IJsland

Personal

Personal – Waar ben je nou he-le-maal mee bezig?

Het is wat rustiger op de blog. Maar ik zit helemaal niet stil! Ik ben een heleboel leuke dingen aan het doen, en het leek me wel leuk om die met jullie te delen. Zodat jullie ook een beetje weten waar ik nou he-le-maal mee bezig ben.

What’s going on?

Al een aantal weken verschijnen er niet meer netjes twee blogjes per week hier op de blog. Waar ik eindelijk een blogschema had gevonden van 1 recept op woensdag en 1 ander soort blog op zondag (hadden jullie het schema al door?), ben ik nu al een tijdje terug naar 1 blog per week.

Maar daar zijn een heleboel leuke redenen voor…

IJsland

Mijn Bucketlist-vakantie naar IJsland

Vorige maand was het eindelijk zover: de vakantie waar ik al 10 jaar van droomde brak aan! Le BF en ik vertrokken voor 10 dagen naar IJsland en hadden daar de reis van ons leven. Ik ben druk bezig met het verwerken van alle foto’s en er staan meerdere travelguides op de planning voor jullie. We deden namelijk én een rondreis én een aantal dagen Reykjavik. Genoeg stof tot typen dus! Maar vooraf met alle voorbereidingen had ik uiteindelijk maar tijd om twee blogjes vooruit te typen, dus toen begon het al: 1 blogje per week. En daarna…

Thesis

Ik rondde eindelijk mijn PhD af

Na onze fantastische reis kwam ik thuis en stond de volgende deadline op het programma: mijn PhD thesis. De tekst was al een tijdje af en ook de layout had ik al in InDesign gemaakt. Maar dat is allemaal leuk en aardig totdat je met een drukker gaat praten. Die heeft weer andere eisen. Dus er moesten weer dingen worden aangepast, een drukproef met de luizenkam worden doorgespit en uiteindelijk een final design worden opgestuurd. Maar hij is af! Hierboven zie je een sneakpeak van de cover, zo leuk! De cover is ontworpen door mijn vriendinnetje Hanne, zie hier haar portfolio! Volgende week krijg ik eindelijk de boekjes en over een maand mag ik verdedigen. Ook dat moet ik natuurlijk nog even voorbereiden…

*jingle! Wetenschapsfeitje van de dag* Waar mijn PhD over ging? Ik deed onderzoek naar hoe het immuunsysteem werkt bij mensen met hart- en vaatziekten, vergeleken met gezonde mensen. Het lijkt erop dat de witte bloedcellen die ons normaal beschermen tegen bacteriën anders werken in mensen met hart en vaatziekten. En laat deze witte bloedcellen nu net een rol spelen in het proces van de ziekte… Super interessant 🙂

UUT

Ik ging schrijven voor UUT.NL

Om mijn liefde voor Utrecht nog beter te kunnen uiten, meldde ik mij in maart aan als vrijwilliger bij Uut.nl. Dit is een super leuke website voor jonge mensen in Utrecht, die verliefd zijn op de stad. Perfect voor mij dus! Per maand schrijf ik daar nu ongeveer 1 stukje voor, in samenwerking met een fotograaf. De onderwerpen liggen erg uiteen, en je schrijft over wat je leuk vind. Alle vrijwilligers hebben ook weer hele uiteenlopende interesses, en dat maakt de website heel divers! Ik was al een fervent lezer, en nu dus ook een fervent schrijver 🙂 Hebben jullie mijn eerste stukjes al voorbij zien komen?

Mijn eerste stukje ging over het project Hutspot en Hummus, een project van twee jonge Utrechtse dames om vluchtelingen en Utrechters dichter bij elkaar te brengen via eten.

Mijn tweede stukje ging over de crowdfunding van het Katfé, het hopelijk nieuwe kattencafé van Utrecht! Hebben jullie al gesponsord?

Mega leuk, maar dus nog meer schrijven. En daar hield het niet op…

Cursus Parnassos

Ik begon een cursus Journalistiek Schrijven

Een aantal maanden geleden leek het me leuk om eens meer feedback te krijgen op mijn schrijven en wat meer opbouw te leren. Een blog is super leuk en leerzaam, maar die schrijf je alleen voor jezelf en je lezers, en er is geen eindredactie. Toen vond ik bij Parnassos, het cultureel centrum van Universiteit Utrecht, een cursus Journalistiek Schrijven. Ik schreef me in en deze cursus begon vorige week. Helaas valt alles nu net tegelijk, haha! Het is wel echt mega leuk en leerzaam, maar ook daarvoor moet ik nu ook elke week een stukje schrijven. Hopelijk komt het allemaal ten goede van de blog! Dat onthoud ik maar.. 🙂

Ik hoop de komende tijd weer meer rust in te bouwen om wat meer te schrijven voor de blog, want er ligt een enorme stapel ideeën klaar! Hopelijk gauw weer meer nieuws.

Nog een fijne zondag allemaal! Gaan jullie nog naar het Fonteyn festival?

Leave a Comment