DIY adventskalender

DIY adventskalender voor december

Vandaag begint de decembermaand, en wat hou ik daarvan!! Kerstcadeautjes kopen, gedichten schrijven, veel chocola eten.. Toen ik vorige maand op een DIY adventskalender stuitte, ging bij mij meteen mn hart sneller kloppen: dat wil ik ook! Samen aftellen naar kerst met persoonlijke activiteiten en kleinigheidjes.. Kijk snel mee!

De decembermaand is altijd zo druk druk druk

De decembermaand is altijd een drukke maand met veel familieverplichtingen en afrondingen van het kalenderjaar. Maar het is ook belangrijk om tijd in je relatie te blijven steken! (of je vrienden, als je deze voor een vriend/vriendin maakt). Daarom maakte ik een lekkers- en activiteiten kalender voor le BF. Hij heeft me plechtig beloofd deze blogpost niet te zullen lezen, omdat hij anders al teveel weet van wat er gaat komen 😉 laat ik hem maar op z’n puppy ogen geloven!

voorbeeld_activiteit

Officieel begin je pas af te tellen naar kerst vanaf pakjesavond. Maar dit jaar vier ik geen Sinterklaas en ik dacht dat ik wel genoeg ideeën zou hebben voor 24 pakjes. Daarom begint mijn kalender vandaag! Maar als je nu denkt: dit wil ik ook? Dan kun je altijd nog beginnen vanaf 6 december. Dat zou ik achteraf gezien de volgende keer ook doen!

Een DIY adventskalender van kleine cadeautjes en activiteiten

Voor het maken van een adventskalender heb je eerst een inspiratiebron nodig. Die van mij kwam van Teamconfetti, een van de blogs die ik volg. Een van hun gastbloggers post hier al meerdere jaren ideeën voor een DIY adventskalender, en er zitten ook gratis printables bij! Super handig, kijk deze zakjes printte ik uit:

Benodigdheden DIY adventskalender

Verder kocht ik zo ongeveer de halve HEMA foto en DIY afdeling leeg. Ik haalde touw, glittertape, zakjes om cadeautjes in te doen, blanco kerstkaarten en kleine knijpertjes om straks alles mee op te hangen. Ik heb thuis een grote magnetische wereldkaart, waar ik magnetische klemmen op heb hangen om de touwtjes aan te bevestigen. Je kunt natuurlijk ook gewoon touw aan de muur plakken met sterke tape of olifantensnot!

DIY adventskalender benodigdheden

DIY adventskalender benodigdheden

Natuurlijk was ik al even bezig met nadenken over wat er allemaal in kon. Ik printte foto’s bij de HEMA van leuke activiteiten die we dit afgelopen jaar hadden gedaan of foto’s die ik kon gebruiken voor bij mijn tegoedbonnen. En ik scoorde op Le Bazarre tijdens Le Mini Who een kaartje van een pannenkoekenplant, waar ik iets leuks op kon schrijven.

Benodigdheden DIY adventskalender

Ook wilde ik kleine cadeautjes geven, zoals bijvoorbeeld een kerststrikje voor de feestdagen. Deze vond ik bij Kaufhaus voor maar 3€!

DIY adventskalender cadeautjes

Naast kleine cadeautjes wilde ik vooral leuke activiteiten doen, om in de drukke decembermaand toch in elkaar te blijven investeren. Zo kun je bijvoorbeeld samen iets lekkers bakken, of een tegoedbon voor iemands lievelingseten geven. Natuurlijk had ik al een winter to-do lijstje gemaakt (lees daar hier meer over) en koos ik ook een van de activiteiten om echt te boeken.

Voorbeeld activiteit DIY adventskalender

Deze activiteit staat al lang op mijn wishlist, en je kunt een adventskalender ook wel een beetje leuk maken voor jezelf toch 😉

Het hogere knutselwerk

Uiteindelijk had ik een verzameling van cadeautjes en activiteiten. De een geschreven op kaartjes met witte envelop, het ander op zelfgeknutselde envelopjes en ook natuurlijk de printables van Teamconfetti. De cadeautjes waren te zwaar om aan de kalender te hangen (een zak witte chocolade pepernoten zakt natuurlijk meteen van de muur af), dus die deed ik in een tas onder de kalender. Staat ook nog leuk!

DIY adventskalender cadeautjes

Verder knutselde ik van leuk inpakpapier van de Dille&Kamille wat enveloppen, om er wat kleur aan te geven. Ik versierde alles met de mega glitterige tape van de HEMA. Echt fantastisch!

DIY adventskalender envelopje

Tot slot hing ik het wit met gouden touw aan de klemmetjes op mijn magneetmuur. Oke, het is een voordeel dat ik die heb, maar als je dat niet hebt, volstaat goede tape op de muur ook! Daar hing ik alle enveloppen aan. Het pakje met strikje dacht ik wel aan het touw te kunnen hangen, maar die was toch te zwaar en hangt nu met wat extra versteviging erbij. (toen ik dit aan het ophangen was kwam le BF namelijk thuis en kon ik niet zo snel een andere oplossing verzinnen hihi!)

DIY adventskalender eindresultaat

Tadaa dit is m! Ik hoop bij daglicht nog wat betere foto’s te maken, maar voor nu moeten jullie het er mee doen.

Hebben jullie ook wel eens een DIY adventskalender gemaakt? Wat stopten jullie er in?

Comments: 3

  • reply
    december 20, 2016

    Ooh wat leuk om het nu ook echt te zien, vind zelfgemaakte adventskalenders echt de allerleukste 🙂 En zo leuk om er ook activiteiten in te stoppen! Ben benieuwd naar wat er verder nog inzit, super leuk om te zien dit.

  • reply
    mei 21, 2018

    Wat ziet dat er gezellig uit! Ik hou ook van kleine cadeautjes inpakken en verstuur vaak verrassingspakketjes over de post naar vriendinnen.

Post a Comment