Bucketlist 2016

Personal

Terugblik 2016 en bucketlist 2017

Aan het einde van het jaar is het altijd fijn om terug te blikken op het afgelopen jaar. Én om nieuwe plannen te maken voor het komende jaar! Omdat ik niet van goede voornemens hou (je houd je daar altijd ongeveer 1 week aan), maakte ik een bucketlist. Kijk je mee terug?

Bucketlist 2016

Het afgelopen jaar was best een bizar jaar. Ik begon met een nieuwe baan, ik bezocht meer landen en steden dan ik me kan herinneren, ik danste de benen onder mijn lijf vandaan en ik startte een blog. Ik kookte me een slag in de rondte en leerde Utrecht nog beter kennen. Tot slot was 2016 het jaar dat er voor het eerst een plant in mijn handen bleef leven. Aan het begin van het jaar maakte ik een bucketlist, waarvan ik sommige dingen wel deed en andere dingen niet (je kent het wel..).

Bucketlist 2016

Om mijn plannen van afgelopen jaar een beetje houvast te geven, maakten le BF en ik vorig jaar een bucketlist. Wat wilden we allemaal doen en waar wilden we allemaal heen? Van uitjes door het land, reisplannen tot restaurants die we nog graag wilden bezoeken. We hebben niet alles gedaan, sommige met en sommige zonder reden. Maar een bucketlist is in ieder geval leuker dan goede voornemens! Hoef je je niet zo schuldig te voelen én het is altijd heerlijk om dingen af te strepen! Ik kijk terug en blik vooruit op mijn nieuwe bucketlist.

1. Naar het Kröller Möller museum

Deze staat al een tijdje op mijn bucketlist. Toen ik in Kopenhagen woonde, gingen al mijn internationale vriendinnetjes op vakantie naar Nederland. De meesten bezochten dit museum en ik dacht: *schaam*! Daar moet ik ook eens heen. Inmiddels zijn we alweer 5 jaar verder en heb ik het nog steeds niet gedaan, haha. Ben jij er al geweest?

2. Op vakantie naar IJsland

Dit wil ik al meer dan 10 jaar, haha! Vorig jaar zouden we eigenlijk gaan, maar toen bood zich er een fantastisch huisje aan in Utrecht! Verhuizen én naar het duurste land ter aarde was niet echt een optie. We besloten dit toen door te schuiven naar 2016. Maar ook dit jaar lukte het niet, dus nu gaan we volgend jaar. En we hebben nu al wel geboekt! YES

bucketlist IJsland

3. Een klein optreden geven

Al jaren maak ik muziek. En ook met le BF. Maar ik ben zo verlegen! Ik hou niet van schijnwerpers en durf niet op te treden. Om mezelf een schop onder de kont te geven (als je iets buiten je comfort zone doet, wordt je zóveel gelukkiger, aldus The Happiness Project) zetten we dit op onze bucketlist. En we deden het! In mei hielden we een huiskamerconcert in ons eigen huis met twee fantastische artiesten. Als surprise deden wij zelf het voor-voorprogramma en zongen drie liedjes. Zie hier het bewijs! Het was fantastisch. En fantastisch eng. Maar we willen komend jaar meer!

Bucketlist 2016

4. Naar het Eschermuseum en een dagje naar Den Haag

Le BF en ik zijn allebei fan van Escher en wilden graag dit museum bezoeken dit jaar. Op zijn verjaardag besloten we spontaan vrij te nemen en Den Haag in te duiken. Wat een prachtige stad! We bezochten er meerdere leuke hotspots, waarvan ik er ook nog wel wat zal reviewen binnenkort, en natuurlijk het Eschermuseum! Die stad is echt een aanrader!

Eschermuseum bucketlist Eschermuseum bucketlist

5. De Domtoren beklimmen

Omdat le BF nog nooit de Domtoren op geweest was, gingen we het afgelopen jaar de uitdaging aan. Er kwam bezoek en die namen we mee de Dom op (altijd goed, anders krijg je van die ‘koffie op de bank bezoekjes’, waar wij nog veel te jong voor zijn)! Binnenkort komt er nog een uitgebreid verslag van Dom Up&Under, want in de adventskalender stond er ook een bezoekje Dom Under gepland 🙂

6. Tonijnsteak eten

Haha, oké, dit is een beetje een rare. Maar dit wilden we allebei zo graag doen! We hebben het nog steeds niet gedaan op het moment van schrijven, dus hopelijk halen we het nog dit jaar! Zoooo lekker…

7., 8., 9., 10…

Er stond nog zoveel meer op de bucketlist! Zo gingen we wel naar een electroswing party, gingen we niet naar ITGWO, bezochten we Giethoorn ook niet (die stond ook op de toerist-in-NL lijst), bezocht ik wel het Centraal Museum in Utrecht (met een tentoonstelling over haar, iew!) en gingen we op dansweekend naar Polen en Hamburg!

Centraal Museum bucketlist

Qua restaurants in Utrecht bezochten we Spekuk, Kloek, BLIJ, Blauw, de Colour Kitchen, Beers&Barrels en de Veiling, allemaal aanraders! Ook bezochten we Surya, een Indiaas restaurant waar ik al een tijdje heen wilde. Helaas moesten we daar zólang op ons eten wachten… Het was wel echt lekker, maar niet voor herhaling vatbaar (of je moet Deliveroo bestellen, die kregen steeds voorrang op de eigen gasten)! We hadden geen tijd meer voor Syr, Le Jardin en WT Urban & kitchen (o.a. door de wachtlijst..) Die schuiven dus door naar volgend jaar! Verder bezocht ik ongeveer alle koffietentjes van Utrecht, haha, lees hier meer over alle hotspots!

Bucketlist 2016

Bucketlist 2017

Voor 2017 staan er allereerst weer allerlei reisjes op de planning. Zo willen we weer gaan dansen in Polen, en boekten we dus eindelijk een tripje naar IJsland! Ook zijn we afgelopen zomer begonnen met dansles geven, en willen we dat dit jaar graag nog meer gaan uitbreiden. Als je benieuwd bent naar wat voor dansles wij geven, kijk dan onderstaand fantastische filmpje!!

Wat staat er bij jou op de bucketlist volgend jaar?

Blogplannen

Ook staan er een aantal aanpassingen aan mijn blog op het programma! Zo wil ik de layout een beetje rustiger maken en is er een logo in de maak. Verder wil ik heel graag een kaart van Utrecht maken met daarop makkelijke links naar de hotspots, zodat je weet waar je naar toe moet gaan in welk gedeelte van de stad! Ook wil ik graag een mooie(re) recepten index maken. Zoveel te doen, hopelijk biedt de kerstvakantie wat tijd en mogelijkheden! Daarom zal het misschien wat rustiger zijn op de blog. Dan weten jullie dat vast!

Natuurlijk heb ik ook nog 100 ideeën voor leuke blogs voor jullie, veel recepten, hotspots, cityguides en vintagetips. Heb je nog blogwensen van mij? Laat ze achter in een reactie!

Bucketlist 2016_3

Leave a Comment

Comments (7)

  1. WT Urban Café & Kitchen is zo’n fijn restaurant. Ik heb er in 2015 oud & nieuw gevierd en dat was superleuk. Nu wil ik graag nog een keer in de zomer om van het uitzicht bij daglicht te genieten. Een mooie terugblik op je jaar, hopelijk wordt 2017 minstens zo mooi.