20-30!), wanneer Newt zijn wereldwijde excursie voor het vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond. Hij stopt in New York, maar daar loopt het uit de hand. Meer ga ik hopelijk gauw zien in de bios! Een echte kerst-kijker dus voor de liefhebber van Harry Potter films.

 

8. American Pastoral (1 dec 2016)

film kijken

Again een film in vintage stijl, dit keer in de VS in de jaren ’60. Swede (Ewan McGregor, die deze film ook voor het eerst regisseert) is een succesvol zakenman en Dawn een voormalig beauty queen. Wanneer hun dochter wordt beschuldigd van een terroristische aanval en verdwijnt, komt er veel druk op Swede!

Deze film is een verfilming van het boek van Philip Roth, American Pastoral, en staat hoog op mijn wishlist! De schrijver is fantastisch en ik ben persoonlijk ook fan van Ewan McGregor. Hebben jullie hem al gezien? Kijk de trailer hier.

9. La La Land (22 dec 2016)

film kijken

Deze film is echt zo’n guilty pleasure kerstfilm. Een Hollywood musical, waar ik eigenlijk niet van houdt, maar met deze acteurs en de verhaallijn wordt mijn aandacht toch gewekt! De matig succesvolle jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) valt voor de beginnende actrice Mia (Emma Stone). Het leuke is, dat deze acteurs al eerder samen speelden in Crazy Stupid Love. Oja, en John Legend speelt ook mee!

Wanneer hun carrières succesvol worden moet het koppel keuzes maken die hun liefde onder druk zet. Muziek en mooie beelden dus. Ik ben benieuwd wat ik er straks van vind!

10. Jackie (16 feb 2017)

film kijken

Natalie Portman, wat een fantastische actrice. Alleen al daarom wil ik naar deze film! Het duurt nog even tot de release, maar je kunt alvast genieten van de trailer..

In deze film speelt Natalie Portman Jackie Kennedy. De film gaat over de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze First Lady. Een vrouw in rouw, die zich sterk moet houden voor het volk, om ze gerust te stellen en te bepalen hoe John F. Kennedy de geschiedenisboeken in gaat.

Ik ben altijd erg slecht in de algemene ontwikkeling en zou alleen al voor de geschiedenisles naar deze film moeten. Deze gaat hem dus zeker worden!

 

Welke films staan er nog op jouw wishlist deze winter?

Post a Comment