Winkel zonder Naam

Little bit of #5 – November 2017

November 2017 was een gekke maand, sowieso ging hij vet snel voorbij! Ik begon met een vakantie naar de zon, en eindigde met een vette herfstdip. Best grote tegenstellingen dus! Lees je mee hoe dit kwam?

Viva el Barcelona!

November begon met een 10-daags tripje naar Barcelona! Waar het hier inmiddels al herfstig werd en begon te regenen, was het daar nog gewoon 17-20 graden en alleen maar zonnig! We dansten het eerste weekend behoorlijk veel, want we gingen op workshop-weekend, maar daarna hadden we 5 dagen om de hele stad uit te pluizen. We gingen naar het Dali museum in Figueres en bezochten een klooster in de bergen. Echt een top begin van de maand!

Dansen in Barcelona

Blije hoofden na een dansweekend 🙂

Dali museum Barcelona

Het Dali museum, echt een mega aanrader. Kijk hoe bizar hij alleen al van de buitenkant is!

Kunst en kou

Eenmaal thuisgekomen was het koud en guur: 6 graden en nat, en we hadden ook nog eens een lekkage in huis! BAM! Dat was van de koude kermis thuiskomen.. Ik viel meteen in een herfstdipje en wist even niet zo goed hoe ik weer moest opstarten na de vakantie! We hadden wel in Barcelona een super tof kunstwerk gekocht, een zeefdruk van Ana Yael, een jonge kunstenares uit Barcelona, wat ons huis een frisse nieuwe look gaf. Vind je hem niet schattig? Het is een huis in de bergen wat sterren naar de hemel schijnt <3

Kunst Ana Yael

De herfst omarmen

Ik moest toch weer echt aan de slag, dus besloot ik de herfst maar te omarmen: natregenen, kou en veel pompoensoep. Ik probeerde een aantal gerechten en kwam uiteindelijk op dit heerlijke recept met geitenkaas, dat doet een mens altijd goed! Ik bezocht ook eindelijk de winkel zonder naam op de Oudegracht, waar 4 leuke dames samen een winkel hebben (omdat ze het in hun eentje niet kunnen betalen). Ze verkopen handgemaakt keramiek (yes!), vintage meubels (yes!), handgemaakte tassen (yes!) en kaartjes (viermaal yes!). De vintage meubels zijn opnieuw opgeknapt en dat maakt alles in deze winkel handgemaakt. Ben jij er al geweest?

Winkel zonder Naam

Lief zijn voor mezelf en le BF

Omdat ik me toch nog een beetje meh voelde de hele tijd, was ik extra lief voor mezelf en kocht ik wat cadeautjes. Ik trakteerde mezelf op een nieuw duurzaam telefoonhoesje, eentje van hout, die ik al een tijd wilde. Die hebben jullie vast al voorbij zien komen op Instagram. Ik maakte er maar meteen een hele blogpost over met duurzame cadeau-ideeën, want het wordt die tijd van het jaar. Vieren jullie ook sinterklaas of kerst met cadeaus? Ook bestelde ik het nieuwste boek van mijn lievelingsschrijver: Haruki Murakami. Ik kan niet wachten tot hij binnenkomt! Sinds afgelopen zomer heb ik het lezen weer een beetje opgepakt, omdat ik daar echt helemaal in kan verdwijnen. Wat lezen jullie zoal?

Tot slot scoorde ik voor mezelf deze adorable espressokopjes, een mens kan niet genoeg kopjes hebben. Ze zijn van de Sissy-boy en handgemaakt!

Espressokopjes

Ook maakte ik weer een adventskalender om af te tellen tot kerst. Vorig jaar maakte ik er een voor le BoyFriend, en dit jaar wilde hij er graag samen een maken! Om en om een dag, zodat ik niet 25 dingen zelf hoefde te verzinnen, hihi. Hoe lief! Ik ben al een tijdje bezig om weer kleine cadeautjes bij elkaar te verzamelen, maar ik verklap hier niks, want wie weet leest hij het ook! 😉 Super leuk dat ik ook een heleboel mensen heb aangestoken, want er zijn al zoveel vriendinnetjes die met mij mee knutselen en ook een kalender maken! Het is echt de perfecte manier om door de december verplichtingen-sleur heen te breken en de hele maand lief voor elkaar te zijn 🙂

Adventskalender

koffietentjes en dieren

Oja! Last but not least: ik bezocht een (voor miij) nieuw koffietentje: Ohøj, die zitten sinds mei op de Rijnlaan. Een beetje uit het centrum en eigenlijk zijn ze een koffiebranderij, maar je kunt er ook gezellig koffiedrinken en dat is wat ik deed! Het is een rustig plekje waar je echt bij kunt kletsen en lang kunt hangen. En natuurlijk door de Scandinavische naam was ik verkocht :).

Ohoj koffie

De volgende dag bezocht ik Lewis, hier moet ook maar eens een blog over komen. Het was wel een helse ochtend in de stad, want iedereen ging Sinterklaas aankopen doen, maar beneden bij Lewis ben je dan toch echt een beetje beschut. Daarna bezocht ik de Ikea in het centrum. Groots aangekondigd, maar wat een tegenvaller! Het is echt MINI! Ze hebben wel een coole typemachine met mintgroen papier, though <3

Lewis Cafe

Ikea centrum

De volgende ochtend bleek mijn ontbijt op en waren alle winkels nog dicht en mijn band lek. Het was echt zo’n ochtend… Daarom bezocht ik uit noodzaak (wat erg) ’t Koffieboontje voor een goede koffie en een ontbijtje. Ik bedacht me dat ik daar ook nog helemaal geen blog over had geschreven, dus die staat voor de komende maand op de planning! Ik ben er graag, en deel graag mijn liefde voor dit tentje met jullie. Daarna ging ik met mijn zusje en de BoyFriends oldschool naar de dierentuin! Mijn BF had tickets gewonnen en we dachten: laten we naar Artis gaan. Zo leuk! We voelden ons alle vier weer als kind en hebben 3,5 uur rondgebanjerd in de dierentuin. Check deze schattige dory’s:

Wat brengt December?

De komende maand is er dus elke dag een verrassing, voor mij of le BF. Veel leuke dingen op de planning en natuurlijk de feestdagen, die dit jaar extra speciaal zijn! Wat gaan jullie allemaal doen? Zijn jullie al helemaal in kerstsfeer met kerstboom en kaarsjes? Oja, als je een hele leuke adventkalender in je e-mailinbox wil (en sowieso om de week op maandag een heel leuk briefje), schrijf je dan in voor de maillijst van Marlou, zij maakte ook een hele leuke adventskalender!

Wat heb je gemist?

In november verschenen er niet schrikbarend veel artikelen, maar ik was dan ook de halve maand op vakantie. Wel kwamen er lekker veel recepten online! Allereerst deelde ik een fusion Spaans-Nederlands recept, voor boerenkooltortilla de patatas! Daarna kon je genieten van de pompoensoep met geitenkaas en tot slot kan je jezelf de komende maand verwennen met deze winterse granola met speculaaskruiden. YUM!

Daarnaast maakte ik eindelijk mijn cityguide Reykjavik af, voor degenen die goedkope tickets scoren in de winter en een bezoekje brengen aan deze toffe stad en dit toffe land. Het is al even geleden dat ik hier was (april), maar ik werd weer helemaal blij van alle foto’s doorkijken. Oja, en voor als je nog op zoek moet naar wat cadeautjes deze maand, lees dan eens mijn duurzame cadeau-ideeën, om het geshop toch iets minder diepgang te geven.

Tot de volgende maand!

Comments: 1

  • reply
    december 6, 2017

    Wat ziet dat winkeltje er leuk uit! Die mokjes zijn zo mooi, jammer dat het zover van huis zit.

Post a Comment