Utrecht in de winter 2017

Hometown tourist Travel

Wat te doen in Utrecht in de winter 2017 – kersteditie

Met de strooiwagens buiten is het dus echt winter in Utrecht. Tijd voor een nieuwe to do-list! Ook al is het heel verleidelijk om steeds binnen te blijven met een goed boek of goede serie, er is ook van te doen in Utrecht in de winter 2017, zoals allerlei kerstmarkten! Lees gauw verder 🙂

Utrecht in de winter 2017

8,9,10 december Allerhande kerstfestival

Voor het derde jaar op rij organiseert de AH het Allerhande kerstfestival in het Spoorwegmuseum. Dit is sowieso een toffe locatie, maar een kerstmarkt daar? Gaaf! Er is natuurlijk veel eten en dingen die je bij de AH kunt kopen, maar het is goed om inspiratie op te doen. Er zijn ook workshops en proeverijen! Tickets zijn 15€.

Utrecht in de winter 2017 snorfabriek kerstmarkt

10 december Snorfabriek kerstmarkt

Omdat de Snorfabriek gaat sluiten, is dit je aller alle laatste kans om er nog even heen te gaan! Deze toffe creatieve locatie is 1,5 jaar het scenario geweest van veel cursussen, creatieve uitspattingen, maar ook de winkel met boeken van Uitgeverij Snor. Het belooft weer een heerlijke kerstmarkt te worden en er is dit jaar zelfs een bakwedstrijd! Entree is gratis en het duurt van 12-17. Gaan is wel gevaarlijk, je komt hoe dan ook met iets leuks terug.

Utrecht in de winter 2017 fonteyn festival

15-17 december Fonteyn festival wintereditie

Het Fonteyn wijnfestival heeft ook een wintereditie. Er zijn 80 verschillende wijnen, live muziek en natuurlijk van alles te eten. Het Janskerkhof wordt echt omgetoverd tot een gezellig winterterras. Bij entree betaal je €6,50 voor een glas (4€ borg), gebruik van de wc’s en een 18+ bandje. Daarna betaal je natuurlijk per wijntje en bij inleveren van je glas krijg je je borg weer terug.

utrecht in de winter 2017 knus winterfest

16-17 december Knus winterfest

In hetzelfde weekend vindt het Knus winterfest plaats, een jaarlijks winterfestival met meerdere events op verschillende locaties. Zo is er dit jaar de zelfgemaakte kerstmarkt, de Twijnstraat kerstmarkt en de streekmarkt. Op die manier kun je een winterse tocht maken door Utrecht en steeds iets gezelligs tegenkomen! Of je kiest er natuurlijk een uit en gaat daarheen 🙂 Alle events zijn gratis toegankelijk.

zelfgemaakte kerstmarkt

De Zelfgemaakte Kerstmarkt

Op de zelfgemaakte kerstmarkt staan Utrechters met hun zelfgemaakte spullen. Dit jaar is de zelfgemaakte kerstmarkt op de Mariaplaats en vindt plaats tussen 11 en 18 uur op zowel zaterdag 16 als zondag 17 december.

twijnstraat kerstmarkt

Twijnstraat kerstmarkt

Op 17 december vindt in de Twijnstraat de jaarlijkse kerstmarkt plaats. Er is live muziek en alle ondernemers uit de Twijnstraat en anderen staan met hun pareltjes op de markt.

streekbierfestival wintereditie

22 december Streekbierfestival Winterspecial

Dit jaar blijft het Spoorwegmuseum in winterse sferen, want op 22 december vindt er een speciale editie plaats van het Streekbierfestival. Onder het genot van een biertje kun je je vermaken op de schaatsbaan en genieten van live muziek. Entree is wel €28,50, maar geeft ook entree tot het winter-spoorwegmuseum, 5 muntjes, een bierboekje en een proefglas.

culturele zondagen

14 januari Culturele zondag nieuwjaarsduik

Na kerst zijn er natuurlijk alle oud&nieuw feestjes, maar daar zijn er zoveel van, dat ik niet weet waar te beginnen. We springen snel door naar de nieuwjaarsduik! Elk jaar begint Culturele Zondag het jaar met de nieuwjaarsduik, een duik in alle culturele mogelijkheden van Utrecht. Er zijn overal allerlei gratis workshops en andere activiteiten. Houd de site van Culturele Zondagen goed in de gaten voor het programma!

Belgisch Bierfestival

26-28 januari Belgisch Bier festival

Na het winterse wijnfestival en het lokale streekbierfestival, vindt begin 2018 een Belgisch Bierfestival plaats in ons stadsie! Het Fier Belgisch Bierfestival heeft als decor de Janskerk en wordt natuurlijk ondersteund door ons Belgisch biercafe Olivier. Entree  is €26,50, en dit is inclusief entree voor de kerk, 5 biermuntjes, een biermenu boekje en een proefglas. Vergelijkbaar met het winter streekbierfestival dus!

UTrecht in de winter 2017 stukafest

8 februari Stukafest

Even geen drank meer, maar muziek. Op 8 februari vindt StuKaFest Utrecht weer plaats, het Studenten Kamer Festival. In 20 huiskamers verzamelen zich kleine en grotere namen door heel Utrecht voor concerten en optredens! Er is niet alleen muziek, maar ook theater, spoken word en dans. Houdt het Facebook event in de gaten voor meer info!

gluren bij de buren

11 maart Gluren bij de Buren

Nog meer muziek! Gluren bij de Buren lijkt wel wat op Stukafest, maar dit keer zijn het niet alleen studentenkamers die mee doen, maar huiskamers door heel Utrecht. Meer info moet nog even wachten, want de inschrijven zijn nog open. Maar hier is alvast het Facebookevent.

En verder…

Natuurlijk kun je dit jaar ook nog de toffe lichtjesroute door Utrecht doen: Trajectum Lumen.

Tot slot zijn er natuurlijk nog allerlei films waar ik naar uit kijk, want de winter is echt zo’n lekkere filmperiode. Hiervoor volg ik de blog van Cinefille, zij houdt je goed op de hoogte!

Leave a Comment

Comments (1)