pompoen voor pompoenhummus

Little bit of Diary #4: Oktober 2017

Oktober was een rustige maand op de blog, maar des te drukker thuis! Ik organiseerde een dansweekend voor de Utrechtse Swing-dance scene, waar ongeveer de helft van mijn oktober heen is gegaan. Benieuwd wat ik nog meer deed? Lees gauw verder!

Een nieuwe boekenstash

Tijd voor wat nieuw leesvoer. Ik schafte op aanraden van een vriendinnetje het boek ‘De Kracht van Kwetsbaarheid’ aan van Brene Brown. Eerder schreef ik al uitgebreid over zelfhulpboeken, waar ik ook een ander boek van Brene Brown besprak. Ik heb het nog niet uit, maar wie weet schrijf ik binnenkort een deel 2 van zelfhulpboeken! Een ander tof boek wat ik kocht was ‘de verborgen impact’ van Babette Porcelijn. Zij sprak in de week van de Duurzaamheid over verborgen impact en wat nu wel en niet helpt om duurzamer te leven. Meer hierover binnenkort in een review!

Veel dansen

Halverweg oktober vond het weekend plaats waar ik het afgelopen jaar veel voor organiseerde. Het weekend is een workshopweekend van mijn dansschool Swing in Utrecht, waar we jaren ’50 swingdance dansen. Er kwamen 9 internationale dansdocenten naar Utrecht, we hadden 2 jazzbands en 180 deelnemers! Een flinke kluif dus. Als hoofd van de commissie mocht ik ook nog eens de vrijdagavond presenteren in TivoliVredenburg. Zie hier een leuk kiekje:

SwingDom

Dat was dan ook meteen de reden dat het wat rustiger was op de blog.

Nieuwe gerechten en servies

Deze maand kookte ik een aantal dingen uit mijn nieuwe kookboek ‘easy vegetarische curry’s’. Zo maakte ik onder ander een linzencurry met boerenkool, en aubergines in een sesam soja saus. Allebei super lekker! Een ander topgerecht wat binnenkort online komt is deze tortilla de patatas met boerenkool (je moet toch wat met die restjes boerenkool na het eerste gerecht). Een Spaanse tortilla de patatas, met als variatie een toevoeging van boerenkool en champignons en oja, feta! Spannende combi he?

Linzencurry

Tortilla de patatas

Voor mijn kookfoto’s wilde ik ook wat nieuw servies scoren. Zo scoorde ik deze schaaltjes bij de Tiger (je zag ze al even voorbij komen op instagram), en zag ook deze leuke bordjes bij de HEMA (die liet ik staan uit plaatsgebrek..). Hoe leuk zijn deze? Ik heb echt een grotere servieskast nodig… *note to self voor een volgend huis

Schaaltjes Tiger

Bordjes Hema

Het Fair Fashion FEstival

Voor UUT.nl mocht ik op 22 oktober naar het Fair Fashion Festival als schrijver én beeldmaker, er kon helaas geen fotograaf mee. Mijn debuut als beeldmaker, want normaal fotografeer ik alleen maar met mijn iPhone, haha! Maarja, er stond toch een workshop op die bucketlist, dus wellicht ga ik mijn fotografie skills upgraden. Het was in ieder geval super leuk, en meer kun je lezen in mijn verslag op UUT.nl.

Fair Fashion Festival

Oktober pompoenmaand

Tot slot nog een heleboel pompoenen. Want die at ik deze maand behoorlijk veel! Ik maakte pompoensoep, alhoewel ik nog niet het perfecte recept heb gevonden. Iemand een tip? Ook maakte ik natuurlijk pompoenhummus en een pompoenrisotto die ik vergat op de foto te zetten omdat ik honger had. Hebben jullie nog aan Halloween gedaan? Of hebben jullie de pompoen ook gewoon lekker opgegeten?

pompoen voor pompoenhummus

Pompoensoep

pompoenhummus

Leesvoer van Oktober

Deze maand was het zogezegd aardig rustig, en publiceerde ik maar een paar artikelen!

Ik deelde twee lekkere recepten: een plaattaart met zoete aardappel en een voor pompoenhummus.

Ik voegde mijn all-time favorite koffie hotspot toe aan de lijst: 30ml Coffee Roasters.
En tot slot deelde ik mijn favoriete groene blogs!

Voor november heb ik weer een aantal lekkere recepten op de lijst staan, en wat aanvullingen in de groene categorie. En nog meer: stay tuned!

Post a Comment