Hotspots Travel

Hotspot Utrecht – LE:EN

‘Het is lekkerder eten bij LE:EN zonder busbaan er dwars doorheen’. Deze legendarische slogan zag ik elke keer als ik de trein van Houten naar Utrecht nam om als puber te gaan shoppen/stappen. Maar al dit protest mocht niet baten, de busbaan werd een treinbaan en nu staat station Vaartsche Rijn waar vroeger LE:EN was. Maar LE:EN verhuisde naar Rotsoord en is nu hipper dan hip! Lees gauw mee wat ik er van vond!

LEEN

LE:EN, Van Westerkade naar hip Rotsoord

In 2004 werd LEEN in het leven geroepen en kwamen ze terecht op de Westerkade. Dat is nu een hele hippe hotspot, maar er is heel wat roering geweest over de bouw van het nieuwe station Vaartsche Rijn. Bewoners hebben lang tegen de verbouwing geprotesteerd en hele restaurants zoals LEEN moesten het veld ruimen. In 2011 verhuisden ze naar de Heuveloord en werden ze in 5 jaar een van de hipste hotspots van de stad. Toch niet verkeerd, dus, die verhuizing! De slogan was trouwens ook wel lekker catchy, hij is al die jaren in mijn hoofd blijven hangen en daardoor wist ik dat ik graag een x naar LEEN wilde voor een bezoek.

LEEN eten

Lekker Eten EN..

De naam LE:EN staat voor Lekker Eten: EN meer, voor iedereen vrij invulbaar! En lekker eten, dat kun je daar zeker. LE:EN is een Aziatisch fusion restaurant en werkelijk alle Aziatische keukens staan op de kaart. En het leukste is: het zijn kleine gerechtjes die je kunt delen, en daardoor kun je er extra veel proberen! Wij aten onder andere bread en dips, met pappadums en gefrituurd brood, met een spicy sausje en een Indiase muntdip:

LEEN eten

Vervolgens gingen we voor de miso-gemarineerde kabeljauwfilet met zoete aardappel en zeewier (zie de foto hierboven).

Maar houdt vooral ook een plekje over voor het legendarische toetje met spekkoek, meringue en whiskycrumble. Wauw, dat was een bom, maar zo lekker!

LEEN toetje

Hoe ziet LE:EN er verder uit?

De inrichting van LE:EN is industrieel, doordat er eerst een las- en constructiefabriek gehuisvest was. De betonnen vloeren zijn gebleven, maar ze hebben het pand in veel verschillende soorten hoekjes ingedeeld, waardoor het er niet zo mega uit ziet als dat het is (want dat is het wel). Zo zijn er heerlijke banken waar je in kunt ploffen met perzische tapijten en zijn er ontelbaar veel tafeltjes om aan te eten. Ze hebben de zithoeken en tafels van elkaar gescheiden door veel planten. Maar achterin is er ook nog een enorm gedeelte met veel tafels! Dat is ook wel nodig, want het zit bijna elke avond stampvol. Reserveren is dus wel een must.

Leuk feitje: de inrichters van LE:EN hebben ook Badhu ingericht. En laat die toevallig nou ook nog op mijn lijstje staan… ik ben heel benieuwd of ik overeenkomsten zie!

LEEN inrichting

LEEN inrichting achterin

LEEN achterin

Kun je hier alleen eten?

Nou ja, je kunt hier zeker terecht voor alleen een kopje koffie of een borrel, de lijst met cocktails is ook al zo oneindig. Alhoewel ik me af vraag of je dan door het heerlijke menu niet alsnog verleid wordt iets te bestellen.. Ze hebben een enorm terras, waar je in de lente/zomer buiten kunt genieten. Wij kwamen er voor lunch en dat is ook perfect! Alhoewel ik ook graag nog eens uitgebreid zou dineren hier. Wie weet als ik later beroemd blogger ben ofzo 😉

Toen ik er was, organiseerden ze voor het eerst live muziek op zondagmiddag, een activiteit genaamd ‘LE:EN play’. Dit was enorm populair, want binnen no-time zat heel LE:EN afgeladen met mensen. Het idee is om dit vaker te organiseren. Houdt hun Facebookpagina in de gaten voor de evenementen aankondigingen!

LEEN

Waar kan ik LE:EN vinden?

LE:EN profiteert eigenlijk heel erg van het nieuwe station, want het zit vlak naast station Vaartsche Rijn aan de Heuveloord 140. Om de hoek bij Klein Berlijn, Tivoli de Helling en straks ook alle activiteiten in de oude Pastoe fabriek. Kijk op mijn kaartje voor de exacte locatie!

Het is overigens ook te lopen vanaf Utrecht Centraal, dan is het iets verder.

LEEN Utrecht

Is er nog iets wat ik moet weten?

Ja, achter LE:EN zit een enorme ruimte die je kunt huren! 300m2 te huur als borrellocatie, feestlocatie of vul maar in. Altijd handig als je op zoek bent naar een locatie voor een feestje.. Kijk op de website van LEEN als je nog meer wil weten.

Ben jij er al geweest? Wat was jouw lievelingsgerechtje?

Ben je benieuwd naar andere hotspots in Utrecht? Neem eens een kijkje op mijn overzichtskaart van hotspots Utrecht!

Leave a Comment