Top 5 recepten van 2017

De laatste weken van het jaar zijn perfect voor lijstjes en daarom deel ik vandaag de top 5 recepten van 2017! Welke recepten vonden jullie nou het lekkerst? Ik dook in de statistieken en zocht op welke recepten in 2017 het meest bekeken werden. Benieuwd? Lees gauw verder en doe inspiratie op als je ze nog niet kende!

Een indiaas tintje

De top 5 recepten die bekeken zijn in 2017 hebben een Indiaas tintje: maar liefst vier van de vijf toprecepten zijn van Indiase origine! Natuurlijk ben ik het daar zelf helemaal mee eens, ik kookte zelf veel Indiaas dit jaar en het is echt een van mijn lievelingskeukens. Geniet er nog eens van:

1. Indiase Spinaziecurry (Palak Paneer)

Dit is zo’n gerecht waar je me echt ’s nachts wakker voor mag maken: Palak Paneer. Deze spinaziecurry met Indiase kaas (paneer of panir) is echt een super lekker en gezond vegetarisch gerecht, wat je serveert met rijst of zelfgemaakt naan.

Palak Paneer

2. Naanbrood met maar 3 ingrediënten

Niet geheel verrassend is het tweede toprecept zelfgemaakt naanbrood. Als je toch al Indiaas aan het koken bent, kun je net zo goed je naanbrood zelf maken. Het is echt super simpel en mega goedkoop: yoghurt, zelfrijzend bakmeel en wat kruiden naar keuze. Sinds ik dit ben gaan maken, koop ik (bijna) nooit meer naanbrood uit de supermarkt: het is zoveel lekkerder en 10x goedkoper. Yumm!

Naanbrood

3. Indiase Butterchicken

Dit is bijna mijn enige niet-vegetarische gerecht op de blog, maar het is ook de enige reden waarom ik nog niet 100% vegetariër ben. Butterchicken! Omnomnom. Dit recept is een winner uit een lange reeks pogingen een traditionele butterchicken te maken. Hij is natuurlijk niet volledig hetzelfde als restaurant-style, maar komt in de buurt. Als je indruk wil maken of je hebt een date met een vleesliefhebber, kun je ze hiermee volledig inpakken!

Butterchicken

4. Orzopasta met spinazie en champignons

Het eerste niet-Indiase gerecht! Dit keer een spannend Italiaans recept met orzopasta: pasta in de vorm van rijst. Ik ben zelf ook enorm fan van dit recept, het is echt comfort-food met ook zeker genoeg vitaminen. Orzopasta haal je bij de Turk, maar je hebt het ook steeds vaker bij de supermarkt. Een andere naam ervoor is risoni.

Orzopasta

5. Indiase zoete aardappelsoep

En daar is nummer 4 Indiaas recept. Deze Indiase zoete aardappelsoep is goed voor grote groepen te koken en ik kreeg zelfs een recept verzoek van een kok van goed Utrechts restaurant, nadat hij deze soep had geproefd. Dat is zeker geen belediging! Je kunt de soep zo pittig maken als je wilt, maar natuurlijk smaakt hij het best met zelfgemaakt naanbrood

Indiase zoete aardappelsoep

Wat waren jouw favoriete recepten van mijn blog dit jaar? Heb je nog verzoekjes? Neem anders eens een kijkje in mijn receptenoverzicht, om verlekkerd nog meer gerechten uit te zoeken.

Post a Comment