barista at home

Little bit of Diary #3: September

Wauw, het is alweer oktober, september is echt voorbij gevlogen! Zo had ik nog een halve maand vakantie, begon ik weer te werken in Nijmegen en deed ik zoveel leuke dingen. Lees je mee?

Boeken en foto’s

Begin september had ik nog vakantie en scoorde ik via Marktplaats bij een buurvrouw het boek ‘het smelt’ van Lize Spit. Hier had ik al zoveel goede verhalen over gehoord, men kon het niet wegleggen, las het in dagen uit, en waren helemaal verslagen na het lezen. Ik was erg benieuwd en ook ik kon het niet wegleggen. Ik heb zelfs een hoofdstuk niet helemaal kunnen lezen, zo heftig was het! Pff.. Heb jij het al gelezen?

Lize Spit

Iets vrolijkers was dat ik begin september met mijn moeder een dagje foto’s uitzoeken plande. Thuis liggen er hele mappen met foto’s van ons gezin, die nog op jaar gesorteerd moeten worden. Zo hadden we mapjes waar we kaarsjes telden van wie er jarig was, om te weten welk jaar het was, hihi! Het bracht natuurlijk allerlei leuke herinneringen boven, en ik vond deze schattige kinderfoto! Kun je raden wie ik ben?

kinderfoto

Koffie en ballet

Vakantie is altijd zo’n tijd van teveel koffiedrinken, en ook met een van mijn zusjes bezocht ik het nieuwe Koffieboontje aan de Gruttersdijk. Hoe tof is deze stoel? Ik hoop er gauw een blog over te schrijven, het is namelijk ook heel lekker werken op deze locatie!

t Koffieboontje

Daarna ging ik naar het ballet, een cadeautje nog voor mijn verjaardag. We gingen naar het grootste Zwanenmeer ter wereld, wat was het prachtig! Ik heb zelf een tijd ballet gedaan en ik droomde helemaal weg bij deze 48 zwanen! Hier heb ik heel braaf geen foto van genomen..

Keukenperikelen

Ook kreeg ik voor mijn verjaardag het kookboek ‘Easy Curry Vegetarisch’ van Madhur Jaffrey. Dit boek was een aanrader van een collega die ook veel vegetarisch kookt en van Indiaas eten houdt. Ik maakte er direct een linzen-courgette soep van met spicy yoghurtsaus. Mmm. Jullie zullen vast nog het eea uit dit kookboek op de blog voorbij zien komen!

Curry Madhur Jaffrey

Courgette linzensoep

Verder at ik in september mijn eerste smoothiebowl ooit, bij Lewis Bookcafé. Het was echt lekker! Helaas heb ik geen vriezer, dus kan ik ze thuis niet maken.

smoothiebowl Lewis

Een van de grootste keukenveranderingen van september was dat ik een echt espresso-apparaat aanschafde. Dit was een cadeau voor het halen van mijn PhD in juni, maar ik had nog steeds niet de perfecte gevonden. Bij de espressodokter in Aalsmeer vond ik een beauty, hij is refurbished, maar gaat nog wel een leven mee. Het duurde een week of twee voordat ik er een prima cappuchino uit kreeg (lang leve de barista cursus die ik in Juli deed). Maar zo lekker! Het is nu barista at home tijd!

barista at home

Creatieve uitspattingen

Verder nam ik in mijn vakantie de tijd om ook weer een naaiprojectje op me te nemen, ik ga dit keer een hemdje maken van broderie stof (van die witte met gehaakte gaatjes). Maar eerst moest ik alle pagina’s van het patroon nog aan elkaar plakken, hihi! Wel heerlijk om weer mee bezig te zijn, op een regenachtige zaterdagmiddag 🙂

Naaiprojectje

Oja, ik schilderde ook nog een terracotta bloempot, om mijn pannenkoekplant weer een nieuw thuis te geven! Hij begon er een beetje zielig uit te zien… Ik schilderde de pot in dezelfde kleuren als ik eerder eens onderzetters schilderde (omdat ik dat echt burgerlijke dingen vind haha, dus ze moesten hipper).

Pannenkoekplant

3 dingen van mijn 30 before 30 lijst

Als ik de foto’s terugkijk, deed ik echt mega veel in september. Zo gingen le BF en ik ook spontaan op een maandag naar hostel Strowis voor een concert van Svavar Knutur. Dit is een IJslandse artiest die ik begin september ontdekte op spotify en platdraaide (nummer 11 van de 30 before 30 lijst), vervolgens een van zijn nummers ging oefenen op de ukelele (nummer 6 van de 30 lijst) en daarna stond hij ineens bij hostel Strowis voor een gratis concert. Hoe bizar toevallig! Wij gingen daar gauw heen, en man, wat was hij grappig. Het leek wel eerder stand-up comedy (en weer een van de lijst! Nummer 30 nog wel!) dan een concert, en de nummers die hij zong waren ook nog eens betoverend. Dit zijn echt van die avonden waarin je alleen maar met smile naar huis kan… 🙂

Concert Svavar Knutur

En dit is het nummer wat ik aan het oefenen ben met Le BF:

Hoe cute is die?!

Het Nederlands Filmfestival

Le BF steunt de Bankgiroloterij en soms krijgen we hele gekke prijzen. Maar soms ook hele leuke! Nu mochten we bijvoorbeeld gratis naar de openingsfilm van het Nederlands FilmFestival en zagen we Tulipani, een film over een Nederlander die naar Italie gaat en daar tulpen gaat kweken. Wat een heerlijke film! Hij was wel een beetje bizar, maar dat vind ik altijd juist wel leuk. Daarna kregen we drankjes en een borrelplank en zagen we allemaal BN’ers zoals Chris Zeegers en de New Kids! Ik heb natuurlijk wel even gestaard.

Nederlands Filmfestival

Weer in de schoolbanken

Toen ik half september begon op werk, bladerde ik even door de cursussen voor PhD studenten, ook al ben ik er geen meer. Soms mag je, als er plek is, gewoon nog meedoen! Toen vond ik de cursus ‘wetenschapsjournalistiek’, en ik was meteen enthousiast! Vorig jaar deed ik mee aan de cursus Journalistiek schrijven bij Parnassos, maar door de voorbereidingen op mijn PhD-defense, miste ik de laatste lessen. En dit was weer zo’n cursus maar dan specifiek voor wetenschappers! Ik schreef me in en YES, ik kreeg een plekje! Ik schuifelde binnen in de Erasmustoren in Nijmegen en voelde me enorm oud. In 2006 kwam ik hier voor het eerst, haha zo lang geleden! Iedereen die hier studeerde was nog piepjong en fanatiek. Maar het was meteen leuk, ik hoop binnenkort wat meer hierover te kunnen delen!

Journalistiek Schrijven

Wat heb je gemist in September 2017?

Ik schreef veel in september, welgeteld 10 blogs! Ik had natuurlijk vakantie, maar ook door mijn leuke nieuwe baan zit ik weer vol ideeën:

Zo deelde ik een aantal recepten: Crunchy Curryburgers, Tom Kha Kai soep en Bloemkoolsoep.

Verder kwam er een cityguide uit over Tallinn, en voor dichter bij huis weer een lekker lijstje met toffe festivals en activiteiten voor de herfst van 2017 in Utrecht.

Ook kwam mijn nieuwe rubriek uit: Sunshine goes green, met daarop volgend meteen een tweede post over of duurzaam leven ook duurder is.

Natuurlijk voegde ik een aantal hotspots toe aan de lijst: Cornelis – coffee, food and a room, maar ook deed ik een update voor vintage kleding shoppen in Utrecht.

Tot slot werd ik eind vorige maand 29 en deelde ik deze maand mijn lijst met 30 dingen die ik voor mijn 30e graag wil doen.

Dat was september, op naar oktober! Mijn agenda belooft veel goeds…

30 before 30

Wat vinden jullie eigenlijk van deze diaries? Yes or no?

Comments: 1

  • reply
    oktober 2, 2017

    Ik vond Het smelt een van de beste boeken die ik dit jaar heb gelezen. Samen met het boek Als ik later dood ben, ook een aanrader vind ik.

Post a Comment