Spaghetti met venkel

Dinner Food Vegetarisch

Recept – spaghetti met venkel en citroen

Voor de ietwat zomerse dagen heb ik vaak behoefte aan een frisse avondmaaltijd die niet teveel tijd kost. In een zoektocht naar ‘wat te doen met een venkel’, bedacht ik een recept voor spaghetti met venkel en citroen, super fris, gezond, en door de venkel een spannende smaak. Oja, en het staat binnen 20 minuten op tafel. Probeer het nu!

Venkelknollen

Venkel

Venkel is een groente die een frisse anijs-achtige smaak heeft. Je moet er van houden, maar I love it! De onderkant heet de venkelknol, en wist je dat je de groene uitlopers ook gewoon kunt eten? Er gaan ook hele grappige verhalen de ronde, zoals dat de eerste marathonloper, die van het stadje Marathon naar Athene liep (je raad het al, 42 km), een venkel bij zich had.
Maar de venkel is natuurlijk ook super gezond. Je kunt het koken, bakken of rauw eten. Whatever you like.

*jingle!* wetenschapsfeitje van de dag: Venkel brengt je ingewanden tot rust. Daarom zet men er ook vaak venkelthee van. Ook werkt het anti-ontsteking, koortsverlagend en pijnstillend. Beste een goede groente he?

Vandaag maken we dus een frisse spaghetti met venkel en citroen, een heerlijke combinatie!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 venkelknol
  • een halve citroen, sap en rasp
  • een uitje, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • 150 spaghetti
  • 1 grote eetlepel zuivelspread (bijv. philadelphia light)
  • parmezaanse kaas
  • peterselie

Bereiding

Snij de venkelknol: snijd eerst de onderkant eraf en ‘pel’ dan laag voor laag de buitenlagen eraf. Snijd in reepjes. Ik snijd de stammen meestal niet mee, die gebruik ik ter decoratie 😉

Kook de spaghetti gaar in water.

Fruit ondertussen de ui en voeg de knoflook toe. Voeg ook de venkelreepjes toe en bak ongeveer 10 minuten. Voeg dan de citroenrasp en wat sap toe, een grote eetlepel zuivelspread en de spaghetti. Roer goed door elkaar.

Serveer met peterselie en wat parmezaanse kaas. Enjoy!

Venkel citroen spaghetti

Super simpel he? Wat is jouw lievelingsgerecht met venkel?

Leave a Comment

Comments (1)