Breakfast Food Zoet

Recept – bananenbrood met pecannoten

De bruine bananen in mijn fruitmand staarden me aan en bevestigden het feit dat ik te weinig fruit at de afgelopen dagen. Maar wat kun je nu beter met die overrijpe bananen dan een bananenbrood bakken? Een perfect semi-gezond tussendoortje, en het is ook nog banana-bread day! Lees je mee?

Bananenbrood is dan misschien allang weer uit de mode, toch eet ik het graag. Een uit Amerika overgevlogen hit, te gebruiken als ontbijt, tussendoortje of gewoon bij de koffie! Wist je dat de eerste recepten voor bananenbrood al uit 1900 stammen? Ik maak hem zonder boter en suiker, want de bananen zorgen zelf al voor genoeg zoet- en nattigheid. Toch kun je er natuurlijk ook een ongezonde variant van maken als je wilt, zoals hier.

Ik maakte een versie met pecannoten, mijn lievelings, en tekende de bereiding weer voor jullie bij elkaar. (Baksels en beslag zijn gewoon echt niet fotogeniek) Smakelijk!

Ingredienten voor 1 cake

  • 3 (overrijpe) bananen
  • een handje pecannoten
  • 3 eieren
  • 2 el honing
  • 150g bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • een snufje zout
  • een snufje kaneel
  • Een cakevorm en evt. olie om in te vetten

Bereiding

Verwarm de oven voor op ongeveer 170 graden.

Bananenbrood

Prak de bananen met een vork in een kom. In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder, kaneel en het snufje zout.

Bananenbrood

Meng het bananenmengsel met de eieren en honing en klop tot een glad beslag.

Bananenbrood

Voeg dan de droge ingrediënten toe en mix kort tot een glad beslag. Doe ook de gehakte pecannoten erbij en meng even.

Doe dan alle ingrediënten in een ingevette cakevorm (ik doe er altijd gewoon een bakpapiertje in) en giet het beslag daarin. Bak het bananenbrood voor ongeveer 55 minuten (kijk na 45 minuten even hoe hard het gaat). Laat afkoelen op een rek buiten de oven. En klaar is je bananenbrood. Enjoy!

Bananenbrood

*jingle* wetenschapsfeitje van de dag! Wist je dat pecannoten super gezond zijn door hun hoge gehalte aan vezels (yay voor je darmen!) en onverzadigde vetten (yay voor je cholesterol)? Een perfecte snack voor tussendoor, en persoonlijk vind ik ze veel smaakvoller dan walnoten!

Leave a Comment