Dinner Food Vegetarisch

Recept – cannelloni van courgette en aubergine

Cannelloni is zo’n heerlijk comfort food gerecht. Rolletjes van pasta gevuld met spinazie en ricotta… Ik dacht: die rolletjes moet je vast ook van groenten kunnen maken. En dat kan! Courgette en aubergine lenen zich hier perfect voor en het is helemaal niet moeilijk! Lees gauw mee.

Als mijn twee balletvriendinnetjes komen, dan wordt er gekookt. Gezond, maar vooral heel lekker, en iets creatiefs. Dit keer bedacht ik om cannelloni te maken van groenten, en gebruikte hiervoor zowel aubergine als courgette. Best makkelijk, maar je krijgt er hele vieze handen van, hihi!

Ingredienten voor 4 personen

  • 2 courgettes en 2 aubergines
  • 1x 500 ml passata
  • 750g verse spinazie
  • 500g ricotta
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 mozzarellas
  • parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de aubergine in hele dunne plakjes met een goed mes. Bestrooi met zout en laat even uithuilen. Gebruik een kaasschaaf of mandoline om de courgette in dunne plakjes te schaven.

Bak de spinazie in een koekenpan of wok met de knoflook. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met zout en peper. Laat een beetje afkoelen.

Nu komt het friemelwerk. Bedek eerst de bodem van een ovenschaal met wat passata. Leg dan op een bord 1 aubergine plakje of 2 courgette plakjes op elkaar. (De aubergine moet je na het huilen even droogdeppen met een keukenpapiertje!) Doe er wat vulling op, rol op en zet het overdwars in de ovenschaal, zodat de opening met de vulling naar boven staat. (zie ps2 hieronder) Rol en vul tot alle aubergine/courgette of tot alle vulling op is. Het is soms wat lastig als je aubergine te dik is, dan schiet ie weer open. Giet de rest van de passata over de rolletjes en bedek met plakjes mozzarella. Schaaf er parmezaanse kaas over.

Zet 20-30 minuten in de oven tot de courgette en aubergine cannelloni zacht zijn en de kaas gesmolten. Enjoy!

Cannelloni aubergine courgette

ps. hilarisch feitje van de week: aubergine is een verbastering van het woord ‘Vantinganah’ (hoe dan?), wat ‘groente die winderigheid geneest’ betekent. Dat zal wel komen door het hoge vezelgehalte van de groente, hihi!

ps2. Als je de rolletjes rechtop zet in plaats van neerlegt, heet dit gerecht eigenlijk Rotolo. Alle eer naar vriendinnetje Liset, die mij hierop wees! Dus eigenlijk heet dit gerecht ‘Rotolo van aubergine en courgette’ 🙂

Leave a Comment

Comments (2)

  1. Ik heb hem vandaag met een vriendinnetje geprobeerd en het is echt super lekker! Een beetje gepriegel inderdaad, maar als je samenwerkt (een iemand houdt de aubergine vast en de ander rolt een nieuwe op) dan lukt het prima. mmmmm 🙂