verjaardag little bit of sunshine

Personal

Little Bit of Sunshine is jarig!

Hoera! Little Bit of Sunshine bestaat vandaag precies 1 jaar! Alweer een jaar vol toffe (leer)momenten en goede redenen om lekker te eten, overal koffie te drinken en op reis te gaan. Ik neem je mee door 1 jaar Little Bit Of Sunshine en geef alvast een tipje van de sluier voor het komende jaar. Lees je mee?

A lot of sunshine

Het afgelopen jaar bestond voor mij uit een heleboel sunshine. Elke week 1 of 2 blogs schrijven was een feestje. Ik maakte een infographic over het afgelopen jaar:

Little bit of Sunshine

Zo schreef ik 85 blogs en werden deze al bijna 15.000 keer bekeken! Ik at zeker de helft van het jaar iets lekkers om recepten uit te proberen, en le BoyFriend klaagde niet. Zijn vrienden stuurden hem al meerdere malen jaloerse berichtjes, dat hij zo goed te eten kreeg, gezien mijn Instagram feed.

De blogpost over het stekken van je pannenkoekplant ging het hardst, blijkbaar wil iedereen hier iets over weten. Goed nieuws: half augustus sta ik in de IJhallen met een flinke dosis vintage, maar hier verkoop ik ook al mijn overgebleven pannenkoekplant babies! Voor als je er altijd al een hebt willen hebben..
Verder was het meest bekeken recept die van makkelijk naanbrood en de best gelezen hotspot was Meneer Peer.

Een van de leukste dingen vond ik het maken van een hotspots overzicht, een kaartje waar je ten alle tijden kunt kijken waar je de leukste hotspots kunt vinden. Als ik nu koffie ga drinken met vriendinnetjes vragen ze al: ‘moet je nog ergens heen voor je blog?’. Heerlijk!

Een jaar van Leermomenten…

Ik leerde foto’s maken met slecht licht, dit te optimaliseren en collages te maken van m’n eten zonder dat het koud werd. Nog steeds fotografeer ik alleen maar met mijn iPhone, een mooie camera (+bijbehorende cursus) is een wens voor de toekomst.

Ik leerde omgaan met Photoshop, Illustrator en Indesign (lang leve youtube tutorials!). Ik verdiepte me in het maken van leuke infographics zoals hierboven en ik volgde een cursus journalistiek schrijven. Ik leerde de ins en outs van WordPress, SEO en Google vindbaarheid, ontdekte wat wel en niet handig is in je bloglayout en er zijn nog zoveel dingen die ik wil veranderen, haha!

Het spannendst vond ik om voor de eerste keer over mijn bescheidenheid heen te stappen en te zeggen ‘ik heb een blog, mag ik je wat vragen?’. Want ik vond mijn blog nog niet groot genoeg om dat te doen. Maar ik heb zoveel leuke mensen ontmoet door gewoon brutaal te zijn. Ik ontmoette andere nieuwe starters, ik bezocht zoveel nieuwe tentjes en winkeltjes en het werd alleen maar leuker! Brutalen hebben de halve wereld he, is het gezegde.

Tot slot leerde ik om niet teveel te kijken naar de succesvolle grote bloggers. Ook zij zijn ergens klein begonnen, en ook al heb ik nog geen duizenden volgers en lezers, bloggen doe ik in eerste instantie voor mezelf, ik geniet er van. Bovendien blog ik naast mijn fulltime job en andere 100 hobbies, dus ik heb ook maar zoveel tijd. (Er komt binnenkort op verzoek ook een leuke blog online over mijn visie op timemanagement en hoe ik dit allemaal voor elkaar krijg!)

verjaardag little bit of sunshine

Nog een jaar little bit of Sunshine?

Zeker! Ik ga als het aan mij ligt nog wel even door, er ligt nog een lange lijst ideeën. Zo zit ik bijvoorbeeld te twijfelen of ik een maandelijkse diary zal gaan invoeren. Wat zouden jullie hiervan vinden? Foto’s die per maand een beetje aangeven waar ik me zoal mee bezig houd?

Raar genoeg vind ik diaries van andere blogs altijd heel leuk om te lezen, terwijl je alleen maar aan het lezen en kijken bent wat iemand heeft gedaan. Toch zijn de foto’s inspirerend en brengen ook weer op ideeën. Wie weet probeer ik het een tijdje uit en kijk dan of het haalbaar is.

Verder staat het maken van een mooie receptenindex hoog op mijn lijstje. Maar ik weet niet zo goed waar te beginnen. Zijn er andere bloggers met tips? Let me know!

Ook ben ik heel benieuwd wat jullie favoriete blog was van het afgelopen jaar? Laat het me weten in een comment!

Tot slot wil ik jullie nog verblijden met mijn nieuwe logo. Nou ja, hij ligt er al een tijdje, maar ik had steeds geen tijd om m’n site te verbouwen. Gemaakt door Megan, die zelf ook een hele toffe site heeft (die wel over iets heel anders gaat):

Little Bit of Sunshine

Op naar nog een jaar Little bit of Sunshine!

Leave a Comment

Comments (6)

 1. Altijd leuk om je blogs te lezen 🙂
  En ik weet precies waar ik straks heen moet als ik na 2 jaar weer terug kom naar Utrecht!!

 2. Pannenkoekenplant-stekjes verkopen?? Jelger en ik hebben vorige weekend nog een heel betoog afgestoken dat dat écht niet kon! 😉

  1. I know! Ik denk dat ik die betogen ook vaak heb gehouden. Maar ik heb er zóveel en inmiddels hebben ongeveer al mijn vrienden al een stekje gekregen 😉 En opsturen naar enthousiaste lezers kan helaas niet, omdat ze zo breekbaar zijn… Ik beloof ze te verkopen voor een liefdevol minibedragje, om in ieder geval het potje waar ze in zitten te bekostigen..

 3. Jaaa, gefeliciteerd :). Wat tof dat je alweer een jaar bezig bent! Gaat snel hè, de tijd… Super veel leuk blogs al. En die hotspotlijst ga ik eens heel snel bekijken. Nog zoveel te ontdekken hier in Utrecht <3.

  1. Bedankt, lief van je! En inderdaad, de tijd gaat super snel!
   Ik houd het kaartje up to date, zodat je altijd op de hoogte bent 🙂