Personal

Little bit of Diary #7: Januari 2018

Eeeeen we zijn alweer in februari! In januari gebeurden er allerlei grote en leuke dingen, maar ook was ik de helft van de tijd ziek, had ik alle griepjes die er maar zijn en was het daardoor wat stiller op de blog. Lees gauw mee welke leuke dingen er wel allemaal gebeurden deze maand…

Een nieuw begin en een win!

Januari voelt altijd als een nieuw begin. 100 mogelijkheden, het nieuwe jaar zit weer vol verrassingen! Maar ook begint in januari altijd de winterblues. De kerst is over, de lichtjes zijn opgeborgen, maar de winter duurt nog lang. Om die reden plande ik gewoon vooral genoeg leuke dingen in om de blues weg te werken! Zo ging ik begin januari naar het openingsfeestje van Rood & Bloem, die sinds een tijdje op de springweg zit. Ik scoorde er dit leuke hartjesplantje en een koffieplant! En hoe tof is deze zebraplant? Helaas een beetje te groot voor bij mij thuis, maar hij gaat op de wishlist voor als ik een groter huis heb!

Hartjesplant
Plantje: Rood&Bloem. Potje: een koffiekopje van de Xenos!
Koffieplant diary januari
Plant & Pot van Rood&Bloem

Zebraplant diary januari

Die avond ging ik uit eten bij Miyagi & Jones, een Aziatische gastrobar, waar je kleine Aziatische hapjes besteld en deelt met je tafelgenoten. Hier wilde ik al een tijdje heen. En wow, dit is echt een aanrader! Het was zo lekker dat ik vergat foto’s te maken… Maar ik wilde jullie wel even de tip meegeven!

Verder won ik die week via Instagram zeep van het Zeeplokaal, een nieuwe jonge startup die natuurlijke zepen maakt in Utrecht. Komend weekend (lees: vandaag 10 februari) is hun feestelijke opening bij LOU, een nieuw creatief oord op de Oudenoord. Ga er kijken en koop zeep, want wat een fijne zeep is dit! Ik ben begonnen met de roze met rozenblaadjes, en deze is heel fijn! De witte heb ik gedoneerd aan de girlfriend door wiens fanatieke getag ik mede de zeepjes won, ik zal haar eens vragen hoe die is!

Zeeplokaal zeepjes

Oh en over insta gesproken, deze maand bereikte ik de 350 volgers, yay! Volg jij me nog niet? Dat kan hier!

Instagram

Filmen, Een boekpresentatie en een diner

De tweede week van januari was echt een toffe week. Aan het begin van de week kwam er een cameraploeg op het werk. Ik heb namelijk een artikel geschreven in een best wel beroemd tijdschrift (oké, in de nerdy wetenschapswereld dan) en daarover kwam er een persbericht online. Die mocht ik ook zelf schrijven in samenwerking met de afdeling communicatie, omdat ik een cursus wetenschapsjournalistiek deed en dit mocht oefenen, zo leuk! Om het persbericht kracht bij te zetten, legden we het onderzoek in makkelijke woorden uit op film. Hoe cool is dit, hihi! Het persbericht met filmpje is overigens hier te vinden, als je het leuk lijkt om te weten wat voor werk ik doe naast bloggen.

Jep, ik werk echt op een lab!

Maar niet alleen ik kreeg media-aandacht deze week. Mijn zus, recensent bij de Volkskrant, heeft haar eerste boek geschreven en haar debuut werd gepresenteerd bij de uitgeverij Prometheus. Met de hele fam gingen we op bezoek en kijk hoe cool, ze hangt zelfs tussen de andere schrijvers! Het boek is overigens echt een aanrader. Het heet ‘Een Heldenleven‘ en is een literaire roman over de prijs van perfectie, heel toepasselijk in de huidige tijd als je het mij vraagt! Ik had doordat ik zoveel ziek was veel tijd om het in 1 ruk uit te lezen en het is prachtig!

Aan de muur bij Prometheus

Aan het einde van die zelfde week gaf mijn jongste zusje haar 21 diner en samen met mijn zus (ja, die van het boek) was ik chef die avond. Uiteindelijk hielp gelukkig de hele familie mee (dat zijn er nogal wat) en bedienden we 30 21-jarige dames van een heerlijk diner! Kijk hier hoe mooi de tafel opgemaakt was… Ik designde de uitnodigingen en menu-kaarten zelf en we serveerden onder andere zelfgemaakte gnocchi met cavolo nero. Dat was ZO LEKKER! Ik hoop het gauw nog eens te maken en het recept hier op de blog te plaatsen.

Nog meer promotie

Nadat ik die hele week erop helaas ziek thuis lag met de buikgriep, was de week daarna mijn zus (de schrijver) ook nog te gast bij Mooie Woorden bij café Hofman, waar ik natuurlijk vooraan zat als fan.

Daarna ging ik met een vriendinnetje door naar Anan, een nieuw vietnamees eettentje op de Voorstraat, waar ik al een tijdje naar toe wilde. En wauw, wat een toffe tent! Voor hele lage prijzen kun je hier terecht voor heel veel vietnamees eten. En wat ik het tofste vond: de vegetarische kaart is net zo lang als de ‘gewone’ kaart! We hebben ons hier te goed gedaan aan eten dus.. Binnenkort volgt er een review op de blog over Anan!

Weekendje Brussel

Toen ik eindelijk weer een beetje fit was, stond er een weekendje Brussel op de planning. Hier zouden le BF en ik namelijk dansles gaan geven, onze eerste echte internationale gig! Het weekend begon al vrijdag, met een dansles in Tilburg en daarna reden we zaterdagochtend vroeg met de trein weg om Brussel te verkennen. Hoe cool zijn deze borden op Brussel Centraal?

Zaterdag overdag gingen we op zoek naar leuke eettentjes en shoptentjes en vonden we naast oneindig veel chocolatiers onder andere ook veel streetart. Mijn instagramhubby wilde wel even de fotograaf uithangen!

Het lesgeven ging super goed, we gaven een 4 uur durende workshop, dus iedereen was behoorlijk bekaf (including us) en zondagavond namen we gewoon de trein weer terug richting Utrecht. Weet je dat het maar 3 uur met de trein is naar Brussel? Dit was mijn eerste keer en de stad heeft me echt heel positief verrast. I’ll be back!

Alweer ziek en soep

Helaas werd ik na dit weekend wéér ziek, de derde griep alweer deze winter. Hup, het bed weer in dus. Daarom is deze diary ook een beetje laat, want na de derde griep (flinke verkoudheid) kwam er nog een buikgriepje achteraan… Zijn jullie ook zoveel ziek geweest deze winter? Pff ik ben nooit ziek, maar dit jaar..? Hopelijk gaat het de komende tijd beter en kan ik al mijn blogideeën uitwerken tot veel leesvoer voor jullie! Om een beetje vitaminen binnen te krijgen maakte ik een grote pan erwtensoep. Le BF lust geen erwten en had daarom nog nooit erwtensoep gegeten, maar wat hij niet wist, is dat er helemaal geen ‘echte’ erwten in erwtensoep zitten! Waarom heet het eigenlijk zo? Er zitten natuurlijk spliterwten in en dat zijn eerder een soort groene linzen.. Om hem te overtuigen van hoe lekker het was maakte ik een heerlijke verse erwtensoep (en stopte er bij hem natuurlijk gewoon rookworst in om hem te overtuigen). Gelukkig vond hij het lekker, al moest ik wel samen met hem beamen dat erwtensoep er gewoon niet uit ziet als ‘dit is onweerstaanbaar’. Haha!

Zoveel groenten, dat kan alleen maar gezond zijn!

Wat heb je gemist?

Deze maand kwamen er een aantal lekkere recepten online, waaronder deze voor Vegetarische Soto Ajam, de perfecte veggieburger, boerenkoolpizza met gekarameliseerde ui en het recept voor pastinaaksoep met gember. Genoeg te koken dus de komende tijd!

Verder schreef ik een review over wasbare wattenschijfjes, heel fijn om die in huis te hebben! Ook schreef ik in mijn groene categorie over de seizoensgroenten voor de winter, met een leuke gratis printable voor in de keuken!

En ga je binnenkort uit lunchen in Utrecht en wil je een lekkere hotspot bezoeken? Ga dan eens naar de keuken van Thijs, op de biltstraat. Daar hebben ze echt mega lekkere broodjes!

Hopelijk blijf ik vanaf nu beter en kan ik jullie weer verblijden met wat nieuw leesvoer de komende tijd! Tot de volgende!

Leave a Comment