Hometown tourist Travel

16x doen in Utrecht in de lente 2018

Het is lente en daarom tijd voor een nieuwe ‘wat te doen in Utrecht’! Dit keer vond ik 16 dingen(!) te doen in Utrecht in de lente 2018, genoeg te doen dus de komende maanden! Er komen weer veel markten aan en de festivals zijn niet meer op 1 hand te tellen. Lees gauw mee en mark your calendars!

UTrecht in de LEnte 2018

Het marktenseizoen breekt weer los en de Facebook invites voor toffe events vliegen me om de oren! Het is altijd even werk, maar ook dit seizoen maakte ik maar weer een mooi overzicht, al is het maar voor mezelf. En omdat ik weet dat jullie hier echt gebruik van maken, maakt dat het nog leuker! Mocht ik nog een tof event gemist hebben, laat het me weten in de comments! Waar kijken jullie naar uit deze lente?

Utrecht in de lente 2018

Pop-up gaard 24-25 maart

We beginnen meteen met dit weekend, want er is alweer veel te doen. Ten eerste kun je in Leidsche Rijn terecht voor de Pop-up Gaard, waar je bij de ontwerper zelf producten zoals keramiek, kunst, sieraden, mode, grafisch en illustratief kan bekijken en kopen. Het vindt plaats in gebouw 2 Ateliers Kersenboomgaard op de Emmy van Lokhorststraat in Leidsche Rijn. Mocht je honger krijgen van het shoppen, dan staan er ook voldoende foodtrucks klaar. Entree: gratis en beide dagen van 12-18. Meer info vind je op Facebook.

utrecht in de lente 2018

Creative life 23-25 maart

Ook dit weekend is het Creative Life festival, een succesvol creatief festival in de Werkspoorkathedraal. Je kunt hier inspiratie opdoen, workshops volgen en leren over allerlei creatieve mogelijkheden. De workshops moet je van te voren boeken, kijk op de site voor meer info.

Terrassen festival 30-31 maart

Om het terrassen seizoen in stijl te beginnen, organiseren veel terrassen in Utrecht dit jaar samen het terrassen festival op het Janskerkhof. Live muziek, samen borrelen, hopelijk zit het weer mee en kunnen we met zijn allen buiten zitten! Entree is gratis en de tijden zijn vrijdag van 17:00-01:00 en zaterdag van 13:00-01:00. Meer info vind je hier.

Festival Tweetakt

Festival Tweetakt – 30 maart t/m 15 april

Vanaf 30 maart wordt de Neude weer omgebouwd tot kunstfestival terrein Tweetakt. Een beetje Western like staan er overal houten huisjes en saloons met klapdeuren en vooral een heerlijk terras! Twee kassen zijn podium voor verschillende muzikale of kunst-projecten. Tweetakt is echt een leuk en divers festival en zeker de moeite waard om even te gaan kijken. Meer info over het programma vind je op de website.

Utrecht in de lente 2018

Streekbierfestival 6-8 april

Nederlandse biertjes proeven doe je op het streekbierfestival, waar 27 cafés meer dan 50 Nederlandse biertjes serveren. De entree is gratis, het bier natuurlijk niet 😉 Kijk op Facebook voor meer info over de deelnemende cafés en welke bieren er waar geserveerd worden. Zo kun je je eigen route uitstippelen!

utrecht in de lente

Le bazarre 8 april

Op 8 april is mijn favoriete markt er weer, en dit keer bij RAUM op het Berlijnplein! Bij Le Bazarre staan verkopers met hun vintage kleding, meubels, maar ook kleine winkeliers met hun zelfgemaakte spullen. Ik vind er altijd wel iets leuks en de sfeer is altijd goed. De entree is gratis, maar beware: je gaat er niet met lege handen naar huis..

WAt te doen in de lente in Utrecht

FRIS kledingmarkt 15 april

Op 15 april vindt de eerste editie van FRIS! plaats in het Filmcafé in het CAB gebouw. FRIS is een tweedehandskledingmarkt vanuit een duurzaam oogpunt: tweedehands kleding is veel duurzamer, maar je hebt nu eenmaal niet altijd zin in een marktplaats of United Wardrobe poging, want dan kan je niet passen. En daarom zijn er meer tweedehands kledingmarkten nodig, volgens de oprichtsters van dit event! Voor verkoop kun je je niet meer aanmelden, kleding kopen kan altijd. De entree is gratis en de tijden van de markt zijn nog een beetje onder voorbehoud, houdt daarom het Facebookevent in de gaten!

nordic delight festival

Nordic Delight festival – 21 april

Oké, deze is niet in Utrecht, maar normaliter wel! Het Nordic Delight festival is een super tof festival met muziek, films, eten en dit alles in een Scandinavisch tintje! Waar dit normaal in de EKKO plaatsvindt, is het nu door groot succes ook naar Amsterdam verhuisd, en dat is dus deze editie. Het is de treinreis waard, want Nordic Delight is echt wel een van mijn favoriete festivals! Tickets koop je hier.

wat te doen in Utrecht in de lente

Brass Band championships – 28 april

Op 28 april kun je buiten genieten van Brass Band optredens, aangezien het de Europese kampioenschappen voor brass bands zijn in Utrecht! Op zaterdag 28 april zijn er daarom overal in de stad gratis pop-up concerten, zoals op het Stadhuisplein of op boten in de gracht! Dit klinkt in ieder geval heel gezellig, dus nu maar hopen op mooi weer…

fonteyn festival

Fonteyn festival 11-13 mei

In het weekend van 11-13 mei kun je op het Janskerkhof weer terecht voor het Fonteyn Festival, een festival geheel in het teken van wijn. Meer dan 80 verschillende soorten wijn, live muziek en lekker eten. Een aanrader voor wijnliefhebbers! Check het facebookevent voor meer info.

Foodtruck festival TREK

Foodtruck festival TREK 17-21 mei

Alle foodtrucks verzamelen zich in het Griftpark bij het jaarlijkse TREK, hét foodtruckfestival. De entree is gratis, het eten natuurlijk niet. Ook zullen er live muziek acts zijn en worden er ’s avonds plaatjes gedraaid voor een waar feestje. Het is meestal erg druk, dus verschijn hier niet met de allergrootste honger, je kan soms even in de rij staan. Erg leuk voor een borrel met vrienden als het mooi weer is 🙂 Meer info vind je hier.

shop in the park

Shop in the park 20 mei

In datzelfde weekend in het zelfde park is er ook iets anders leuks gaande: Shop in the park. Op deze markt vind je handgemaakte artikelen, ‘live’ webshops, vintage stuff en andere creatieve producten. En als je dan honger krijgt tijdens het shoppen, loop je toch even binnen bij TREK? Open van 10-17 en de entree is gratis! Meer info hier.

Utrecht in de lente 2018

Utrechts Jazzfestival 20 mei

Als je net zo’n liefhebber van Jazz bent als ik, dan zal dit festival je wel bekoren. Op 20 mei staat het Janskerkhof in het teken van Jazz en luister je gratis naar toffe artiesten. De programmering is nog niet rond, dus houd het Facebookevent goed in de gaten! Entree = gratis.

utrecht in de lente 2018

Le petit klein new orleans 20-21 mei

Datzelfde weekend is in dB’s nog meer Jazz te vinden tijdens het Le Petit Klein New Orleans festival! Omdat er dit jaar geen versie in de Breedstraat is. Het wordt verwacht super awesome te worden, en wat wil je, in dB’s!? Ik schreef nog over hun super lekkere nieuwe keuken van Rammenas laatst bij UUT, en wie weet zijn die er ook wel? Ik schrijf deze in ieder geval op de kalender!

woodlum festival

Woodlum festival 26 mei

Het weekend erop staat er een tof festival op de agenda, georganiseerd door de EKKO en The Village. Do I need to say more? Ik was nog bij de laatste editie in 2015, maar nu zijn ze na een paar jaar weer terug! Woodlum draait om americana, donkere folk en country. Een beetje rauwe muziek met een eigenzinnig karakter, op het terrein van Molenerf de Ster en daarom echt mega fijn knus! Meer info vind je op de website van Woodlum. Daar kun je ook je kaartjes kopen!

utrecht in de lente 2018

Gin festival 8-9 juni

Mocht je de foodtruck-, bier- en wijn-festivals nog niet zat zijn, kun je je hart beGIN juni nog ophalen aan het Gin festival. Natuurlijk kun je ook gewoon niet van bier en wijn houden, dan zul je moeten wachten tot juni! Op de toffe locatie van de gevangenis op het Wolvenplein kun je genieten van meer dan honderd soorten gin, lekkere muziek en foodtrucks (ha! Ze zijn nog niet weg). Meer info vind je hier en hier.

Dat was het alweer! Mocht ik nog toffe nieuwe dingen vinden, dan update ik de boel.

Leave a Comment

Comments (1)