American Pancakes

Recept – Fluffy American Pancakes

Het is weekend! Het perfecte moment om jezelf, vrienden of je bf te verwennen met echte American Pancakes. Je weet wel, die fluffy dikke kleine pannenkoekjes die je tegenwoordig in elk breakfast restaurant kan vinden. Wist je dat ze helemaal niet zo moeilijk zijn om te maken? Vandaag deel ik een makkelijk recept, in samenwerking met Annick, van werkelijkopmerkelijk, die de illustraties tekende. Leuk!

American Pancakes

American Pancakes – de feitjes

Pannenkoeken zijn al een soort eeuwenoud gerecht. Archeologische opgravingen bewijzen dat het waarschijnlijk het vroegste en meest verspreide voedsel was in de prehistorie. Traditioneel gezien wordt het voornamelijk gegeten vlak voor de vastentijd, als een soort laatste feestmaal. Dan is het ook internationale pannenkoekendag.

De variatie in pannenkoeken tussen de verschillende continenten is groot. In Frankrijk maken ze ultradunne crêpes, in Rusland maken ze kleine blini’s, in Nederland maken we juist hele grote pannenkoeken met zowel hartige als zoete vulling. En in de USA maken ze van die dikke, de American pancakes. De Schotse pannenkoeken lijken overigens al op de Amerikaanse, daar noemen ze ze ‘dropped scones’, alsof de scone is ingezakt tot een dikke pannenkoek.

Wat er anders is aan de American Pancake is het gebruik van een rijsmiddel (zoals bakpoeder of baking soda) en andere melk, karnemelk. Ook worden er eieren toegevoegd, maar eerst worden deze gesplitst, zodat ze beide luchtig kunnen worden opgeklopt en door elkaar kunnen worden gevouwen.

Maar genoeg geluld gepraat, we gaan bakken!

Ingrediënten voor 8 kleine pannenkoekjes

  • 3 eieren
  • 125 gr bloem
  • 150 gr karnemelk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • Klontje boter
  • Topping naar keuze: Handje pecannoten, 1 banaan in plakjes gesneden, maple syrup of pannenkoekenstroop

 

Bereiding

American Pancakes

Splits de eieren en klop de dooiers met de karnemelk, bloem en bakpoeder tot een dik beslag. Klop daarna in een aparte kom met schone kloppers de eiwitten met de suiker stijf.

Schep het schuim met een pannenlikker voorzichtig door het beslag. Verhit een beetje boter in een pan en schep met een soeplepel hoopjes beslag in de pan. (2 pannenkoekjes per keer)

Als er belletjes ontstaan aan de bovenzijde kun je ze omdraaien. Bak beide kanten goudbruin.

Serveer als stapel van 3-4 kleine pannenkoekjes per persoon. Bestrooi met pecannoten en plakjes banaan en giet er maple syrup (of pannenkoekenstroop) overheen.

YUMMM

Wat zijn jouw favoriete toppings?

American Pancakes

American Pancakes

Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met Annick van Werkelijk Opmerkelijk, waar ik ook al eerder mee samenwerkte. Wil je meer zien van Annick en haar tekeningen? Je vindt haar op Facebook en Instagram!

Comments: 1

Post a Comment