nieuwe receptenindex

Personal

Een nieuwe receptenindex!

Na inmiddels een jaar bloggen en recepten posten werd het tijd voor een nieuwe receptenindex. Al een paar keer eerder heb ik laten vallen dat ik hier mee bezig was, maar zoals de meeste iets complexere dingen duurde dit even. Maar vandaag staat íe online en ik ben er trots op! Kijk je mee naar de preview en uitleg hoe deze tot stand kwam?

receptenindex oud

Van Receptennaam naar foto’s

Tot nu toe had ik een receptenindex met daarin de naam van de recepten. Gesorteerd op soort recept en volgorde van posten, niet eens een alfabetische volgorde oid. Op zich werkte het prima, want het aantal recepten was ook nog overzichtelijk klein. Maar langzaam maar zeker kwamen er steeds meer recepten bij, en vond ik de lange lijst met namen niet meer aantrekkelijk. Maar een goede receptenindex is niet in 1 dag gemaakt. Ik ging op zoek naar welke recepten indexen ik bij andere bloggers aantrekkelijk vond en hoe ik deze kon maken.

WordPress limieten

In mijn mooie WordPress thema zit deze functie niet standaard ingebouwd. Ik ben namelijk geen foodblogger pur sang en wil daarom ook niet een WordPress thema alleen maar voor recepten. Want waar moeten al mijn leuke hotspot en travel verhalen anders heen? Ik deed veel research en via andere bloggers met hetzelfde probleem kreeg ik langzamerhand een idee van hoe ik dit wilde maken. Ik gebruikte de blog van bringing happiness als basis, en dat was super helpfull! Ik wilde namelijk graag een receptenindex op basis van foto’s, maar waar ik ook kon doorklikken naar de pagina, mét hoover van de receptennaam. Het liefst heb ik zelfs de naam er overheen gedrukt, en zonder hoover (dat is dat de naam verschijnt als je er met de muis op gaat staan), maar lukte me nu nog niet. Als iemand daarvoor dé tip heeft, trakteer ik op een pannenkoekplant 😉

Mijn nieuwe receptenindex

Dus hier istie dan: tadaaaaaa!

nieuwe receptenindex

De zoekmachine bestaat nog steeds, maar nu zie je per categorie een heerlijke foto waarvan het water je in de mond loopt. Als je er met de muis overheen gaat, zie je de naam van het recept verschijnen. En als je er op klikt, kom je bij het recept!

De grootte van de foto’s verschilt nog een beetje per categorie, deze opzet werkt eigenlijk het best in series van 3 recepten, maar ach, dit ziet er eigenlijk ook wel leuk uit. Ook komen de recepten nog niet automatisch in de index, dat ga ik dus nog handmatig doen. Maar dat zijn features voor de toekomst. Ik ben in ieder geval al erg blij met (en stiekem heel trots op) deze mooie nieuwe index!

Wat vinden jullie ervan? Heb je tips of vind je iets heel leuk? Laat het me weten in een comment!

ps. Je komt er via de menubalk hierboven, maar je kunt natuurlijk ook hier klikken om de nieuwe pagina te bezoeken.

pps. Ja, sommige recepten staan er dubbel in. Maar die zijn nou eenmaal moeilijk in 1 categorie te vangen 🙂

Leave a Comment

Comments (1)