Little bit of diary #1: Juli

Zoals ik al vertelde in mijn blogplannen, zou ik graag eens willen beginnen met een diary. Niet wekelijks, dat lijkt me een beetje veel, maar wel maandelijks! Dit om jullie eens een kijkje te geven in de keuken (soms letterlijk) van little bit of sunshine 🙂 Kijk je mee naar juli?

Half-om-half Vakantie

Deze juli begon met vakantie. Per 30 juni heb ik mijn oude baan opgezegd, en alhoewel ik al weer een paar dagen per week met mijn nieuwe baan ben begonnen (ingewikkeld verhaal), heb ik ook een aantal dagen per week vrij. En dat maakt dat ik een heleboel leuke dingen doe!

Ik begon de maand goed met zelfgemaakte American Pancakes. Yummm wat zijn die toch lekker! De #lysteriahysteria tijd was ook begonnen in Utrecht, dus schoot ik dit prachtige plaatje. En begin juli was Le BF jarig, dus we begonnen onze dag goed met een ontbijtje buiten de deur. Ik had nog steeds wat aanbiedingen van Uutflükt in mijn boekje over, waaronder een 2e ontbijtje gratis bij Puschkin!

Nog meer Uutflukt

De volgende dag ging ik nog meer Uutflükten, lang leve vakantie! Samen met mijn schoonzusje hadden bedacht om te gaan SUPpen, Stand-Up Paddling. Hier ga je staand op een surfplank peddelen door de singels van Utrecht. Haha, wat was dat leuk! En we zijn niet eens in het water gevallen. We lunchten bij Gys en daarna ontdekte ik deze toffe winkel om de hoek: the Domestic Botanist. In augustus komt hier een uitgebreid verslag van op de blog!

In het weekend ging ik een dagje naar Haarlem en ontdekte ik allerlei leuke conceptstores, waaronder My Dear’s art. Haarlem is soort van het conceptstore walhalla. Hier wil ik echt nog eens naar terug! Ik werd op slag verliefd op deze portemonnee van Puc, een Haarlemse ondernemer. Verder maakte ik zelf weer eens springrolls (recept volgt snel) en hadden we onze eerste bbq op ons dakterras! We maakten bloemkoolsteak, yummm.

Utrecht Underground

Utrecht Underground

Met UUT gingen we op uitje en deden we een Utrecht Underground tour. Je maakt kennis met het Utrecht van de zwervers, een ex-zwerver doet zijn verhaal. Super indrukwekkend en echt een tip! Dus ben je met een groep vrienden/vriendinnen, overweeg dan eens deze kant van Utrecht te bekijken..

No Vintage Phobia

Verder gebruik ik mijn vakantie om de vintage kleding winkel-post te updaten. Daarvoor bezocht ik nog een nieuwe vintage winkel in de stad: No Vintage Phobia. Sinds een aantal weken zit deze op de Willemstraat. In augustus komt ook hiervan een verslag online!

Nieuwe dingen proberen

30 ml barista workshop

Halverwege juli gingen le BF en ik op baristacursus bij 30 ml, een cadeau wat ik van mijn broers en zussen kreeg voor het halen van mijn PhD. We willen namelijk graag een fancy espresso apparaat kopen, maar we weten er nog zo weinig van! Op de cursus leerden we inderdaad dat we alles fout deden… Maar wat een leuke avond! En mijn latte art is nog best goed gelukt he? De eerste was beginners luck: meteen een hartje. De tweede lijkt meer op een eend..

Cloudy Eggs
De volgende ochtend wilden we nog een nieuwe hype testen: cloudy-eggs. Ze mislukten helaas falikant, hier moeten we nog even op oefenen hihi! Ze waren er trouwens niet minder lekker op 🙂

Wat te doen met een bloemkool

Nog meer foodporn: ik maakte burgers van bloemkool en quinoa volgens dit recept. Alhoewel het recept al waarschuwde voor uit elkaar vallende burgers en ik er daardoor extra ei en havermout in deed, waren ze meer hoopjes bloemkool en quinoa dan burgers. Van de overgebleven bloemkool maakte le BF de volgende dag deze buffalo bloemkool, naar zo’n heerlijk cheesy tasty recept. Wauw, het lijkt net alsof je echt kip zit te eten! Ze zijn wel echt goed voor mijn ‘wat te doen met een bloemkool’ rubriek, dus wie weet tover ik ze nog een x om in een recept voor de blog. Vinden jullie Tasty filmpjes ook altijd zo rustgevend?

IJsland fotoboek

Later die week kreeg ik mijn fotoboek van mijn reis naar IJsland binnen. Eindelijk had ik nu in de vakantie tijd om alle foto’s uit te zoeken! Echt heerlijk om hier doorheen te bladeren. Ik kreeg gelijk weer zin in vakantie.

Ikea

Nog een leuk vakantieklusje: naar de IKEA! Ik had niet veel spullen nodig, dus ik stapte op de fiets (zelfbescherming), en kocht eigenlijk alleen maar saaie dingen als led-lampen, maar ook twee nieuwe borden, hele mooie groen-donkerblauwe. Die zullen jullie later wel op de foodfoto’s terug zien 😉 Ik zit met smart te wachten op oktober, waarin de verkoop begint van de samenwerking tussen IKEA en HAY.. Jammer dat er echt niks meer in mijn huis past! Ik kocht nog wel kleine vaasjes voor al mijn pannenkoekplantjes, die ik nu weer kon stekken. Ik heb er al zoveel! Daarna had ik honger en flanste deze spanakopita variatie in elkaar:

Vorig weekend was een spontaan weekend. We boekten last minute tickets voor een concert in Tivoli de Helling, van Benjamin Francis Leftwich met Hollow Coves als voorprogramma. Ik luister al jaren naar Benjamin Francis Leftwich en het was dus super leuk om zo spontaan hier heen te gaan! Hij speelde zelfs nog een nummer zonder versterking in het midden van de zaal… Ik heb er helaas geen foto’s van, want ik ben tegen foto’s maken op concerten haha. Daarom hier een filmpje van het nummer wat hij middenin de zaal zong:

Verder had le BF de volgende ochtend nog een goed idee: laten we eens briochebrood maken! 4 uur later hadden we enorme honger, maar het was het wel waard. We gebruikten overigens dit makkelijke recept van Uit Paulines keuken. Later die dag gingen we naar de Swanmarket, waar ik een kettinkje scoorde bij Koi d’Azur. Ik had een van haar kettinkjes gekregen van twee vriendinnetjes, maar hij moest wat aangepast worden. Leuk he?

Ongewenste groenten

Ik sloot de maand af met een bezoekje aan Instock, een heel bijzonder restaurant aan de Vleutenseweg, waar ze koken met groente en fruit die wij als consumenten niet meer willen. De producten zijn nog helemaal goed, maar worden niet verkocht doordat ze te groot of te klein zijn, of waarvan het label ouderwets is, of verzin het maar. Hierdoor willen ze voedselverspilling tegengaan, echt zo goed! Ik ging hierheen om hen te interviewen voor UUT, het stuk komt binnenkort online. Ik laat het jullie weten! In het winkeltje scoorde ik nog bier gemaakt met behulp van oud brood en granola van het overgebleven bierborstel. Hebben jullie hier al eens gegeten? Hij gaat op mijn to-eat-list!

Wat heb ik gemist in juli?

In juli schreef ik een heel aantal blogs. Mocht je er een paar gemist hebben, staan ze hieronder nog op een rijtje!

Wat te doen in Utrecht in de zomer – ik schreef een overzicht van alle leuke dingen die er te doen zijn in de zomer in Utrecht

Recept – Indiase spinaziecurry – Ik deelde een recept voor Palak Paneer, een Indiase spinaziecurry met een heerlijke kaas: paneer.

Hotspot Lucas – Ik bezocht Lucas op de wittevrouwenstraat en schreef er voor jullie een verslagje over

Recept – American Pancakes – Die lekkere American Pancakes van hierboven verwerkte ik ook meteen in een recept mét illustraties van Annick, van Werkelijk Opmerkelijk

Little bit of Sunshine is jarig! – Ik vierde mijn eerste blogverjaardag en deelde wat nieuwe plannen met jullie, waaronder deze diary!

Recept – krokante kikkererwten – Ook deelde ik dit recept voor het perfecte bijgerecht: krokante kikkererwten! Te strooien over ongeveer alles.

Travel – Op droomreis naar IJsland – En eindelijk had ik tijd om een uitgebreid verslag te schrijven over onze droomreis naar IJsland! Veel jaloersmakende foto’s en ook veel tips.

Recept – spanakopita – Tot slot deelde ik een derde hartige taart met jullie: die van Griekse spinazie fetataart. Super lekker, ook in de zomer, want hij is heel licht!

ps. wat vonden jullie van deze diary? Is het te lang, te kort, moeten er meer of juist minder foto’s in? Laat het me weten in een comment! 

Post a Comment