favoriete films van 2017

Mijn favoriete films van 2017

Na de top 5 recepten en mijn goede voornemens voor volgend jaar, kan ik nog wel even doorgaan met lijstjes maken. Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete films van 2017. Hopelijk zit er nog wat voor je tussen voor de vakantie!

Favoriete Films van 2017

De films die ik hier ga noemen zijn een beetje op willekeurige volgorde, een greep uit mijn herinneringen. Ik keek zowel historische films, als heftige documentaires als films die super luchtig of weird zijn. Ik ben benieuwd of jullie ze ook al hebben gezien! Sommige zag ik in de bios, sommige op Netflix. Ik zal het erbij zetten als ze op Netflix te vinden zijn!

film kijken

Jackie

Dit was echt de mooiste film die ik zag in 2017, ook al geeft het cijfer op IMDB dat niet weg. Natalie Portman speelt Jackie, de weduwe van John F. Kennedy, in de periode vlak nadat hij vermoord werd. Ik ben echt een fan van Natalie Portman, en in deze film speelt ze al helemaal fantastisch! Bovendien vond ik het heel leerzaam om te kijken naar de geschiedenis van deze president en presidentsvrouw, waar ik verder nog helemaal niet zoveel vanaf wist. Oh en last but not least: de kostuums! <3 zo prachtig.. Ik ben helemaal niet enthousiast, hoor je?

Lion

Lion

Een knappe Indiase hoofdrolspeler met een Australisch accent en een super schattige acteur als kinderversie van hem. Dat kan al bijna niet meer mis gaan. In Lion gaat de hoofdrolspeler op zoek naar zijn oorsprong, een stad in India die hij alleen kent van zijn herinneringen als jonge jongen. Hij verdwaalde en werd hij geadopteerd door een Australisch stel, maar hij wil graag terug naar zijn roots. Waargebeurd, prachtig, echt een aanrader!

favoriete films in 2017

The Handmaiden

In de categorie raarste film die ik ooit heb gezien: the Handmaiden! Een beetje vulgair, vreemd, soms luguber maar enorm intrigerend. Zo’n film waar je uren erna nog over na praat, omdat je niet weet wat de maker er mee wil bereiken. Ik denk ook dat alleen Japanners zo’n bizarre geest hebben om dit verhaal te kunnen maken. Ik ga geen spoilers geven, ga hem gewoon kijken. Kijk en huiver.

favoriete films in 2017

Hidden Figures

Hidden Figures was echt zo’n feelgood film. Woman-power en nog meer black-woman power. In Hidden Figures is de hoofdrolspeelster een briljant wiskundige bij de NASA, maar door de rassenscheiding wordt dat onderdrukt. Tot ze zich gaat bewijzen en laat zien dat de African-American vrouw helemaal niet minder slim is dan een witte vrouw. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

favoriete films van 2017

The Big Sick

De meest grappige film van 2017 was zonder twijfel The Big Sick. In deze film speelt comedian Kumail Nanjiani zichzelf in het verhaal van zijn ontmoeting met zijn vriendin. Hij is Pakistaans, zij is Amerikaanse. Zijn ouders willen hem uithuwelijken, haar ouders zijn bang voor hem vanwege 9/11. En dan wordt ze ziek. Hilarisch, ontroerend en leerzaam, hier is de trailer, maar ga hem gewoon kijken!

the circle

The Circle

The circle was kwalitatief misschien niet de allerbeste film, maar het verhaal is intrigerend. Ik kreeg een beetje het gevoel van de moderne versie van 1984, het oude boek van George Orwell, in filmvorm. In de film gaat Mae Holland (Emma Watson) werken bij The Circle. Dit is een soort Facebook plus DigiD plus Instagram plus alles beherend social media bedrijf, wat graag iedereen op de wereld afhankelijk wil maken van the circle. Een interessante gedachtengang over de digitalisering van de wereld. Tip: als je van lezen houdt, lees het boek! Alhoewel het einde in de film wel toffer is…

Tulipani

Tulipani

In de categorie ‘hoef je niet over na te denken maar is heerlijk maf’: de film Tulipani. Le BF en ik kregen tickets voor het Nederlands Film Festival en bezochten deze film eigenlijk een beetje spontaan, maar hij is echt leuk! Tulipani is het Italiaanse woord voor tulpen. In deze film gaat een Nederlandse man na de watersnoodramp van 1953 op reis naar Italië met een zak vol tulpenbollen. Het is een film die aan elkaar hangt van hilarische momenten en bizarre scenes. Maar hij is zeker de moeite waard! Kijk anders nog even de trailer.

favoriete films van 2017

Okja

In de categorie ‘anders dan wat ik had verwacht’: Okja! Ik had eigenlijk verwacht een schattige disney film te gaan kijken over de relatie van een meisje met een soort buitenaardse neushoorn, maar stiekem gaat deze film over genetische modulatie van vlees in de vleesindustrie. Huh? Jep, ik werd behoorlijk verrast. Maar ondanks dat het niet de ontspannende disney was waarvoor ik hem aan zette, zette de film me enorm aan het denken. Het is een beetje in de stijl van The Hunger Games: futuristisch maar toch intrigerend. Te zien op Netflix!

favoriete films van 2017

To the bone

Ik sluit af met een serieuze noot. Op Netflix zag ik To the Bone en ik was er dagen van slag van. In deze documentaire/film zie je hoe de hoofdrolspeelster kampt met anorexia en hoe hier mee om wordt gegaan door haar zelf en haar omgeving. Er is veel kritiek op de documentaire, omdat niet iedereen vindt dat alles diep genoeg is uitgediept, maar ik vond hem heel leerzaam! Hij staat nog steeds op Netflix.

Dat waren mijn favoriete films van 2017! Helaas staan er een heleboel nog niet op Netflix, maar streamen kan ook toch? Naast films keek ik ook een aantal nieuwe series, zouden jullie het leuk vinden als ik ook een favorieten lijstje daarvan maak? Welke films waren jouw favoriet van het afgelopen jaar?

Wil je nog meer favoriete films van 2017 – lijstjes? Lees die van Marlous of die van MustMag!

Comments: 11

 • reply

  Viva

  december 29, 2017

  Leuk! Super goed lijstje: wil er nog een hoop zien als ik dit zo lees! 😀

 • reply

  Eva

  december 29, 2017

  The Big Sick is ook wel een van mijn favorieten van dit jaar 🙂

 • reply
  december 29, 2017

  Wat lief dat je Anna’s lijstje op onze blog ook even deelt! 🙂 Jouw filmfavorieten zijn ook tof trouwens. Ik zie Jackie vaak langskomen, dus die wil ik ook nog graag zien!

 • reply
  december 29, 2017

  Wat een toffe lijst, ik ken dus echt geen 1 van de films oops haha.
  Een fijn 2018 gewenst!

 • reply
  januari 1, 2018

  Hidden Figures en Lion (dat is sowieso een van m’n favo’s ooit denk ik) waren ook mijn favorieten, maar die zag ik al in 2016 dus mocht ik niet meerekenen :p The Circle vond ik ook wel intrigerend ja, maar ik had net daarvoor het boek gelezen en dan valt ie toch wel tegen vind ik. Ben wel benieuwd naar Jackie, want die heb ik dus uiteindelijk niet gezien vanwege het lage imdb cijfer. Toch de moeite waard dus?

 • reply
  januari 3, 2018

  Alhoewel ik niet alle titels heb gezien (To the Bone, Tulipani, Lion) vond ik de rest ook erg goed (behalve dan The Circle, je noemt het ook niet de beste film en de ideeën waren interessant, maar vond het echt een verschrikkelijke film die te veel wilde doen. Deze stond bij mij bij m’n lijstje slechtste films 🙂

  En Lion moet ik nog steeds kijken…is me al door heel veel mensen aangeraden…

Post a Comment