Koffie Leute

Hotspots Travel

Hotspot Utrecht – Koffie Leute

Op de Westerkade vlakbij het ledig erf zit een waar filterkoffieparadijs, genaamd Koffie Leute Brauhaus. Hier drink je filterkoffie in allerlei kleuren en smaken, voor ieder zijn favoriete smaak. Ik ging er heen voor hun speciale zondag ontbijtje, de wentelteefjes, en schreef voor jullie een review. Lees je mee?

Koffie Leute Utrecht

het koffie aanbod

Koffie Leute maakt gebruik van de koffie van de Amsterdamse Stadsbranderij Noord. Hier brandt Kees Kraakman wekelijks de door hem geïmporteerde koffie naar zijn smaak. Elke maand verandert het aanbod en dus ook het aanbod van Koffie Leute! Zo blijft het steeds verfrissend om hier koffie te drinken, want de smaken zijn van elke koffie weer anders. Zo serveren ze soms bloemige, fruitige, kruidige, noot-achtige of chocolade-achtige koffie. Je kunt zelfs koffie proeven met een rokerige smaak!

Koffie Leute

Bij Koffie Leute schenken ze filterkoffie, maar ook natuurlijk cappuchino’s en espresso’s. Ook kun je er bonen kopen om zelf thuis te genieten van een bakkie pleur met een speciale boon!

Wat is er te eten?

Naast koffie wordt er ook allerlei zoets en hartigs geserveerd. De taartjes worden niet in huis gebakken, maar dit wordt gedaan door het Utrechtse lunchtentje HOOI. (dit is overigens ook zeker een aanrader om eens naar toe te gaan) Hartige broodjes en taartjes komen van Skorpan, de bakkerij van Carla’s Conditorie, toevallig ook een van mijn favoriete tentjes! Goede koffie + eten van een Scandinavische bakker, dit kan alleen maar goed gaan 🙂

Koffie Leute wentelteefjes

Wat wél vers voor je gebakken wordt, zijn de wentelteefjes op zondagochtend. Heerlijke geuren komen er dan uit deze koffiebar. Het dient niet echt als ontbijt, daarvoor is het te klein, maar lekker is het wel!

De inrichting

Niet geheel onbelangrijk: de inrichting. Koffie Leute bestaat uit meerdere zithoekjes, wat het heel gezellig en knus maakt (hygge!). Buiten zit je op rieten stoelen en in kleine zithoekjes heerlijk in het zonnetje.

Koffie Leute buiten

Binnen daarentegen is er een soort woonkamer in vintage stijl (yes!), waar je spelletjes kunt spelen of los kunt gaan op de Nintendo. Wat ik ook erg leuk vind, is dat er 1 wand is vrijgemaakt voor lokale ondernemers om daar hun spulletjes te verkopen.

Koffie Leute InterieurKoffie Leute Interieur

Koffie Leute Merchandise

Activiteiten

Wat Koffie Leute interessant maakt, is dat ze altijd veel activiteiten organiseren. Zo deden ze mee aan de Popronde, en zijn de kleine huiskamerconcertjes voor electronische muziek (genaamd Lotronic) net ook weer begonnen! Ook organiseren ze soms speed-date avonden voor Utrechtse singles of schenken ze koffie op kleine festivals. Wat dat betreft zitten ze goed naast Urlaub, een creatieve plek in de stad waar veel cursussen worden gegeven. Urlaub zit achter Koffie Leute in de kas.

Koffie Leute Urlaub

Hier wil ik ook heen!

Denk je nu, ik wil hier ook heen? Goed nieuws! Met het kortingsboekje Uutflukt, waar ik al eerder over blogde, kun je gedurende komend jaar een koffieproeverij doen voor 2 personen voor maar 7€! Kun je er eindelijk achter komen welke smaak koffie nu wat voor jou is.

Waar drink jij de lekkerste koffie in Utrecht?

Ben je benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Neem eens een kijkje op mijn overzichtskaart van hotspots Utrecht!

Leave a Comment

Comments (1)