Hartige taart met pompoen spinazie

Recept – hartige taart met pompoen, spinazie en feta

Vorig jaar had ik als goed voornemen om meer hartige taarten te maken. Ik maakte er welgeteld één, dus dit jaar begon ik op 1 januari opnieuw. Ik maakte deze super gezonde maar heerlijke hartige taart met pompoen, echt comfort food, super makkelijk en heel gezond! Lees gauw verder voor het recept!

Hartige taart met pompoen

Hartige taart is makkelijk te maken, je kunt er oneindig mee variëren, maar toch maak ik het relatief weinig. Ik weet eigenlijk niet waarom, behalve dan dat ik er niet zo veel recepten voor weet. Voor nieuwjaarsdag bedacht ik dat ik graag iets gezonds wilde eten, om het jaar goed te beginnen. Het werd deze hartige taart met pompoen, spinazie en feta. Oké, ik geef toe, ik gebruikte wel blokjes pompoen uit de diepvries, omdat ik me er op brakke nieuwjaarsdag niet toe kon zetten om een pompoen te slachten omdat de pompoenen op waren in de supermarkt.

Ingrediënten voor 1 hartige taart

 • 450g pompoenblokjes, vers of uit de diepvries
 • 1 vel hartige taart-deeg of 4 of 5 losse plakjes
 • 200g verse spinazie
 • 1 ui, fijngesneden
 • 1 teentje knoflook, fijngesneden
 • olie
 • 100g verse feta in kleine blokjes
 • 4 eieren
 • 125 ml crème fraîche (ik gebruik altijd light variant omdat ik niet zo goed tegen vet/room kan)
 • 75g bloem
 • peper en zout
 • verse tijm

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een quiche-vorm of taart-blik in.

Fruit de ui en knoflook in wat olie en voeg de spinazie toe om te laten slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Klop de eieren los met de crème fraîche en voeg de bloem toe. Voeg ook wat peper en zout toe. Zorg voor een klont-vrij mengsel.

Bedek de bodem van de taartvorm met hartig taartdeeg, doe hier het spinaziemengsel op. Doe hier de pompoenblokjes overheen en giet de vorm vol met het eimengsel. Verdeel de fetablokjes erover en bestrooi met wat tijm.

Bak de hartige taart voor ongeveer 45 minuten in de oven of tot het eimengsel gestold is. Doordat de spinazie ook nog wat vocht afgeeft kan het soms lijken alsof het ei nog niet gestold is, maar na 45 minuten moet dit wel het geval zijn. Zet de taart anders nog wat langer in de oven.

Smakelijk!

Hartige taart met pompoen spinazie

Hartige taart met pompoen spinazie

ps. vervang de feta eens door blauwe kaas, om hem nog wat meer pit te geven. Blauwe kaas, spinazie en pompoen zijn een gouden combinatie!

Comments: 5

 • reply
  januari 9, 2017

  Oh ik vind hartige taarten ook heerlijk maar maak het ook vrij weinig. Ik denk omdat ik vaak alleen eet, en zo’n hele taart dan toch een beetje veel is. En ja, je kunt het natuurlijk invriezen of een stuk mee naar school nemen.. maar ik doe het nooit haha. Deze ziet er wel heel erg lekker uit, dus ik ga m’n huisgenootjes maar eens optrommelen.

  Mooie nieuwe layout trouwens, lekker overzichtelijk (en mooie kleurtjes!).

 • reply

  Sylvia

  oktober 24, 2017

  Mmmm dat ziet er lekker uit! Ik hou van hartige taarten. Ik ga hem vanavond proberen 🙂

Post a Comment