Nieuwe Layout

Happy new lay-out!

Allereerst een happy new year! En een nieuwe lay-out! Na 4 maanden bloggen begin je je eigen site steeds beter te kennen, en is een analyse op zijn plaats. Een rustiger achtergrond, een strakker design. En zie hier! De nieuwe lay-out.

Layout1

drukke achtergrond

Zie hierboven mijn vorige lay-out, voor de nieuwe lezers onder ons die alleen de huidige lay-out kennen. Nogal druk, he? Toch werd ik erg vrolijk van alle ananassen, die mij de eerste reden gaven om het te gebruiken. Iets zonnigs, zoals de naam van m’n blog!

Toch werd ik door een lief vriendinnetje die communicatiewetenschappen studeerde erop gewezen dat het wellicht toch een beetje too much was. Oké, ik moest toegeven: wellicht was het allemaal wat onleesbaar, en moest ik wat schrappen.

Gratis vs betaalde thema’s

Toen ik mijn achtergrond verwijderde, en een groot grijs gapend gat mij aanstaarde, was ik een beetje teleurgesteld. Het WordPress thema wat ik had uitgezocht was toch niet zo ideaal. Kleine dingen veranderen zoals lay-out en lettertypes ging moeizaam. Ik kan wel redelijk wat programmeren, maar steeds als er een update kwam, moest ik alles weer opnieuw doen. Dit is dan ook meteen mijn eerste ervaring met gratis WordPress thema’s. Deze zijn behoorlijk gelimiteerd. Ze zijn niet voor niets gratis!

Een lange zoektocht naar wat ik dan wel wilde resulteerde in weer 100 nieuwe opties. Lastig! Want wat kies je dan? Mijn schoonzusje kwam toen met de huidige lay-out aanzetten. Zo mooi! Ik was op slag verliefd. En de opties zijn veel ruimer dan in mijn vorige lay-out. Ik kan iedereen dus zeker betaalde WordPress thema’s aanraden! Je bent zoveel vrijer in wat er mogelijk is. (Oke, zelf programmeren is natuurlijk nóg beter, maar dát kan ik nog niet ;))

En nu ligt er een mooie lichte (mintgroene!) overzichtelijke blog voor jullie neus. Het menu is iets naar onder geschoven, het is duidelijker waar je me nog meer kunt vinden (volgen jullie me ook al op Facebook en Instagram?) en er straalt meer rust vanaf, en toch hopelijk nog steeds evenveel Sunshine!Layout2

De plannen

Een aantal grote ideeën liggen voor jullie klaar, maar daarvoor is er nog wat breinwerk en tijd nodig. Iets met een overzicht van hotspots in de stad en een mooie receptenindex.

Al met al denk ik dat ik best al aardig wat op poten heb gezet in de afgelopen 4 maanden en ik heb in ieder geval heel veel zin in het komende blogjaar!

Wat zou jij graag terugzien op mijn blog?

Liefs, Siroon

Post a Comment