Fem Vintage

Update: Vintage kleding shoppen in Utrecht

Het is alweer even geleden dat ik mijn eerste overzicht schreef over vintage kleding shoppen in Utrecht. In de tussentijd kwamen er toffe winkels bij, gingen er winkels weg, en werd het dus hoog tijd voor een update! Shop Lees je mee?

Vintage kleding shoppen in Utrecht

In Utrecht is het leuk vintage kleding shoppen, maar bijvoorbeeld nog lang niet zo leuk als Rotterdam. Het aanbod is nog klein, maar de afgelopen tijd kwamen er wel een paar hele leuke vintage en tweedehands winkels bij! Na mijn eerste overzicht werd het dus hoog tijd voor een update. Ik introduceer vandaag:

  • No Vintage Phobia
  • Fem Vintage
  • Roxy ’79 Vintage

Overigens is sinds mijn vorige overzicht het Kaufhaus gesloten. Jammer!

Onderaan de post heb ik een mooie kaart geplaatst met deze en alle andere locaties voor vintage kleding shoppen in Utrecht.

No Vintage Phobia

No Vintage Phobia

Eigenaresse Anna van No Vintage Phobia heeft één grote angst: de angst om zonder vintage te zitten. Et voila de naam No Vintage Phobia! Misschien een vreemde eend in de bijt, maar hij valt wel lekker op, net als haar winkel.

No Vintage Phobia is niet zomaar een vintage winkel, maar een echt paradijsje. De enthousiaste verkoopster zegde vorig jaar haar kantoorbaan op om deze droom uit te laten komen: een eigen winkel. “Vintage scoren voelt als jagen”, vertelt ze. “Dat moment dat je in de IJhallen een koopje scoort van een super mooi merk en dat maar voor een paar euro, dat geeft toch een kick?” Ik kan het beamen, want ik “jaag” ook graag op vintage. Maar Anna heeft een tweede verslaving, en dat is mooie merken. Want alles wat er in haar winkel hangt, is niet zomaar een tweedehandsje. Nee, ze verkoopt een iets hoger segment vintage, en alleen maar mooie merken en mooie stoffen.

Vintage Kleding Shoppen Utrecht No Vintage Phobia

De prijzen in haar winkel zijn dan ook niet altijd even laag als je bijvoorbeeld op een vintage markt of kilosale zal vinden, maar de producten zijn prachtig. Jurkjes kosten zo rond de 25€, dus dat valt nog reuze mee, en ook voor de koopjesjager is er een 5€ rek. Haar publiek? Iedereen die houdt van mooie merken, maar geen 500€ wil uitgeven voor een jasje.

No Vintage Phobia is nog niet heel lang open, maar Anna heeft mooie plannen. Zo zou ze graag avonden organiseren voor vriendinnengroepen bijvoorbeeld, of vrijgezellenfeesten. Ik verwacht van haar in ieder geval nog wel te horen, met haar enorme lijst aan ideeën.

Vintage Kleding Shoppen Utrecht No Vintage Phobia

No Vintage Phobia

Wat handig is voor de opruimers onder ons: Anna koopt ook in, mocht je van je mooie merkkleding af willen. Je levert je spullen bij haar af, en zodra ze het verkoopt, krijg je een deel van de buit. Dat is mooi je kleding een tweede leven geven, toch? Ik bracht haar al een hele tas, en het leverde mij al een mooi bedragje op!

No Vintage Phobia is te vinden op Willemstraat 57 en is open van woensdag tot en met zaterdag van 10-18. Ga er eens langs! De koffie en een praatje staan altijd klaar 🙂

Fem Vintage kleding shoppen in Utrecht

Fem Vintage

Update eind 2018: Helaas is Fem Vintage er mee gestopt… Als er weer een nieuwe locatie is, laat ik het jullie weten!

Wat begon als een pop-up zomershop, is nu al uitgeroepen tot nieuwe vintagewinkel. Fem Vintage reist stad en land door op zoek naar mooie vintage, en verkocht die tot voorkort altijd op markten zoals Le Bazarre of de Swan Market. Je kent Fem Vintage wellicht ook nog wel van die toffe winkel Jut en Jul, waar zij ook kleding verkocht. Die is helaas gesloten… Maar toen Femmie de winkel Vonk inliep, en daar een oproepje hing om de kelder te huren, was het meteen raak: Femmie past bij Vonk en zij vond daar haar nieuwe winkel.

In de winkel vind je niet alleen kleding, maar ook klein servies, mooie tassen en andere accessoires zoals sjaaltjes. Ook weet Femmie veel van kleuren en verschillende figuren en zal ze haar best doen om iets te vinden wat bij je past.

Fem Vintage kleding shoppen in Utrecht

Fem Vintage

Ik scoorde er in ieder geval al een hele toffe trui, en ik denk dat ik hier nog wel vaker ga komen. Fijne prijsjes, en een heerlijke sfeer. Ga er eens een kijkje nemen!

Fem Vintage zit in de kelder van Vonk, op de Lijnmarkt 44. De openingstijden zijn van di-vrij van 11-18 uur, op zaterdag van 10-17 en op zondag van 13-17.

Roxy '79 Vintage Utrecht

Roxy ’79 Vintage

De nieuwste telg in de stad is Roxy ’79 Vintage. Deze winkel opende vandaag precies een maand geleden haar deuren en is echt een aanvulling op het aanbod voor vintage kleding shoppen in Utrecht. De naam Roxy ’79 Vintage heeft een dubbele betekenis: Roxy komt van de bekende nachtclub Roxy in Amsterdam. Deze werd in de jaren ’80 en ’90 veel bezocht en stond ook internationaal goed bekend! ’79 Vintage komt van het feit dat alle kleding vóór 1979 (en na de jaren’ 20) vintage genoemd mag worden. Wat een leuk feitje!

Roxy ’79 Vintage werd geopend met de achterliggende gedachten dat er te veel kleding wordt gemaakt, en de consumptiemaatschappij gaat zo snel, dat er meer en meer kleding wordt weggegooid. Maar waarom? Er is zoveel moois wat al gemaakt is, waarom zou je steeds iets nieuws willen kopen? Dit past natuurlijk heel erg goed bij mijn duurzame pogingen van de laatste tijd, dus ik vond het hoog tijd voor een bezoekje. En ik werd verrast!

Roxy '79 Vintage kleding shoppen in Utrecht

Roxy 79 Vintage kleding shoppen in Utrecht

Waar mijn zoektocht op internet aankondigde dat het vooral 70’s-90’s kleding zou zijn (en ik dus dacht dat de overlap met Sussies groot zou zijn), hangt er ook veel 60’s. Dus bij deze streep ik mijn vooroordeel door: het lijkt in niets op Sussies! Maar het meest aantrekkelijke van deze winkel vond ik dat het heel licht en overzichtelijk is. Het lijkt wel een boetiekje, maar dan met vintage! Er is een enorm aanbod (maar het hangt er dus niet zo vol als bij de Episode), ze hebben veel mooie schoenen (die zijn erg zeldzaam) en heel veel accessoires. Hier kun je je hart echt ophalen en veel moois scoren vanuit een duurzame gedachte. De prijzen zijn heel schappelijk: rokjes zijn zo’n 15€ en schoenen afhankelijk van de staat 30-60€. Maar er zitten wel pareltjes bij hoor.. Voor de prijs laat je het niet liggen.

Je vindt Roxy ’79 vintage op de Nachtegaalstraat 36 en ze zijn geopend elke dag van 11-19 en op donderdag van 11-21. Pas op: je wil hier niet zonder iets naar huis…

Overzicht vintage kleding shoppen in Utrecht

Stel, je bent een dagje winkelen in Utrecht en je wilt weten waar je het beste je vintage kleding kan shoppen? Kijk dan eens op mijn kaartje! Of klik hier voor deel 1 van vintage kleding shoppen in Utrecht

Heb ik er nog een gemist? Laat het me weten in een comment! Ik breid mijn lijstje met alle liefde uit.

Post a Comment