Leafon

Sunshine goes green #8: de natuurlijke producten van Leafon

In mijn zoektocht naar een groener leven ben ik ook op zoek naar duurzamere producten voor in de badkamer. Gezichtsscrub bijvoorbeeld, of een goede bodybutter. Want wat smeren we eigenlijk allemaal op onze huid? Ik kwam in contact met de dames van Leafon en was meteen enthousiast. Vandaag vertel ik jullie meer over dit leuke Nederlandse merk!

Leafon

De naam Leafon komt van Leaf (blaadje) + de O van organic en de N voor natural. De dames van Leafon maken namelijk biologische en natuurlijke beauty producten. Nog leuker: Celine en Melanie, de oprichtsters, zijn zussen! Ik heb zelf 4 zussen en weet hoe leuk het is om samen met zussen iets te doen, dus toen ik deze dames tegenkwam op Instagram, was ik dan ook meteen enthousiast. Niet alleen zagen al hun producten er super leuk uit, met frisse kleuren en leuke namen, maar het feit dat het zussen zijn, vond ik extra leuk. Nog leuker vond ik het dus toen ik met ze mocht samenwerken!

Leafon

Natuurlijk en begrijpelijk

Bij Leafon zijn alle producten handgemaakt en de ingrediënten zorgvuldig uitgezocht. Je wil natuurlijk geen onbekende dingen op je huid smeren. Ook staat op elk product vermeld wat er in zit en wat de werkzame stof is. Heel helder! Leafon is zelfs veganistisch, er worden helemaal geen dierlijke ingrediënten gebruikt. De basis van elk product is een natuurlijke en plantaardige olie of boter. Verder worden er etherische oliën gebruikt om er een geur aan te geven. De kleur komt van Mica poeders, een kleurstof op parelbasis.

Kleur en geurcombinaties

Elke kleur heeft zijn eigen geur, zo kun je je favoriete geur meteen herkennen en er verschillende producten van kopen.

Wit: is geurloos
Geel: is gemaakt met citroen- en limoenolie en ruikt heel fris
Groen: Limoen- en Ylang ylang olie, een japanse bloem
Roze: Grapefruit- en lavendelolie
Oranje: Sinaasappel- en mandarijnolie

De verpakking

Alle producten zijn verpakt in hersluitbare glazen potjes, die een heel tof en strak design hebben. Je ziet van de buitenkant precies wat er in zit en ze staan echt heel leuk in de badkamer! Bij een online bestelling wordt er zoveel mogelijk bespaard op milieuonvriendelijke verpakkingsmaterialen. De potjes zelf zijn al leuk genoeg, dus waarom zou je de postbode onnodig met meer laten sjouwen.

De test

Ik kreeg van de dames van Leafon drie producten om uit te proberen: de Coffee Face Scrub (hier was ik al meteen enthousiast over als coffeelover), de Happy Dances bodyscrub (yay, happy dances!) en de Make Today Amazing bodybutter. Lees hier wat ik er van vond!

Coffeescrub

de Coffee FAce Scrub

Eigenlijk kon het met deze koffiescrub al weinig fout gaan, want ik wilde al een tijdje een koffie gezichtsscrub en was al bijna van plan hem zelf te gaan maken. De biologische koffiedeeltjes zorgen voor een perfect natuurlijk scrubmiddel dat ruikt naar verse koffie, wat wil je nog meer! Deze gezichtsscrub is gemaakt met kokosolie en zonnebloemolie. Voor gebruik maak je je gezicht nat en dan wrijf je een klein beetje koffiescrub over je gezicht. Je hebt echt maar weinig nodig! Daarna spoel je de scrub af met lauwwarm water.

Mijn ervaring: ik gebruik dit product nu sinds een tijdje 1 keer per week (meer is niet nodig, dan scrub je teveel) en elke keer na gebruik is mijn huid echt mega zacht. Eerder had ik een natuurlijke scrub van Himalaya Herbals en daarna was mijn huid altijd super trekkerig en droog, dus was een creme echt wel nodig. Maar na deze scrub is mijn huid helemaal niet droog! Waarschijnlijk omdat er al veel olie in zit, wat heel erg voedend is. Deze scrub is dus zeker een blijvertje. Je hebt er ook echt maar heel weinig van nodig, waardoor je heel lang kunt doen met een potje. Oh en nog een pluspunt: de geur is vrij unisex, dus le boyfriend kan er ook van gebruiken!

Happydances leafon

De Happy Dances body scrub

Deze mintgroene bodyscrub ruikt dus echt super lekker. Het is de mintgroene kleur, wat betekent dat er limoen en ylang ylang in zit, een japanse bloem. De scrub is gemaakt van biologische kokosolie en sheaboter, wat natuurlijke vochtinbrengers zijn en ze verzachten en beschermen de huid. Andere ingrediënten zijn zoete amandelolie en biologische zonnebloemolie. De combinatie van suiker en zout zorgt samen voor een natuurlijk scrubmiddel. De consistentie van deze scrub is wel vrij hard, je krijgt er daarom een schepje bij om het eruit te scheppen. Kokosolie is namelijk pas bij 25 graden zacht, maar die temperaturen bereik je natuurlijk nooit in huis.

Voor gebruik schep je een klein beetje (1 schepje is genoeg) uit het potje en dan kun je het tijdens het douchen op de huid wrijven. Omdat deze scrub net als de gezichtsscrub ook vol met oliën zit, is mijn huid daarna ook echt heel zacht en er lijkt ook echt een klein olielaagje achter te blijven. Smeren met extra creme is dus niet per se nodig na het scrubben.

Mijn ervaring: ik moest even oefenen met het schepje, maar eigenlijk is de vaste substantie wel fijn. Tijdens het smeren wordt de scrub namelijk vanzelf vloeibaar en hij smeert heel makkelijk. Ik vind het heel fijn dat er zoveel olie in zit, waardoor ik daarna niet meer hoef te smeren met bodylotion, want in de winter heb ik echt best een droge huid. Ik gebruik hem nu ongeveer 2 maanden elk week, en ook dit is een blijvertje!

Bodybutter Leafon

Make today amazing Body Butter

De Make Today Amazing body butter is een product uit de gele lijn, met citroen en limoen olie. Deze ruikt dus ook heel fris! Hij is gemaakt met sheaboter en biologische kokosolie in combinatie met zoete amandelolie en biologische zonnebloemolie. Voor gebruik neem je een vingertopje uit het potje (ook deze body butter is vrij vast doordat de kokosolie nog in vaste vorm is) en smeer je het uit over je huid. Tijdens het smeren smelt de kokosolie en wordt de body butter heel goed smeerbaar.

Mijn ervaring: ondanks dat ik een hele droge huid heb in de winter, is deze body butter íets te butterig voor me. Er blijft best lang een vet laagje achter, bij mij trekt ie vrij langzaam in, waardoor ik best lang moet wachten met kleren aandoen, omdat ik bang ben voor vetvlekken. Dat kan natuurlijk persoonlijk zijn, maar dit is de enige niet-blijver van de drie! Ach, het zou ook zo te verkoopachtig zijn als ik alles fantastisch zou vinden he 😉 Maar hij ruikt wel mega lekker, en wie weet trekt ie bij jou wel sneller in?

Wat hebben ze nog meer?

Naast deze drie producten hebben ze ook nog showerbutters en gezichtsmaskers en zelfs haarmaskers! Kijk gerust eens rond op hun website of Facebook, misschien staan ze wel op een evenement bij jou in de buurt!

Waar kan ik het kopen?

Leafon krijgt steeds meer verkooppunten in Nederland. Houd hiervoor de verkooppunten pagina van Leafon in de gaten! In Utrecht zit er helaas nog geen verkooppunt, de dichtbijzijnste is in Amersfoort of in Amsterdam. Natuurlijk kun je ook gewoon online bestellen, de verzendkosten zijn maar 2,95!

Deze blog bevat producten die ik (op mijn aanvraag) heb gekregen. Voor meer informatie over mijn voorwaarden, lees mijn disclaimer. Ik blijf altijd eerlijk over alle reviews die ik post.

Post a Comment