seizoensgroenten voor de lente

Sunshine goes green #9: Seizoensgroenten voor de lente

De lente komt er aan dus het is weer tijd voor een vervanging van je seizoensgroenten overzicht! Ik maakte weer een leuke printable met seizoensgroenten voor de lente en deel een aantal recepten die hierbij passen. Enjoy!

Seizoensgroenten voor de lente

Na de winter verdwijnen er een aantal groenten, maar komen er ook weer wat bij. Zo kun je vanaf april aan de rabarber, en staan in mei natuurlijk de asperges op de lijst! Ik maakte een handig overzicht voor aan of in je keukenkastje, met alle groenten die per maand in Nederland in het seizoen zijn:

seizoensgroenten voor de lente

Download hem hier!

Recepten voor de lente

Met deze seizoensgroenten kun je natuurlijk een heleboel lekkere recepten maken. Wat dacht je van deze boerenkooltortilla of boerenkoolpizza voor in de tweede helft van maart? Of orzopasta met spinazie of deze spinazietaart met feta? Een andere leuke groente die komt kijken in de lente is Paksoi. Dit is een super knapperige en frisse koolsoort die je goed kunt wokken. Houd de site in de gaten, want er komen nog recepten mee langs! Ook is er veel sla in het seizoen, dus je kunt ook voor een spannende slataart gaan.

Verder kan je natuurlijk in maart nog genieten van de pompoen, dus kijk eens bij mijn pompoenrecepten, of scroll eens door mijn receptenindex voor nog meer inspiratie 🙂

Wat is jouw lievelingsgroente in de lente?

Comments: 7

Post a Comment