Valentijnsontbijt

Breakfast Food

Recept – valentijnsontbijt

Een perfect Valentijnsontbijt om te serveren op Valentijnsdag is deze croissantpudding met nutella en frambozen. Een hit: hier ging ie er goed in! Super makkelijk om te maken, oogt romantisch door de roze kleur en de smaak is fantastisch. En speciaal vandaag werden de illustraties verzorgd door Annick Valentine, hoe toepasselijk? Lees gauw verder!

Croissantpudding?

Ja, je leest het goed: croissantpudding. Ik moest even nadenken voordat ik hieraan begon, want ik verwachtte een kleffe boel. Maar niets is minder waar! Dit gerecht is het lekkerst lauwwarm, als je hem even laat afkoelen en serveert met een cappuccino. En op andere dagen dan Valentijnsdag is ie net zo lekker 😉

De illustraties zijn vandaag gemaakt door mijn vriendinnetje Annick Valentine, je vindt haar op Facebook en Instagram. Zo leuk dat ze dit wilde doen! Wie weet wordt dit wel een leuke nieuwe samenwerking 🙂

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 afbakcroissantjes of 2 grote verse croissants
  • 2 flinke eetlepels nutella of andere chocopasta. Chocoladeblokjes kunnen ook!
  • 1 ei
  • 240 ml melk
  • snufje zout
  • 125g frambozen

Bereiding

Tekening Croissantpudding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Snij de croissants doormidden en bestrijk met Nutella. Doe ze dan weer dicht en leg ze in een ingevette ovenschaal. (het moet een beetje krap zijn)

Meng het ei met de melk en een snufje zout. Giet het mengsel over de croissants, druk ze even aan zodat ze als een spons de vloeistof opnemen. Laat even weken.

Verdeel de frambozen over en tussen de croissants en bak voor ongeveer 30 minuten in de oven, of tot de pudding gaar is. (dan ziet het er goudbruin uit)

Laat een beetje afkoelen, dan is de pudding het lekkerst! Smakelijk!

Valentijnsontbijt*jingle* wetenschapsfeitje van de dag!  Frambozen zijn dus super gezond, vol met vitamine C, B11, vezels en anti-oxidanten. In 2006 is er een nieuw anti-oxidant ontdekt door Wageningse wetenschappers, genaamd ‘ellagitannines’. En laten frambozen daar nu vol mee zitten? Ze beschermen je cellen tegen schadelijke stoffen. 

Wat eet jij met Valentijnsdag? Laat het me weten in een berichtje!

Leave a Comment

Comments (1)